Keystone logo
IC University of Applied Sciences - Amsterdam

IC University of Applied Sciences - Amsterdam

IC University of Applied Sciences - Amsterdam

pengenalan

Sejarah

Permulaan Inter College: Sejak 1979

"Saya seorang usahawan sejati, ia adalah nyawa dan darah saya, saya sangat menyukainya dan dicipta untuknya."Anton Dreesmann

Anda boleh sama ada menunggu orang lain membuat sesuatu berlaku, atau anda boleh mengambil tindakan langsung sendiri. Itulah yang mesti difikirkan oleh Anton Dreesmann apabila dia mengasaskan Inter College pada tahun 1979. Pada masa itu, dia kekurangan orang yang terlatih dengan secukupnya untuk perniagaan keluarganya Vroom & Dreesmann. Peruncit terbesar di Belanda dalam tempoh itu. Atas sebab ini, beliau memulakan program pengajian yang memfokuskan kepada hospitaliti. Pada awal 1980-an, kurikulum telah diperluaskan kepada keadaan sekarang: Inter College Business School, program pengajian Pentadbiran Perniagaan swasta. Dari 2000 hingga 2014, Inter College Business School adalah sebahagian daripada Luzac. Pada Julai 2014 sekolah itu telah diperoleh oleh George Banken, Paul van Splunteren, dan Bart van den Dries. Ketiga-tiga usahawan terkemuka ini berhasrat untuk menyelaraskan program pengajian dengan lebih banyak lagi dengan amalan dunia keusahawanan yang moden dan dinamik. Terima kasih kepada pengalaman bertahun-tahun dan rangkaian pemegang saham yang luas, Inter College Business School cemerlang dalam menawarkan program Pentadbiran Perniagaan yang berorientasikan praktikal—untuk usahawan, oleh usahawan.

Pada tahun 2019 Inter College telah diperoleh oleh Global University Systems (GUS). GUS ialah rangkaian antarabangsa lebih daripada 24 Universiti dan Kolej di seluruh dunia, disatukan oleh semangat bersama untuk kelayakan yang boleh diakses dan berkaitan dengan industri. GUS menyampaikan pelbagai jenis program, termasuk program ijazah sarjana muda, program ijazah sarjana, latihan profesional, Latihan Bahasa Inggeris, dan pendidikan korporat & eksekutif. Apabila seseorang memilih untuk belajar di institusi GUS– sama ada di kampus di Eropah, Amerika Utara, atau di rumah mereka sendiri – mereka menyertai rangkaian lebih 80,000 pelajar di seluruh dunia.

GUS berpusat di beberapa bandar terbesar di dunia, dengan kampus di London, Birmingham dan Manchester, merentasi Atlantik di Toronto, Chicago dan Vancouver; dan di seluruh dunia di Singapura, Amsterdam, Jerman dan Israel.

154871_ic7.jpg

Sekolah Perniagaan Antara Kolej

 • Diploma HBO INCL NIMA A&B
 • Kelas Kecil, Banyak Perhatian
 • Akses Rangkaian Usahawan
 • Pengijazahan di Amsterdam atau London
 • Belajar ke Perusahaan dalam Amalan

Visi berorientasikan masa depan

Kita semua tentang bakat dan ketegasan. Untuk bekerja keras dan tidak berputus asa. Untuk jatuh dan bangun semula. Inter College percaya pada bakat dan menyediakan alat yang tepat untuk menukar bakat itu menjadi ketegasan.

Lokasi Kami

Belajar di Inter College Business School di Amsterdam

Kampus Inter College terletak di pusat bandar lama. Ia terletak berhampiran dengan syarikat permulaan, perniagaan dan warisan budaya. Belajar di Amsterdam adalah dimensi tambahan yang menarik untuk pengalaman Inter College dan 200+ pelajar yang mengikuti program BBA sering tinggal di bandar dan menggabungkan pengajian mereka dengan permulaan perniagaan yang terkenal di Amsterdam. Lokasi kajian adalah dalam Bangunan Sekolah tradisional yang terletak di terusan di tengah-tengah bandar. Lokasinya sangat dekat dengan pengangkutan awam dan lapangan terbang antarabangsa Schiphol. Pelajar boleh menggunakan kemudahan perpustakaan akademik Amsterdam, sebuah bandar yang mempunyai lebih 140 ribu pelajar.

154870_ic41.jpg

Akreditasi

Akreditasi NVAO

Organisasi Akreditasi Kerajaan Kebangsaan Belanda NVAO telah mengakreditasi Program BBA Sekolah Perniagaan Inter College, Croho: 39226 (BA Hons).

Pada tahun 2002, Pertubuhan Akreditasi Flemish Belanda (NVAO) telah ditubuhkan oleh undang-undang untuk menjamin kualiti program ijazah sarjana muda dan sarjana. Akreditasi Belanda adalah berdasarkan semakan rakan sebaya program. Flanders mengambil bahagian sebagai pemerhati dalam Lembaga Pengarah dan perjanjian akan dibangunkan untuk memastikan secara rasmi organisasi akreditasi berfungsi untuk kedua-dua Belanda dan komuniti Flemish Belgium.

Inter College Business School BBA Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan telah diakreditasi oleh NVAO pada 2019 (sah sehingga 2025).

Tanda Kualiti RTO

Sekolah Perniagaan Inter College mempunyai Tanda Kualiti NRTO, persatuan perdagangan terkemuka untuk Pendidikan swasta di Belanda.

154868_ic2.jpg

Amsterdam: Panduan Penginapan

Adakah anda bersedia untuk mengalami Amsterdam?

Kami berbesar hati kerana anda telah memilih untuk belajar di Inter College Business School. Amsterdam ialah bandar yang meriah dan tempat yang bagus untuk menjadi pelajar, berhampiran dengan syarikat permulaan, perniagaan dan warisan budaya. Sertai 140,000 pelajar lain di bandar ini.

Penginapan Pelajar

Pilihan perumahan pelajar

Amsterdam ialah sebuah bandar yang menyeronokkan dan meriah yang menarik pelajar antarabangsa setiap tahun berkat kos sara hidup yang rendah dan peluang pekerjaan yang luas. Walaupun kos sara hidup di Amsterdam agak rendah berbanding dengan bandar-bandar Eropah yang lain, perumahan mampu milik di bandar adalah terhad. Oleh itu, kami mencadangkan anda mula meneliti pilihan penginapan seawal mungkin. Terdapat beberapa pilihan yang tersedia untuk anda untuk penginapan pelajar di Amsterdam.

Mendaftar dengan laman web perumahan

Jika anda memutuskan untuk tinggal di Amsterdam selama lebih daripada satu tahun, kami amat menasihati anda untuk mendaftar di tapak web perumahan yang dipercayai seperti Studentenwoningweb.nl dan ROOM.nl. Sila ambil perhatian bahawa platform ini mempunyai masa menunggu dan oleh itu anda harus memohon seawal mungkin.

Sila ambil tahu tentang penipuan semasa mencari penginapan di pelbagai platform seperti Facebook. Semak laman web Iamsterdam untuk mendapatkan petua tentang cara mengelakkan penipuan perumahan.

Hotel Pelajar Amsterdam

Inter College Business School telah bekerjasama dengan The Student Hotel Amsterdam yang mempunyai tawaran berikut untuk pelajar antarabangsa:

 • Bilik persendirian yang serba lengkap (sekitar 14 m²)
 • Bilik mandi en suite moden dengan pancuran mandian
 • Akses ke dapur berkongsi
 • Meja kerja
 • TV satelit skrin rata
 • Pemanasan
 • WiFi yang sangat pantas dan boleh dipercayai
 • Linen katil dan tuala
 • Pembersihan bilik secara berkala
 • Acara sepanjang tahun
 • Semua bil disertakan
 • Penerimaan tetamu 24/7 dan keselamatan

Faedah tambahan termasuk ruang permainan dan ruang istirahat, bilik belajar, gim di lokasi, kemudahan dobi dan restoran/bar dengan acara harian yang menyediakan persekitaran yang menyeronokkan untuk pelajar antarabangsa mengenali satu sama lain.

Jenis penginapanKos sebulan (€)
Bilik bujang ekonomi

744 Euro (tempoh 7 bulan)

789 Euro (tempoh 5 bulan)

Studio mewah

1,063 Euro (tempoh 7 bulan)

1,130 Euro (tempoh 5 bulan)

*Di atas adalah contoh hanya dua jenis bilik. Lebih banyak pilihan tersedia di The Student Hotel.

Hotel Pelajar terletak di Wibautstraat, aka Knowledge Mile, hab sosial, kreatif dan keusahawanan di bandar ini. Ia terletak di bekas kemudahan mesin cetak akhbar Het Parool dan Trouw, di ruang yang terkenal sebagai taman permainan gergasi untuk pengembara, profesional bergerak, nomad kreatif, pelajar dan pembuat perubahan tempatan.

154869_ic3.jpg

Lokasi

 • Amsterdam

  Passeerdersgracht 23, 1016, Amsterdam

Soalan