Keystone logo
Hunan University of Science and Technology

Hunan University of Science and Technology

Hunan University of Science and Technology

pengenalan

Hunan University of Science & Technology (HNUST), bersama-dibina oleh Pentadbiran Negeri Sains, Teknologi dan Industri Pertahanan Negara dan Kerajaan Rakyat Wilayah Hunan, merupakan sebuah universiti wilayah komprehensif dan utama dengan multidisciplines dan ciri-ciri yang tersendiri. Ia dihormati sebagai "Kolej Outstanding" penilaian pengajaran sarjana muda oleh Kementerian Pendidikan; sebuah kolej di kalangan "Cemerlang Program Latihan Engineer" oleh Kementerian Pelajaran. Tambahan pula, ia adalah antara yang pertama "Top 50 Universiti Inovasi dan Keusahawanan" dan salah satu "Top 50 Universiti Siswazah Pekerjaan".

HNUST, yang berkembang dari College Pembinaan Hunan Northern ditubuhkan pada tahun 1949, ditubuhkan pada November 2003 dengan menggabungkan dua universiti berasingan: Universiti Politeknik Xiangtan dan Universiti Normal Xiangtan. Ia telah diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan dan Kerajaan Rakyat Wilayah Hunan. Bertempat di Xiangtan, HNUST meliputi kawasan seluas 3107 mu (207,2 hektar) dengan ruang lantai berjumlah 974.300 m². Sebagai kompleks 19 buah sekolah, sebuah sekolah siswazah, sekolah swasta, kolej untuk pendidikan dewasa dan kolej pendidikan antarabangsa, HNUST menawarkan 90 program ijazah pertama di sebelas genre disiplin-falsafah, ekonomi, undang-undang, pendidikan, sejarah, sains, kejuruteraan , pertanian, pengurusan, sastera dan seni, 188 program siswazah, dan 24 program kedoktoran. HNUST mempunyai fakulti pengajaran sekitar 1,700 daripada lebih 3,500 pekerja, 355 daripada mereka adalah profesor penuh dan 800 merupakan pemegang doktor falsafah. Sehingga kini, HNUST menikmati pendaftaran di seluruh negara lebih 35,000 pelajar sepenuh masa, bersama-sama dengan komuniti berkembang pelajar antarabangsa.

Campus Life

HNUST kepentingan kepada pertukaran akademik antarabangsa dan kerjasama. Sehingga kini, universiti telah bekerjasama dengan lebih 40 universiti termasuk Amerika Syarikat, UK, Australia, Jepun, dan lebih daripada 10 universiti di Taiwan. pelajar antarabangsa yang mendaftar adalah dari 16 negara yang berbeza. Sepanjang tiga tahun yang lalu, HNUST telah merekrut yang mewah pakar-pakar asing untuk 6 patch dan mengekalkan lebih 10 guru asing sentiasa

Lokasi

  • Changsha

    Taoyuan Road, Xiangtan, Hunan Province, , Changsha

    Soalan