Keystone logo
Indiana University Kokomo Ijazah Sarjana Muda Sains Biologi
Indiana University Kokomo

Ijazah Sarjana Muda Sains Biologi

West Lafayette, Amerika Syarikat

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Di Indiana University Kokomo, yang Sarjana Muda Sains (BS) program ijazah dalam Biologi berpusat pada suatu teras tradisional yang termasuk biologi sel, genetik, morfologi, fisiologi, sains tumbuhan, mikrobiologi dan imunologi. kursus-kursus tambahan dalam bidang kimia umum, kimia organik, fizik, dan matematik mengisi program asas. Tetapi ahli-ahli sains yang baik juga perlu didedahkan dengan bidang-bidang lain daripada pengetahuan dengan seni, sains sosial, dan kemanusiaan. Itulah sebabnya kurikulum biologi kita juga termasuk keperluan kursus dalam bidang pengajian seperti sains sejarah, Bahasa Inggeris, sosiologi, psikologi, matematik, dan maklumat. Untuk siswazah, anda akan memerlukan sekurang-kurangnya 120 jam kredit, yang termasuk campuran kursus yang diperlukan biologi, kursus-kursus pendidikan umum, dan elektif.

Jika anda merancang untuk memasuki sekolah siswazah atau sekolah profesional selepas memperoleh ijazah sarjana muda, anda akan mahu untuk bertanya tentang trek pra-profesional IU Kokomo dalam biologi, pra-perubatan, dan pra-pergigian. Graduan yang telah mengikuti trek ini telah diterima ke dalam program lanjutan dalam perubatan, pergigian, optometri, dan sekolah-sekolah kiropraktik di seluruh negara. Biologi adalah jalan yang hebat untuk kerjaya profesional dalam bidang perubatan dan IU Kokomo akan membantu anda sampai ke sana!

Jika anda berminat untuk menjadi seorang pendidik sains, IU Kokomo menawarkan satu program yang membolehkan anda untuk mendapat ijazah biologi dan menjadi disahkan untuk mengajar biologi di peringkat sekolah menengah.

Keperluan Ijazah

Memiliki ijazah BS dalam Biologi termasuk 120 kredit dengan GPA sekurang-kurangnya 2.0. 30 daripada 60 kredit terakhir mestilah dibuat di IU Kokomo. Selain kursus yang diperlukan untuk kurikulum pendidikan umum seluruh kampus, pelajar mesti mengambil kursus dalam bidang kimia, biologi, fizik, matematik, dan informatik. Kursus-kursus yang berikut hendaklah diambil dan prasyarat yang sesuai mesti dipenuhi seperti yang disenaraikan dalam Buletin Akademik. Siap ijazah ini akan memenuhi syarat kemasukan asas untuk IU School of Medicine program MD.

Apakah jenis pekerjaan yang boleh saya mendapatkan ijazah ini?

Sebagai peraturan umum, yang utama kolej tidak menyediakan anda untuk satu pekerjaan tertentu. Sebaliknya, ia membolehkan anda untuk membangunkan kemahiran dan kebolehan dalam bidang yang diminati yang boleh digunakan untuk pelbagai pekerjaan dalam bidang itu. Graduan boleh bekerja untuk pelbagai majikan seperti farmaseutikal / syarikat bioteknologi, syarikat-syarikat kimia, firma maklumat mengenai teknologi dan laboratoes analisis. Sebagai alternatif, mereka boleh pergi ke sekolah siswazah untuk menjadi penyelidik atau ke sekolah profesional, seperti pergigian, perubatan, optometri, untuk menamakan beberapa.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • Pembangunan Manusia (BS, Minor)
    • Binghamton, Amerika Syarikat
  • Sains Biologi (BS, BA, Minor)
    • Binghamton, Amerika Syarikat
  • Biochemistry with a Year Abroad - BSc (Hons)
    • Canterbury, United Kingdom