Keystone logo
Iowa Wesleyan College

Iowa Wesleyan College

Iowa Wesleyan College

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1842, Iowa Wesleyan University adalah universiti seni liberal coeducational yang diiktiraf sepenuhnya. IW mempunyai sejarah inovasi yang kaya dalam pendidikan; adalah pelopor dalam bidang sains; dan di barisan hadapan peluang pendidikan untuk wanita. Iowa Wesleyan telah menjadi pemimpin dalam pembelajaran perkhidmatan dengan pelajar yang mengambil bahagian dalam latihan magang sebanyak 100% sebagai sebahagian daripada kurikulum. Graduan termasuk Dr. James Van Allen '35, seorang saintis angkasa yang menemui tali pinggang radiasi Bumi yang kini mempunyai namanya; dan Dr. Peggy Whitson '81, angkasawan NASA yang telah dua kali berkhidmat sebagai komandan stesen untuk Stesen Angkasa Antarabangsa dan memegang beberapa rekod NASA. Pada tahun 1869, tujuh pelajar perempuan Iowa Wesleyan mengasaskan PEO Sisterhood di kampus yang mempunyai keahlian antarabangsa.

Program akademik di Iowa Wesleyan merangkumi pembelajaran sarjana, siswazah, dan dalam talian. Pembelajaran perkhidmatan diintegrasikan ke dalam kurikulum, memastikan bahawa semua pelajar menghubungkan pembelajaran bilik darjah dengan perkhidmatan kepada orang lain.

Terletak di Mount Pleasant, Iowa, Iowa Wesleyan menawarkan pelbagai peluang seni dan budaya untuk Iowa tenggara. Pertunjukan seni, konsert, ceramah, dan pementasan berlangsung sepanjang tahun dan kebanyakannya terbuka untuk umum tanpa sebarang bayaran. Orkestra Simfoni Iowa Tenggara berpusat di kampus.

Lokasi

  • Mount Pleasant

    North Main Street,601, 52641, Mount Pleasant

    Soalan