Keystone logo
HZ University of Applied Sciences

HZ University of Applied Sciences

HZ University of Applied Sciences

pengenalan

HZ University of Applied Sciences terletak di Barat Daya Belanda. Dengan populasi kira-kira 4,800 pelajar kebangsaan dan antarabangsa, kami adalah universiti kecil dengan pendekatan peribadi. HZ menawarkan program pengajian berkualiti tinggi. Sejak 2011 - jadi selama sebelas tahun yang lalu - HZ telah berada dalam tiga universiti sains gunaan pelbagai disiplin terbaik Belanda.

Sebagai sebuah universiti sains gunaan, kami memberi tumpuan kepada peluang pendidikan dan penyelidikan berasaskan amalan. Kerjasama rapat kami dengan dunia perniagaan, pelbagai pusat penyelidikan, dan rangkaian universiti rakan kongsi global kami adalah amat penting.

Tentang kita

HZ mempunyai kira-kira 4,800 pelajar dibahagikan dalam tempoh empat tahun pengajian dan kira-kira 25 program ijazah sarjana muda, lapan daripadanya diajar dalam bahasa Inggeris. Kira-kira 500 pelajar datang dari luar Belanda, jadi kami mempunyai gabungan hebat pelajar Belanda dan antarabangsa. Matematik mudah akan memberitahu anda bahawa dengan nombor sedemikian, kelas akan menjadi kecil.

Tempat pelajar penting

Guru dan kakitangan memberi penekanan yang besar terhadap pembinaan individu. Jurulatih belajar anda akan membantu anda memilih kursus dan meneroka kemungkinan kerjaya anda. Tanya mana-mana pelajar antarabangsa dan mereka akan memberitahu anda bahawa pensyarah dan tutor sedia membantu anda apabila diperlukan. HZ juga mempunyai kemudahan dan perkhidmatan individu untuk pelajar kurang upaya atau penyakit kronik.

Kepakaran profesional kami

Sebagai universiti sains gunaan, kami telah menempatkan diri sebagai pakar dalam Air, Tenaga, dan Vitaliti. Program kami sepenuhnya sesuai dengan ujung tombak ini.

Di bahagian atas

Setiap tahun 'Keuzegids Hoger Onderwijs' (Panduan Pendidikan Tinggi) mengadakan tinjauan pendidikan tinggi di Belanda. Sejak 2011, panduan ini telah meletakkan HZ dalam 3 universiti sains gunaan Belanda multidisiplin teratas. Kualiti dan kebolehcapaian pensyarah kami dan kumpulan pelajar kecil adalah antara aset HZ. Tetapi bilik darjah, ruang kerja dan kemudahan komputer juga dinilai sebagai cemerlang.

Kualiti & Pentauliahan

HZ di kedudukan teratas 3

Belanda secara konsisten berada di antara sistem pendidikan terbaik di dunia. Setiap tahun 'Keuzegids Hoger Onderwijs' (Panduan Pengajian Tinggi) mengadakan tinjauan mengenai pendidikan tinggi di Belanda. HZ telah menduduki tempat dalam tiga universiti sains gunaan multidisiplin teratas sejak 2011.

Akreditasi

HZ adalah Universiti Sains Gunaan (HBO) yang dibiayai oleh kerajaan. Untuk mendapatkan dana pemerintah di Belanda, institusi harus terus memenuhi sejumlah syarat kualiti. Kualiti jabatan dan program dinilai secara berkala oleh VBI (Organisasi Penilaian Pengunjung) yang diakui oleh Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, dan Sains.

Program Sarjana Muda, termasuk program bahasa Inggeris, yang diajar di HZ telah diakreditasi oleh NVAO (Netherlands-Flemish Accreditation Organization) berdasarkan perjanjian antarabangsa.

Kenyataan Misi

Kami adalah institusi pengetahuan dengan orientasi di seluruh dunia, dengan orientasi khusus dalam bidang ketahanan & air, keselamatan, inovasi & pengetahuan perusahaan.

Pelbagai kumpulan sasaran boleh menguasai kecekapan pilihan mereka melalui pendidikan yang dibuat khas, untuk kerjaya sepanjang hayat dalam masyarakat berbilang budaya dan pelbagai bentuk. Kami mahu menjadi rakan kongsi kepada syarikat, institut dan pihak berkuasa, untuk menjaga setiap keperluan pengetahuan dan inovasi mereka. Oleh itu, kami memberi tumpuan kepada beberapa peneraju, yang menjadikan kami menarik kepada pasaran yang melangkaui sempadan serantau dan juga negara. Tunjang utama ini ialah ketahanan dan air, keselamatan dan inovasi & perusahaan. Ini juga ditegaskan semula dengan kewujudan pensyarah dalam bidang-bidang tertentu ini.

Setiap orang mengira

Misi juga selalu disertakan dalam sekumpulan 'nilai', yang memberikan arah pemikiran dan tindakan. Nilai teras kami adalah kualiti, pengembangan peribadi, saling menghormati, dan orientasi profesional. Pelbagai tempat dan dokumen HZ juga menekankan perhatian yang diperlukan untuk masalah etnik dan tafsiran, baik secara umum maupun dalam situasi profesional. Kami ingin menjadi sebuah komuniti di mana setiap orang dihitung dan di mana setiap orang dilihat sebagai individu, di mana bekerjasama adalah tinggi dalam senarai keutamaan, dan di mana terdapat saling menghormati kemungkinan pengembangan semua yang terlibat.

Kedudukan

Universiti sains gunaan di Belanda umumnya tidak termasuk dalam kedudukan universiti di seluruh dunia. Oleh itu, organisasi Belanda telah membuat standard mereka sendiri untuk menentukan jenis institusi ini.

Kajian Pelajar Kebangsaan

Nationale Studenten Enquete (NSE), yang dikenali sebagai National Student Survey dalam bahasa Inggeris, ialah tinjauan tahunan yang dihantar kepada pelajar yang mengikuti program dalam pendidikan tinggi. Yayasan Studychoice123 (dalam Bahasa Belanda Studiekeuze123), sebuah inisiatif organisasi pendidikan tinggi, bertanggungjawab ke atas NSE dan bekerjasama dengan Kementerian Pendidikan. Studychoice123 meminta semua institusi pengajian tinggi mengambil bahagian dalam Tinjauan Pelajar Kebangsaan setiap tahun. Soalan yang berkaitan dengan kualiti profesor, kajian, kemahiran, dan latihan yang diperoleh, ujian dan penilaian, dan maklumat lain yang berkaitan. Keputusan NSE hanya tersedia dalam bahasa Belanda.

Kedudukan Keuzegids

The Keuzegids ialah satu-satunya panduan bebas, diterbitkan setiap tahun oleh Centrum Hoger Onderwijs Informatie (Pusat Maklumat Pendidikan Tinggi). Salah satu daripada lima laporan yang diterbitkan, 'pengajian sepenuh masa HBO' (HBO Voltijd), menilai secara kritis dan membandingkan kualiti program pengajian universiti profesional tinggi di Belanda.

Keputusan mengambil kira perspektif kedua-dua pelajar dan universiti itu sendiri. Kedudukan biasanya berdasarkan data tentang kadar kejayaan program, pendapat pakar daripada akreditasi program, dan pendapat pelajar yang diambil daripada keputusan NSE.

HZ dalam ranking

Sejak 2011 HZ sentiasa berada dalam tiga universiti terbaik sains gunaan Belanda, dengan beberapa program di nombor 1 dan dalam 3 teratas.

Lokasi

 • Vlissingen

  Edisonweg 4, 4382 NW, Vlissingen

  • Middelburg

   Het Groene Woud 1-3, 4331 NB, Middelburg

   • Velp

    Larensteinselaan, 26-A, 6882 CT, Velp

    Soalan