Keystone logo
ICBS Business College

ICBS Business College

ICBS Business College

pengenalan

ICBS 40 Tahun Operasi yang Berjaya dan Konsistensi Akademik

ICBS Business College diasaskan pada tahun 1977 di Thessaloniki oleh satu pasukan saintis untuk memenuhi keperluan Pendidikan Perniagaan. Perkembangan tindakan di bandar-bandar lain diikuti. Dari saat pertama falsafahnya didasarkan pada:

 • Pendidikan mengikut piawaian Eropah dan antarabangsa yang paling berkesan.
 • Program pengajian yang disesuaikan dengan keperluan pasaran dan perkembangan masa depan dalam persekitaran global.
 • Kakitangan akademik yang menggabungkan infrastruktur akademik dengan pengalaman praktikal.
 • Pendekatan Anthropocentric untuk membangunkan hubungan segera, hubungan dalam iklim pendidikan yang subur untuk memudahkan pembelajaran.
 • Pekerjaan dalam Perniagaan supaya idea yang inovatif dan baru dicipta dan, di atas semua, berkembang menjadi tindakan perniagaan yang berkesan.

Dengan kerjasama Universiti Negeri British (Ulster, Kingston, Winchester) dan akreditasi dari Organisasi Pengiktirafan Akademik Antarabangsa (AMBA, QAA, NARIC, PRME), ICBS telah menawarkan dan menawarkan program sarjana dan pascasiswazah

 • Pentadbiran perniagaan
 • Pemasaran
 • Pengurusan Kewangan dan Perakaunan
 • Ekonomi

Menyumbang dengan signifikan kepada penciptaan beribu-ribu lulusan yang terlatih yang berjaya menjalankan Perniagaan dan Organisasi, baik di Sektor Swasta dan Publik.

ICBS Business College , yang beroperasi dan menawarkan programnya di Thessaloniki dan Athens, terus menyokong dan membimbing pelajar dan graduan serta komuniti perniagaan yang lebih luas dalam mencapai matlamat mereka.

76045_1.jpg

ICBS Thessaloniki Campus

Hanya 10 kilometer dari pusat Thessaloniki, terletak di kampus Galene di Oreokastro, contohnya 14.000 meter persegi kemudahan persendirian yang direka khas untuk menyokong usaha guru dan pelajar untuk mengejar kecemerlangan.ICBS Galene Campus termasuk: Kelas-kelas yang dilengkapi dengan media audio visual dan projektor interaktif, tempat duduk Dewan Persidangan 240 orang, Makmal komputer, Perpustakaan dan bilik bacaan, Pejabat Pentadbiran, Pejabat Staf Pengajar, Bilik persidangan, Pejabat Sekretariat, Pejabat Alumni, Tempat Sukan

ICBS Athens City

ICBS Athens International College bertempat di bangunan Persatuan Pengurusan Yunani (EEDE), yang terletak di Kato Patisia, wilayah Athens. Kompleks itu menempatkan sebuah pusat persidangan yang menempatkan 390 orang, bilik pengajaran, bilik seminar, perpustakaan dan makmal menjadikannya persekitaran yang ideal yang memupuk pembelajaran dalam suasana akademik.Untuk maklumat lanjut tentang Sekolah: www.icbs.grUntuk maklumat lanjut mengenai Universiti Winchester: www.winchester.ac.uk

Hidup di Thessaloniki

Thessaloniki adalah bandar kedua terbesar di Greece, dengan lebih dari 1 juta penduduk di kawasan metropolitannya, dan ibukota Macedonia.Bandar Thessaloniki diasaskan pada tahun 315 SM oleh Cassander of Macedon. Satu metropolis penting oleh zaman Rom, Thessaloniki adalah kota kedua terbesar dan paling kaya dari Empayar Byzantium. Ia telah ditawan oleh orang Uthmaniyyah pada 1430 dan diluluskan dari Empayar Uthmaniyyah ke Greece pada 8 November 1912.Thessaloniki adalah pusat ekonomi, perindustrian, komersial dan politik utama kedua di Greece; ia adalah hab pengangkutan utama untuk Greece dan tenggara Eropah, terutamanya melalui Pelabuhan Thessaloniki. Bandar ini terkenal dengan perayaan, acara dan kehidupan budaya yang bersemangat secara umum, dan dianggap sebagai ibukota budaya Yunani.Acara-acara seperti Pameran Perdagangan Antarabangsa Thessaloniki dan Festival Filem Antarabangsa Thessaloniki diadakan setiap tahun. Thessaloniki adalah Modal Belia Eropah 2014. Thessaloniki adalah rumah kepada pelbagai monumen Byzantine yang terkenal, termasuk monumen Paleochristian dan Byzantine Thessaloniki, sebuah Tapak Warisan Dunia UNESCO, serta beberapa struktur Yahudi, Ottoman dan Sephardic Yahudi. Universiti utama di bandar ini, Aristotle University, adalah yang terbesar di Greece dan Balkan.Thessaloniki adalah destinasi pelancongan yang popular di Greece. Pada tahun 2013, Majalah National Geographic termasuk Thessaloniki di destinasi pelancongan utamanya di seluruh dunia, manakala majalah Financial Times FDI (Foreign Direct Investments) 2014 mengisytiharkan Thessaloniki sebagai bandar raya bersaiz sederhana Eropah masa depan untuk modal insan dan gaya hidup. Antara jurugambar jalanan, pusat Thessaloniki juga dianggap destinasi paling popular untuk fotografi jalanan di Greece.

Hidup di Athens

Athens adalah ibu kota dan kota terbesar di Greece. Athens mendominasi rantau Attica dan merupakan salah satu bandar tertua di dunia, dengan sejarahnya yang direkodkan melebihi 3,400 tahun dan kehadiran manusia terawal yang bermula di antara abad ke-11 dan ke-7 BCE. Klasik Athens adalah negeri bandar yang berkuasa yang muncul bersempena dengan pembangunan laut pelabuhan Piraeus, yang telah menjadi bandar yang berbeza sebelum penubuhan abad ke-5 BCE dengan Athens. Pusat seni, pembelajaran dan falsafah, rumah Akademi Plato dan Lyceum Aristotle, secara meluas dirujuk sebagai buaian tamadun Barat dan tempat kelahiran demokrasi. Di zaman moden, Athens adalah metropolis kosmopolitan yang besar dan pusat kehidupan ekonomi, kewangan, perindustrian, maritim, politik dan budaya di Greece. Athens adalah rumah kepada dua Tapak Warisan Dunia UNESCO, Acropolis Athens dan Daphni Biara abad pertengahan. Athens juga merupakan rumah kepada beberapa muzium dan institusi kebudayaan, seperti Muzium Arkeologi Kebangsaan, yang menampilkan koleksi kuno kuno Yunani kuno, Muzium Acropolis, Muzium Cycladic Art, Muzium Benaki dan Muzium Byzantine dan Kristian.Greece adalah salah satu negara paling murah di Eropah untuk warga asing, baik untuk pelancong maupun pelajar antarabangsa. Secara purata, anda memerlukan sekitar 450-700 EUR / bulan untuk semua perbelanjaan, termasuk penginapan, yang munasabah, berbanding dengan destinasi Eropah lain (Sepanyol, Jerman, atau Itali) di mana kos purata bulanan adalah antara 800 dan 1,000 EUR.

Lokasi

 • Athens

  200, IONIAS AVE & IAKOVATON STR, , Athens

  • Athens

   3, Rethimnou Str., 10682, Athens

   • Thessaloniki

    Thessaloniki 108, Oreokastro 570 13, , Thessaloniki

    Soalan