Keystone logo
IFPASS

IFPASS

IFPASS

pengenalan

IFPASS , Institut Latihan untuk Profesion Insurans, adalah pemain utama dalam latihan insurans, dengan lebih daripada 6,000 pelajar disambut setiap tahun. Selama lebih dari 70 tahun, Institut telah menyumbang kepada latihan pekerja sedia ada atau pendatang baru melalui latihan profesional berterusan atau latihan awal di seluruh negara.

Ia juga merupakan badan pengurusan salah satu CFA terbesar (pusat latihan perantisan) di Ile de France: CFA de l'Assurance.

IFPASS menawarkan kursus diploma dari peringkat Bac + 2 hingga Bac + 5, sijil, dan pelbagai kursus latihan yang memenuhi syarat sesuai dengan syarikat insurans dan keperluan pekerja mereka.

Oleh itu, Institut dipimpin untuk membuat unit penyediaan perkhidmatan HR yang berfokus pada aktiviti sokongan untuk VAE (Pengesahan Pengalaman yang Diperolehi), penilaian kemahiran, dan pengambilan pekerja.

Dengan tenaga pengajar, 90% profesional insurans, kaedah pembelajaran tatap muka dan jarak jauh, kadar kejayaan adalah 84% untuk semua peringkat latihan gabungan. Berkat tawaran latihannya, IFPASS menyokong dan menjamin jalan kerjaya pekerja sambil memenuhi keperluan pengurusan ramalan pekerjaan dan kemahiran syarikat.

Lokasi

 • Puteaux

  Rue de la République, 92800, Puteaux

  • Bordeaux

   Rue d'Ornano,202, 33000, Bordeaux

   • Lyon

    Avenue Tony Garnier,50, 69007, Lyon

    • Schiltigheim

     Avenue de l'Europe,30, 67300, Schiltigheim

     • Marseille

      Boulevard Vincent Delpuech,29, 13006, Marseille

      Soalan