Keystone logo
Indiana University Kokomo Sarjana Muda Sains dalam biokimia
Indiana University Kokomo

Sarjana Muda Sains dalam biokimia

Kokomo, Amerika Syarikat

Request duration

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Objektif BS dalam program Biokimia adalah untuk menyediakan pelajar untuk sekolah profesional berkaitan kesihatan termasuk perubatan, farmasi, dan sekolah pergigian, dan juga untuk kemasukan ke program siswazah dalam biokimia, biologi molekul, dan sains biologi. Pelajar yang mempunyai latar belakang yang pelbagai dalam bidang kimia dan biokimia bersedia untuk menangani cabaran dalam industri farmaseutikal dan bioteknologi.

Siswazah dari program biokimia mempunyai latar belakang yang sesuai untuk pelbagai kerjaya. Mereka boleh memasuki sekolah profesional (perubatan, pergigian, optometri, farmasi, dan lain-lain). Mereka boleh terus bekerja dalam pelbagai tetapan termasuk makmal toksikologi, makmal farmaseutikal, dan makmal penyelidikan asas. Di samping itu, kimia / biologi gabungan pelajar latar belakang akan membangunkan, ditambah pula dengan kursus-kursus pendidikan yang sesuai, akan meletakkan mereka dengan baik untuk mengajar sama ada mata pelajaran ini di sekolah tinggi.

Ciri-ciri unik program ijazah ini ialah penyediaan pelajar untuk memahami biokimia sel, seperti metabolisme, cytokinetics, dan kinetik enzim. Pelajar dengan ijazah ini adalah bersiap sedia untuk menangani isu-isu mengenai kesan meningkatkan kepekatan beberapa komponen bahan-bahan moden (contohnya, plasticizers dan juzuk polimer) pada fisiologi pelbagai spesis. Pelajar juga mengalami kemahiran penyelidikan dan keuntungan ijazah pertama di membentangkan data penyelidikan di persidangan dan dalam jurnal.

Keperluan Ijazah

Keperluan darjah untuk BS dalam Biokimia termasuk 120 kredit dengan GPA sekurang-kurangnya 2.0. 30 daripada 60 kredit terakhir mestilah dibuat di IU Kokomo. Selain kursus yang diperlukan untuk kurikulum pendidikan umum seluruh kampus, pelajar mesti mengambil kursus dalam bidang kimia, biologi, biokimia, fizik, matematik, dan informatik. Kursus-kursus yang berikut hendaklah diambil dan prasyarat yang sesuai mesti dipenuhi seperti yang disenaraikan dalam Buletin Akademik. Siap ijazah ini akan memenuhi syarat kemasukan asas untuk IU School of Medicine program MD.

Apakah jenis pekerjaan yang boleh saya mendapatkan ijazah ini?

Sebagai peraturan umum, yang utama kolej tidak menyediakan anda untuk satu pekerjaan tertentu. Sebaliknya, ia membolehkan anda untuk membangunkan kemahiran dan kebolehan dalam bidang yang diminati yang boleh digunakan untuk pelbagai pekerjaan dalam bidang itu. ijazah ini mempunyai banyak kemungkinan pekerjaan termasuk, pertanian, pendidikan, kedudukan makmal perubatan dan penyelidikan, dan agensi-agensi penjagaan kesihatan. ijazah ini juga boleh menyediakan anda untuk sekolah siswazah termasuk, pergigian, perubatan, pekerjaan dan terapi fizikal untuk menamakan beberapa.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • BS dalam Biokimia
    • Melbourne, Amerika Syarikat
  • Biokimia (BS)/Kimia Perubatan (BS)
    • Chicago, Amerika Syarikat
  • Sarjana Muda Sains dalam Kimia - Kepekatan dalam Biokimia
    • Hammond, Amerika Syarikat