Keystone logo
Indiana University Kokomo Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan
Indiana University Kokomo

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan

Kokomo, Amerika Syarikat

Request duration

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Yang Ijazah Sarjana Muda Sains dalam perniagaan ijazah membolehkan pelajar untuk menjadi pakar dalam bidang profesional penting kepada perdagangan dan pengurusan kontemporari. Ia menyediakan pelajar di utara pusat Indiana ke berkuat kuasa pemimpin organisasi dan pengurus.

The School of Business menawarkan ini sarjana muda sains dalam perniagaan dengan kepekatan berikut:

 • perakaunan
 • Kewangan dan Ekonomi
 • Pengurusan
 • pemasaran

Kurikulum

Program sarjana muda Pengajian Perniagaan adalah berdasarkan kepada prinsip pendidikan seimbang dalam pentadbiran perniagaan dan ekonomi dengan asas dalam seni dan sains. Program ijazah sarjana muda membolehkan pelajar untuk menjadi pakar dalam bidang profesional penting kepada perdagangan dan pengurusan kontemporari. Ia menyediakan pelajar di utara pusat Indiana ke berkuat kuasa pemimpin organisasi dan pengurus.

Kurikulum sarjana muda terdiri daripada tiga bahagian: (1) pendidikan umum, (2) pentadbiran perniagaan asas, dan (3) kursus profesional. Di samping itu, program ini merangkumi kursus-kursus yang meliputi prinsip-prinsip, amalan, dan trend yang terlibat dalam menguruskan organisasi dalam persekitaran ekonomi, sosial, dan politik dinamik hari ini.

Seniors mempunyai pelbagai kursus elektif di kawasan tumpuan mereka. Kursus di peringkat ini memerlukan penyertaan pelajar dalam perbincangan dan penyelesaian kes-kes, projek, dan masalah khas diambil daripada dunia perniagaan kontemporari.

Pelajar yang mengikuti program ijazah lain boleh memenuhi kerja kursus bagi Minor Perniagaan. Pelajar-pelajar yang telah memperoleh ijazah sarjana muda boleh mengambil Pasca sarjana muda Sijil Perakaunan untuk bersedia untuk jawatan profesional dalam perakaunan awam, industri, atau kerajaan. Selepas menamatkan program ini, pelajar bersedia untuk mengambil peperiksaan Akauntan Awam Bertauliah (CPA).

Keperluan Ijazah

Mendapat sekurang-kurangnya 120 jam kredit diperlukan untuk ijazah sarjana muda (126 kredit dalam kepekatan perakaunan) dalam kursus-kursus memenuhi pelbagai keperluan yang dinyatakan dalam Buletin Akademik. Daripada jumlah ini, sekurang-kurangnya 56 jam kredit hendaklah dalam kursus-kursus selain daripada perniagaan dan ekonomi. Tiga puluh satu daripada 45 jam kredit terakhir mesti diambil pada IU Kokomo, dan sekurang-kurangnya 50% daripada kredit perniagaan mesti diperolehi di Universiti Indiana.

KEPEKATAN PERAKAUNAN

Kurikulum Perakaunan melengkapkan eksekutif perniagaan prospektif dengan alat untuk analisis, ramalan, membuat keputusan, dan kawalan. Ia juga menyediakan satu latar belakang yang sangat baik untuk pelajar memandangkan kerja ijazah dalam pentadbiran perniagaan atau undang-undang.

Kepekatan Perakaunan menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam bidang pengauditan, perakaunan dan pengurusan korporat, badan bukan kerajaan dan bukan keuntungan, dan cukai.

Kewangan dan Ekonomi Kepekatan

Kepekatan dalam kewangan dan ekonomi menyediakan pelajar untuk kerjaya pengurusan dalam perbankan, pelaburan, pembuatan, dan insurans. Di samping itu, graduan akan menjadi calon menarik bagi jawatan dalam kerajaan, utiliti, komunikasi, dan organisasi bukan keuntungan. Kurikulum kewangan dan ekonomi juga memberi latar belakang yang sangat baik untuk pelajar yang berhasrat untuk meneruskan kerja-kerja ijazah dalam pentadbiran perniagaan, ekonomi, kewangan, atau undang-undang. Kursus-kursus yang ditawarkan dalam kepekatan ini direka untuk melengkapkan pelajar dengan latar belakang yang diperlukan untuk mentafsir data, ramalan, dan membuat keputusan dalam ekonomi global yang berubah-ubah.

Kepekatan pengurusan

Kurikulum pengurusan dan sumber manusia direka dengan fleksibiliti maksimum untuk menampung pelajar yang mempunyai objektif kerjaya yang jelas dan minat dalam beberapa bidang pengurusan termasuk sumber manusia. Kursus-kursus yang ditawarkan dalam kepekatan ini membangunkan keupayaan pelajar sebagai pembuat keputusan dalam sesebuah organisasi. Pelajar itu, bekerja dengan penasihat fakulti, boleh mereka bentuk kursus pengajian yang membolehkan kerja-kerja mendalam di kawasan semasa mencapai pemahaman yang menyeluruh tentang proses pengurusan dan yang berkaitan dengan bahagian sumber manusia dalam tetapan organisasi.

MARKETING PENUMPUAN

kepekatan ini adalah berkenaan dengan aktiviti yang berkaitan dengan pemasaran dan pengedaran barangan dan perkhidmatan dari sumber bekalan kepada sumber permintaan, di dalam negara dan di peringkat antarabangsa. kepekatan ini amat sesuai untuk kerjaya dalam pengiklanan, jualan, pengurusan jenama, peruncitan, pemborongan, perancangan pasaran, pemasaran industri, pemasaran antarabangsa, penyelidikan pemasaran, pengedaran dan pengurusan pemasaran dalam pelbagai jenis organisasi.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • B.Sc. Kepujian Dalam Perakaunan Perniagaan
  • Dubai, Emiriah Arab Bersatu
 • Kepujian BSc Ekonomi
  • London, United Kingdom
 • BSc dalam Psikologi Perniagaan
  • Kingston upon Thames, United Kingdom