Keystone logo
Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

pengenalan

Selamat datang ke Dunia Media

Bagaimana buku dicetak? Bagaimanakah maklumat diarkib dan didokumenkan? Apakah maksud "komunikasi"? Bagaimanakah dunia maya dicipta? Apa yang berlaku di sebalik tabir di studio TV? Apa yang penting dalam reka bentuk pembungkusan dan bagaimana iklan benar-benar berfungsi? Pelajar di Hochschule der Medien bimbang dengan ini dan banyak soalan lain.

111634_ScreenShot2019-03-07at4.24.13PM.png

Sejak 1 September 2001, Hochschule der Medien telah menyatukan pengetahuan gabungan dari bekas Universiti Percetakan dan Media, sebuah institusi pendidikan dengan lebih dari 100 tahun tradisi, dan Universiti Pustakawan dan Maklumat yang sejarahnya kembali ke 1942. Dengan 16 program ijazah Sarjana dan 6 program ijazah Sarjana, MBA paruh masa, dan program kedoktoran, Hochschule der Medien merangkumi kepelbagaian kepakaran media: dari media cetak ke media elektronik, dari media massa dan teori media kepada pengeluaran media, dari reka bentuk media untuk membuat media tersedia.

111633_ScreenShot2019-03-07at4.24.25PM.png

Di Hochschule der Medien , pelajar belajar di teater kuliah moden serta di bengkel dan studio, di mesin cetak atau di belakang kamera. Projek-projek praktikal yang menarik di makmal Universiti atau dengan kerjasama syarikat-syarikat rakan kongsi melengkapi pengetahuan teoritis dan kaedah kerja saintifik. Pada asalnya universiti mempunyai dua kampus. Sejak 2014 universiti ini terdiri daripada satu kampus utama di Stuttgart Vaihingen dengan bangunan fakulti baru, yang melambangkan "satu dunia media".

Lokasi

  • Stuttgart

    Hochschule der Medien Nobelstrasse 10 , 70569, Stuttgart

Soalan