Keystone logo
© Domus Academy
Jam Academy - International Academy of Modern Music Italy

Jam Academy - International Academy of Modern Music Italy

Jam Academy - International Academy of Modern Music Italy

pengenalan

sejak tahun 2001 Jam Academy telah menawarkan lebih 5,000 peluang kepada pelajar untuk menemui dan meningkatkan bakat muzik mereka. Kursus dibahagikan kepada Kursus Asas dan Pengajian Tinggi: Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Prestasi DAN Sarjana Muda Sastera dalam Teknologi dan Pengeluaran. Jam Academy Sidang kelayakan akademik yang diiktiraf oleh Performers London Lembaga Peperiksaan dan diiktiraf oleh BTEC Pearson (Sebuah institusi bahasa inggeris kelayakan akademik dan profesional), University of Bedfordshire, Kolej Trinity (Lembaga Peperiksaan, Lembaga Sijil British.

kaedah didaktik untuk pengajaran muzik

Pada tahun 2012 Jam Academy mula diperkenalkan pada kursus beliau kaedah pengajaran baru sistem Muzik Aptitude Pembangunan (MAD). Dalam kaedah ini yang persos melakukan muzik dilihat secara keseluruhan, sebagai melakukan muzik adalah endavour kompleks mengenai kedua-dua kebolehan fizikal dan psikologi. Andaian teras kaedah ini adalah seperti berikut: 1. Membuat muzik adalah aktiviti yang melibatkan berbeza aspek yang sangat penting seseorang: Pemikiran rasional, kreativiti, kesedaran emosi dan tubuh badan.

  1. Kemahiran yang terlibat tidak ketat terikat kepada sifat khusus usaha muzik, tetapi lebih berkaitan dengan funcioning orang yang secara keseluruhannya.
  2. muzik moden adalah sama sekali berbeza dari muzik klasik dan memerlukan sama sekali berbeza kaedah pengajaran dan prosedur pembelajaran.

Inovasi MAD tetap berada di dalam latihan kemahiran itu perlu untuk menjadi mampu untuk melaksanakan muzik. Muzik Aptitude Pembangunan direka untuk mengajar muzik moden dan oleh itu adalah tanpa dibebani satu warisan lama resinding dalam ajaran tradisional muzik bertulis dan klasik.

Adalah jelas bahawa kaedah pengajaran moden amat memerlukan cara dan prosedur baru. Kami percaya bahawa kita hanya boleh belajar bagaimana untuk membuat muzik dari guru-guru yang benar-benar membuat muzik dan yang tidak pernah berhenti belajar dan membangunkan kemahiran mereka. Pengajaran muzik, untuk kita, satu perniagaan yang serius mengenai setiap aspek seseorang.

Konsep utama adalah untuk bekerja pada kemahiran motor, koordinasi, preception, immagination dan sangat sedikit konsep pengetahuan yang pengasas muzik moden. Semua orang belajar untuk menyanyi, bergerak dalam masa, bermain piano. Setiap orang mempunyai ilmu pengetahuan yang mendalam keharmonian moden. Semua orang mengkaji komposisi dan mengatur, dan sebagainya. Perbezaannya ialah bagaimana kemahiran itu dapat dibentuk dan bagaimana mereka patut dan bekerjasama antara satu sama lain. Tidak ada bakat, hanya kerja keras. Pelajar-pelajar kita adalah pemuzik bersedia, artis sendiri sedar dan guru berkesan, tetapi antara lain ia dibuat keseluruhannya oleh penemuan banyak kemahiran dan bahagian mereka, mereka tidak tahu.

Lokasi

  • Lucca

    Via di Tiglio, 1369/d San Filippo https://www.facebook.com/scuolajam Lucca, 55100, Lucca

Soalan