Keystone logo
International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

pengenalan

Pilih seni liberal. Di Jepun.

International College of Liberal Arts ( iCLA ) adalah empat tahun, kolej seni liberal gaya Amerika di mana bahasa pengantar utama adalah bahasa Inggeris. Pelajar boleh memilih dari pelbagai kursus sebagai sebahagian daripada kurikulum inovatif yang membawa kepada ijazah sarjana dalam Seni Liberal Antarabangsa. Hanya 90 minit ke barat Tokyo, iCLA menggabungkan persekitaran pembelajaran pelbagai budaya dengan suasana tradisional Jepun yang indah di bawah bayangan Gunung Fuji. iCLA menawarkan pelajar peluang unik untuk membenamkan diri dalam inti pati budaya Jepun, sambil memperoleh pendidikan kontemporari dan relevan secara global di kemudahan canggih kami.

Daftar untuk Kampus Terbuka Maya 18 November iCLA

Semua pelajar sarjana iCLA berkongsi pengalaman kurikulum kolej seni liberal dalam belajar ke arah Ijazah Sarjana Muda Seni Liberal Antarabangsa yang inovatif. Kurikulum iCLA dirancang untuk memupuk pemikiran kritis, kreatif, bebas, dan global. Pelajar iCLA belajar bagaimana memperoleh dan menganalisis pengetahuan untuk membuat jawapan mereka sendiri untuk soalan lama.

Kampus kediaman kami memberikan pengalaman hidup lintas budaya, memastikan bahawa tema pengantarabangsaan dan globalisasi berjalan sepanjang hayat di iCLA , bukan hanya di dalam kelas. Kelas interaktif kecil menjadi teras pendekatan pedagogi kami. Nisbah fakulti-ke-pelajar yang rendah memupuk hubungan erat antara tenaga pengajar dan pelajar dan meningkatkan komunikasi dan kerjasama antara pelajar itu sendiri.

Pengalaman bersama tahun pertama merangkumi fokus pada kursus asas dan kursus omnibus yang merupakan kaedah terbaik bagi pelajar untuk mencari apa yang menarik bagi mereka dan membuat keputusan yang tepat mengenai bidang pengajian utama mereka.

Pada tahun kedua, pelajar melihat dengan lebih dekat jurusan mereka sambil mengambil pelbagai kursus dan bengkel pembelajaran berasaskan pengalaman. Jurusan tradisional dalam Perniagaan Global dan Ekonomi dan Sains Politik diperkaya dengan penyepaduan dengan kursus dalam Sains Data, Psikologi dan Sosiologi yang memberikan kedalaman dan keluasan. Kursus dalam Seni, Muzik, Seni Bahasa, Seni Persembahan, diberikan hubungan simbiotik dalam jurusan Pengajian Jepun dan Seni Antara Disiplin. Sifat unik Kemanusiaan ditunjukkan oleh falsafah "reka jurusan anda sendiri" di mana pelajar boleh memilih pelbagai jenis kursus daripada disiplin yang berbeza dan mereka bentuk jurusan mereka sendiri.

Pada tahun ketiga, pelajar mempunyai rasa yang baik tentang bidang pengkhususan mereka dan boleh meneruskan kajian mendalam dalam bidang pengajian utama mereka. Pelajar boleh mengambil pengalaman belajar di luar negara (pilihan untuk pelajar Antarabangsa) di salah satu daripada lebih 60 sekolah rakan kongsi yang tersebar di 30 negara.

Pada tahun akhir, seminar senior dan Projek Penyelidikan Graduasi (GRP) menjadi tumpuan kajian. GRP membolehkan pelajar mempamerkan kemahiran menulis, berfikir secara kritis dan menyelesaikan masalah yang telah mereka pelajari semasa kuliah. Pelajar mengembangkan pemikiran bebas dengan berbincang dan berkongsi penyelidikan mereka dengan rakan sebaya dan bersiap sedia untuk memutuskan langkah seterusnya selepas kuliah.

Kemasukan

Cara memohon

Memohon kepada iCLA adalah mudah melalui sistem permohonan dalam talian kami. Terdapat prosedur yang berbeza bergantung pada kategori kemasukan anda seperti berikut:

Pelajar antarabangsa boleh memohon dalam talian.Pelajar Jepun yang telah belajar di bawah kurikulum asing selama sekurang-kurangnya dua tahun antara gred 7-12, dan memenuhi keperluan bahasa Inggeris kami bagi TOEFL iBT 76 (atau ujian kecekapan yang diterima setara) juga boleh memohon melalui sistem permohonan dalam talian antarabangsa kami, mengikut perkara yang sama garis panduan bagi pemohon antarabangsa.Pelajar Jepun yang belum belajar di bawah kurikulum asing atau tidak memenuhi keperluan bahasa Inggeris kami, sila lihat butiran proses permohonan kami untuk pelajar domestik di halaman utama kami.

Prosedur Permohonan:

  1. Semak anda memenuhi syarat kemasukan kami dan layak memohon
  2. Lengkapkan borang permohonan dalam talian dan muat naik dokumen yang diperlukan
  3. Bayar yuran permohonan sebanyak ¥7,000
  4. Tapisan dokumen permohonan dan temuduga
  5. Pemberitahuan keputusan

Kaedah Saringan: Permohonan dinilai berdasarkan semakan menyeluruh semua dokumen, termasuk esei (Penyataan Tujuan), dan temu duga. Pemohon akan dihubungi secara individu melalui e-mel mengenai kemasukan dan keputusan biasiswa.

Lokasi

  • Kofu

    2-7-17 Sakaori

Soalan