Keystone logo
Institut Paul Bocuse

Institut Paul Bocuse

Institut Paul Bocuse

pengenalan

PENGIKTIRAFAN ANTARABANGSA

Institut Paul Bocuse adalah ahli elit antarabangsa ketika datang untuk memberikan arahan dalam bidang Manajemen Perhotelan dan Seni Kuliner.

Diilhamkan oleh pengasas bersama berwawasan dan kerjaya mereka yang luar biasa - Paul Bocuse, bintang antarabangsa seni kuliner, dan chef abad dengan 3 bintang Michelin selama 50 tahun, dan Gérard Pélisson, pengasas bersama Accor Group, lambang kejayaan pengurusan dan keusahawanan - Institut menikmati prestij yang unik di Perancis dan di seluruh dunia.

Matlamat kami: untuk meneruskan semangat dan inovatif mereka, visi kontemporari kepada anda, yang fakulti kami telah berjaya menyesuaikan diri dengan perubahan dalam bagaimana industri kami berfungsi, untuk melatih setiap orang dari anda supaya anda dapat menghadapi cabaran esok.

THE ART OF LEARNING

 • 140 profesor dan profesional tetap berkelayakan dan pelbagai disiplin akan menyampaikan kepada anda pengalaman pengurusan antarabangsa mereka dalam semua bidang perniagaan hotel dan restoran. 40 daripadanya mempunyai PhD atau doktor lain.
 • Pendidikan kulinari kami adalah berdasarkan pengalaman dan kemahiran lebih daripada 20 ahli profesional, koki tetap, termasuk pasukan Meilleurs Ouvriers de France.
 • Lebih daripada 150 pakar dari seluruh dunia adalah lapisan gula pada kek pasukan pengajaran hebat kami. Anda boleh meraih ganjaran pengalaman luar biasa mereka untuk mendedahkan gaya anda sendiri.

TAKUT KAWALAN HIDUP ANDA

Kami terkenal di peringkat antarabangsa kerana meletakkan manusia tepat di pusat pendekatan kami untuk pendidikan. Kami berusaha untuk mengenali dan membawakan bakat menerusi pendekatan yang unik yang membantu setiap individu unggul dan mendedahkan setiap aspek keperibadiannya.

Dengan kami, anda boleh menyesuaikan pembelajaran anda dengan memilih pilihan yang akan mengasah kemahiran anda mengikut kebolehan dan aspirasi anda, baik profesional maupun peribadi.

EMBRACE THE MASA DEPAN

Program kami, dari Ijazah Sarjana Muda ke Doktor, adalah berdasarkan kepada model akademik antarabangsa, memberikan pengiktirafan universiti dan profesional di seluruh dunia.

Institut Paul Bocuse adalah satu-satunya kumpulan latihan Eropah yang mengkhususkan diri dalam industri perhotelan yang mempunyai Pusat Penyelidikan di kampusnya.

Sumber inovasi yang membayangkan masa depan, penyelidikan ini sentiasa memperkayakan kandungan program kami dan memastikan bahawa kami berada di bidang pendidikan yang canggih.

Tepat di teras sistem pendidikan kami, kaedah dan amalan kami sentiasa dinamik dan kreatif termasuk:

 • Kajian kes antara universiti
 • SPOCs
 • Serius Permainan
 • Belajar melalui bermain
 • Bilik kelas yang dibuang
 • Inkubator perniagaan

Kami menggalakkan pembelajaran melalui pengalaman, menawarkan anda beberapa kemahiran yang sangat spesifik untuk dapat membuka minda anda digabungkan dengan kepakaran praktikal yang tinggi.

Teori bergantian dengan pembelajaran praktikal: anda akan mengambil bahagian dalam pelbagai projek kolaborasi dengan kerjasama syarikat rakan kongsi kami. Pendekatan pembelajaran ini membantu anda menggabungkan apa yang anda tahu, memberikan makna, mengembangkan semangat keusahawanan anda, kepimpinan anda dan kemampuan anda untuk mengekspresikan diri anda di depan umum.

Pelajar di Institut Paul Bocuse mengambil bahagian dalam acara utama seperti SIRHA, untuk menghasilkan konsep-konsep baru yang memberi inspirasi kepada seluruh profesion.

MEMBUAT KEMUNGKINAN BARU UNTUK MASA DEPAN ANDA

Kami adalah kolej pertama yang berdedikasi untuk keramahan dan seni kuliner dengan Pusat Pembangunan. Ia terdiri daripada pakar-pakar dari industri perhotelan dan jurulatih sumber manusia yang membantu menyusun pelbagai peringkat rancangan kerjaya anda.

Semasa minggu induksi anda, anda akan melengkapkan penilaian kemahiran dan ujian keperibadian untuk menubuhkan profil peribadi dan profesional anda, jadi anda boleh memutuskan dengan kami bagaimana anda ingin membangunkan untuk membantu integrasi masa depan anda di tempat kerja.

ARAHAN DALAM LANGKAH DENGAN DUNIA YANG MENGUBAH DARAH

Keupayaan anda untuk berfikir tentang masa depan, untuk menjadi proaktif dalam dunia yang sentiasa berubah, akan membantu anda meluaskan kemahiran teknikal dan pengurusan yang anda ambil semasa pendidikan anda.

Kami berada di sini untuk membantu anda sepanjang hidup anda dan pastikan anda mencari jalan yang betul untuk anda di kawasan sedia ada atau masa depan industri hotel dan restoran.

Lokasi

 • Écully

  Château du Vivier - 1A Chemin de Calabert - 69130 Ecully, , Écully

Soalan