Keystone logo
Hardin-Simmons University

Hardin-Simmons University

Hardin-Simmons University

pengenalan

Anda tidak akan pernah temui tempat lain seperti Hardin-Simmons University . Kami adalah universiti Baptis di Abilene, Texas, dengan sejarah dan tradisi 127 tahun yang tidak sesuai di sekolah lain, dan yang memberikan HSU keperibadian sebesar cakrawala Texas Barat.

Misi dan Visi kami

 • Misi: Misi Hardin-Simmons University adalah menjadi sebuah komuniti yang berdedikasi untuk memberikan kecemerlangan dalam pendidikan yang dicerahkan oleh kepercayaan dan nilai-nilai Kristian.
 • Visi: Hardin-Simmons University akan menjadi komuniti cendekiawan yang inovatif yang melibatkan minda dan memupuk semangat pemimpin Kristian masa depan.

Jadi, apa yang menjadikan HSU berbeza?

Sejujurnya, anda tidak akan tahu apa yang menjadikan Hardin-Simmons berbeza daripada universiti lain sehingga anda berkunjung. Semasa calon pelajar mengunjungi kampus, mereka menggunakan kata-kata "keluarga" dan "rumah" untuk menggambarkan HSU. Kami berpendapat bahawa banyak perkara mengenai kami, dan kami ingin anda datang berkunjung.

Tetapi sekarang, anda ingin tahu mengapa anda mesti berkunjung. Oleh itu, mari kita mulakan pada permulaan HSU ... sebenarnya sebelum pembentukannya.

Warisan James B. Simmons

Pengasas nama kami, Dr. James B. Simmons, adalah menteri Baptis dari Timur Laut sebelum dan selepas Perang Saudara. Dia memberitakan kebebasan untuk budak sebelum perang, yang membuatnya mendapat ancaman tar dan bulu ... dan membuat gerejanya di Indianapolis terbakar. Selepas Perang Saudara, dia membantu menjumpai tujuh perguruan untuk budak yang dibebaskan kerana dia tahu pendidikan penting untuk kejayaan mereka sebagai warganegara bebas.

Akhirnya, dia menolong sekumpulan pedagang, peternak, dan pendeta di kota perbatasan Abilene, Texas, memulakan sebuah universiti Baptis baru untuk melayani wilayah besar negara di mana belum ada pendidikan tinggi. Warisan Dr James B. Simmons masih sangat dirasakan dan dimaktubkan di Hardin-Simmons University hari ini.

Simmons adalah orang hadapan yang tidak pernah tinggal di perbatasan. Melalui fikiran dan doa serta impiannya, dia menolong orang lain melintasi batasan dan memecahkan halangan. Simmons bertanya kepada dirinya sendiri dua pertanyaan, "Apa pemikiran terbesar yang pernah ada di pikiranmu?" dan, "Apa tugas Anda untuk menunaikannya?"

Semangat perintisnya dan dua pertanyaan besar itu menghasilkan misi yang terus berjalan di HSU, "Agar agama Kristian dapat mencapai seluruh dunia, semua halangan harus dihilangkan."

Keluarga HSU

Pelajar kami mempunyai impian besar, dan HSU wujud untuk menanamkan pengetahuan dan memupuk keyakinan untuk mengenal pasti dan memenuhi impian tersebut. Kami melakukannya dengan merangkul setiap pelajar sebagai ahli Keluarga kami. Anda akan menjadi masalah di HSU, dan anda akan menjadi masalah bagi kami semasa anda memasuki dunia.

Pelajar kami akan memberitahu anda bahawa mereka datang ke sini untuk menjadi sebahagian daripada Keluarga itu. Alumni kami akan memberitahu anda, dari seluruh dunia, bahawa mereka masih merupakan sebahagian daripada Keluarga HSU.

Calon pelajar yang berkunjung ke HSU memberitahu kami sepanjang masa, "Saya baru tahu HSU berada di tempat yang sepatutnya." Kampus kami ramah dan tidak menakutkan. Semuanya mudah dicari dan semua kelas berada dalam jarak berjalan kaki dari bangunan kediaman.

Tradisi HSU

Universiti Big Texas terkenal dengan tradisi mereka, tetapi sekolah besar tidak terkenal dengan suasana keluarga mereka. Namun, di Hardin-Simmons, anda dapat menemukan tradisi seperti Beanie Capping, Ring Dunk, Six White Horses, dan Cowboy Band - semuanya sambil mengekalkan peluang anda untuk menjadi ikan besar di kolam kecil.

Kecemerlangan akademik

Kami juga mempunyai nisbah 1 profesor untuk setiap 12 pelajar. Itu memastikan bahawa anda akan mendapat perhatian peribadi dari profesor anda, dan setiap kelas akan diajar oleh seorang profesor. Tidak ada orang ramai untuk anda tersesat di HSU. Sebenarnya, anda mungkin akan sering dijemput untuk makan malam di rumah profesor. Anda akan terdorong untuk melakukan yang terbaik, tetapi anda akan sentiasa mendapat bantuan untuk mencapainya.

Bolehkah anda merasakan perbezaannya?

Keluarga suka, melindungi, menyokong, dan saling mencabar. Kami mencabar anda untuk datang ke Hardin-Simmons, menjadi sebahagian daripada keluarga kami, bersenang-senang, belajar banyak, mencari impian anda, memecahkan halangan, menyalakan jalan baru - dan mengubah dunia untuk Kristus.

Perangkaan

Akademik HSU

Melalui lima sekolah dan kolej utama kami, HSU menawarkan lebih daripada 50 jurusan sarjana muda dan bawah umur, dan 14 ijazah siswazah, daripada perniagaan kepada terapi fizikal.

Fakulti HSU

Kami berbangga dengan saiz kelas intim kami. Nisbah pelajar-fakulti 12:1 kami membolehkan perhatian peribadi daripada profesor anda. Lebih daripada 90 peratus ahli fakulti kami memegang ijazah tertinggi dalam bidang pengajian mereka.

Olahraga HSU

Semangat Cowboy dan Cowgirl berkembang subur di kampus. HSU mengambil bahagian dalam sukan NCAA Bahagian III. Kami menawarkan 18 sukan universiti termasuk bola keranjang, golf, tenis, merentas desa, trek, bola sepak, bola sepak, besbol, bola lisut dan bola tampar.

Komitmen Kami terhadap Mampu Milik

Lebih daripada 98 peratus pelajar HSU menerima bantuan kewangan dalam bentuk tertentu. Kami menganugerahkan lebih daripada $47 juta bantuan kepada pelajar kami, termasuk program persekutuan, negeri dan institusi.

HSU komited terhadap kemampuan, dan pasukan bantuan kewangan kami akan bekerjasama dengan anda dan keluarga anda untuk meneroka semua pilihan anda untuk membiayai pendidikan anda.

Sumber & Teknologi HSU

Perpustakaan kampus kami menampilkan lebih daripada 440,000 item dalam katalog dalam taliannya. Dan, kami adalah sebahagian daripada Konsortium Perpustakaan Abilene, yang menawarkan lebih daripada dua juta item.

Hampir setiap sudut kampus kami boleh diakses Wi-Fi, dan anda akan menemui komputer di seluruh kampus di lebih daripada sedozen makmal dan kawasan umum.

  Ciri-ciri Kampus

  Daripada kubah tersendiri di atas Bangunan Skiles kepada kaca berwarna yang menakjubkan di Logsdon Chapel, kami tahu anda akan mendapati kampus kami cantik, selesa dan mesra. Rumah seluas 200 ekar kami terdiri daripada 33 bangunan utama, termasuk bilik darjah, dewan kediaman dan pangsapuri, serta padang olahraga dan banyak kawasan hijau yang terbuka luas.

  Kehidupan di Kampus

  HSU dipenuhi dengan peluang untuk pembangunan intelek, sosial, budaya dan rohani. Sertai satu atau lebih daripada 40+ organisasi kampus kami, termasuk pasukan intramural dalam 20 sukan, 8 sukan kelab, kumpulan perkhidmatan, kelab akademik dan masyarakat kehormat. Selain itu, nikmati persekutuan dengan rakan dan rakan sekelas anda di gereja.

  Tinggal di salah satu daripada enam dewan kediaman kami, atau pelajar yang telah menamatkan 4 semester dan/atau berumur 21 tahun boleh memilih untuk tinggal di salah satu daripada dua kompleks pangsapuri di kampus.

   Kemasukan

   Sertai keluarga HSU! Di HSU anda akan belajar daripada fakulti kami yang diiktiraf di peringkat kebangsaan, berhubung dengan pelajar dari seluruh dunia, dan dibimbing oleh orang yang benar-benar mengambil berat tentang pembangunan rohani, intelek dan peribadi anda. Sama ada anda pelajar pertama kali, pelajar pindahan, atau kembali untuk menamatkan ijazah anda, kami ingin anda menjadikan HSU sebagai rumah anda.

   Syarat Kemasukan: Pelajar Baru Pertama Kali

   Kemasukan am akan ditawarkan berdasarkan markah ujian, pangkat kelas, GPA, dan aktiviti kokurikulum.

   Kemasukan am automatik akan ditawarkan kepada mana-mana pelajar yang mempunyai salah satu daripada kelayakan berikut:

   • Skor ACT Komposit sebanyak 20 atau
   • Skor SAT Gabungan 1030 atau
   • Skor CLT sebanyak 66 atau
   • Kedudukan kelas sekolah menengah dalam 25% teratas
   • Pemohon Ujian Pilihan akan diterima secara automatik dengan GPA 3.5 HS

   Walaupun kami mengesyorkan anda mengambil peperiksaan kemasukan kolej atau menyerahkan markah yang telah anda miliki, HSU akan menerima permohonan tanpa markah ujian, tanpa penalti kepada pelajar. HSU akan terus mempunyai proses semakan permohonan holistik dan akan mempertimbangkan semua item permohonan yang diserahkan semasa membuat keputusan kemasukan.

   Tarikh Akhir Memohon: Permohonan diterima sehingga Ogos 2022 untuk permulaan Musim Gugur 2022.

   Pelajar antarabangsa

   Bersedia untuk belajar di negara asing boleh menjadi sangat menarik, dan perjalanan ke pendaftaran adalah pengalaman yang memuaskan. Langkah kemasukan sarjana muda antarabangsa berikut direka untuk membantu anda membuat peralihan yang lancar ke HSU.

   Langkah 1: Permohonan

   Mulakan permohonan kemasukan antarabangsa anda ke HSU hari ini! Tiada yuran permohonan! Buat profil di laman web kami dan serahkan permohonan dalam talian.

   Langkah 2: Kemasukan

   • Proses kemasukan antarabangsa di HSU adalah mudah. Kami memerlukan perkara berikut untuk mempertimbangkan anda untuk kemasukan ke HSU sebagai pelajar sarjana antarabangsa:
   • Serahkan transkrip semua kerja menengah (sekolah menengah). Transkrip mestilah dokumen asal atau salinan fotostat yang jelas oleh sekolah atau pegawai kerajaan.
   • Serahkan sama ada skor ujian SAT, ACT atau CLT rasmi. Keperluan skor ujian minimum untuk kemasukan antarabangsa ke HSU ialah:
    • SAT 1030*
    • AKTA 20*
    • CLT 66*

   *Jika anda berpindah dari universiti di dalam atau di luar AS, anda tidak perlu menyerahkan skor SAT, ACT atau CLT. Walau bagaimanapun, kami memerlukan skor kecekapan bahasa.

   • Serahkan sama ada TOEFL, IELTS, atau skor ujian penguasaan Bahasa Inggeris Duolingo. Syarat penguasaan bahasa Inggeris minimum untuk kemasukan antarabangsa ke HSU ialah:
    • TOEFL: 79
    • IELTS: 6.5
    • Duolingo: 95
    • Pernyataan tujuan. Hantar esei satu hingga dua muka surat tentang sebab anda ingin belajar di Amerika Syarikat dan di Hardin-Simmons University . Sila sertakan nama penuh anda dalam esei pernyataan tujuan anda.

   Langkah 3: Imigresen

   Untuk belajar di Amerika Syarikat, pelajar antarabangsa mesti melengkapkan beberapa keperluan imigresen dengan HSU:

   • Salinan Pasport;
   • Menyediakan penyata sokongan kewangan;
   • Daftar untuk penghantaran I-20;
   • Bayar Yuran SEVIS;
   • Jadualkan temu duga Visa;
   • Bayar deposit pendaftaran.

   Langkah 4: Penyelesaian & Pendaftaran

   Selepas anda diterima masuk ke universiti dan telah melengkapkan keperluan imigresen anda, terdapat beberapa item tambahan untuk anda lengkapkan untuk mendaftar untuk kelas dan kemudian bersedia untuk ketibaan anda di HSU:

   • Lengkapkan Syarat Perjanjian;
   • Terima Biasiswa di HSU Central;
   • Daftar untuk Kelas.

   Langkah 5: Maklumat Perumahan & Ketibaan

   HSU akan membantu ketibaan anda ke kampus kami dengan menyediakan perkhidmatan pengangkutan dari Lapangan Terbang Wilayah Abilene, dan juga akan memastikan perumahan anda siap apabila anda tiba. Untuk mempersiapkan ketibaan anda, perkara-perkara berikut mesti dilengkapkan:

   • Lengkapkan Permintaan Perumahan di HSU Central;
   • Lengkapkan Borang Kesihatan Pelajar di MedProctor;
   • Lengkapkan Borang Ketibaan dan Semak Senarai Semak Pra-berlepas.

   Langkah 6: Pembayaran

   Pelajar antarabangsa dikehendaki membuat pembayaran pertama mereka ke dalam akaun pelajar mereka sebelum ketibaan mereka di kampus HSU. Sila pastikan pembayaran pertama anda dibuat melalui HSU Central pada tarikh akhir pembayaran berikut:

   Tarikh Akhir Pembayaran:

   • Kejatuhan: 1 Ogos
   • Musim bunga: 5 Januari

   Keperluan Visa

   Untuk belajar di Amerika Syarikat, pelajar antarabangsa mesti melengkapkan beberapa keperluan imigresen dengan HSU:

   1. Salinan Pasport. Hantarkan salinan pasport anda.
   2. Menyediakan penyata sokongan kewangan. Sebelum Borang I-20 boleh dikeluarkan, pelajar mesti melengkapkan borang Penyata Sokongan Kewangan yang ditandatangani dan menyertakan bukti sokongan; iaitu penyata bank, akaun simpanan, dsb. Anda juga akan menyerahkan dokumen ini kepada Konsulat AS semasa memohon visa anda.
   3. Daftar untuk penghantaran I-20. Untuk mendaftar untuk HSU menghantar dokumen I-20, anda perlu melawati tapak web rakan kongsi kami SASS-SmartShip . Sebaik sahaja anda mendaftar, pilih Hardin-Simmons University daripada menu lungsur untuk membuat penghantaran I-20 anda. HSU akan menerima label penghantaran untuk menghantar I-20 anda dengan cepat. Setelah dokumen anda dihantar, anda akan menerima pemberitahuan supaya anda boleh memantau penghantaran.
   4. Bayar Yuran SEVIS. Untuk membayar yuran SEVIS anda, sila ke laman web rasmi DHS berikut di sini. Untuk arahan tentang membayar yuran SEVIS anda, lihat tutorial video ini.
   5. Jadualkan temu duga Visa. Untuk menjadualkan temu duga visa anda, anda perlu melayari laman web Jabatan Negara AS berikut. Sebelum temu duga visa anda, anda perlu menyemak Senarai Semak Temuduga Visa F-1 dan membawa item tersebut bersama anda pada tarikh temu duga anda. Muat turun salinan kertas senarai ini di sini .
   6. Bayar deposit pendaftaran. Bayar deposit pendaftaran anda ($3,000 USD) dan selamatkan tempat anda di HSU. Deposit pendaftaran ini juga bertindak sebagai bayaran pertama anda untuk tuisyen dan yuran sekolah anda. Untuk arahan tentang cara membayar deposit pendaftaran anda, anda boleh melihat arahan ini di sini .

   Biasiswa dan Pembiayaan

   Membayar HSU

   Setiap tahun, kira-kira 97% pelajar HSU menerima bantuan kewangan termasuk biasiswa, pinjaman, geran dan pengajian kerja. Malah, purata pelajar kami membayar kira-kira sama setiap tahun seperti seseorang yang pergi ke universiti awam Texas yang besar.

   Jadi, tak perlu terkejut sticker bila tengok kos. Kami komited untuk membawa anda ke sini untuk mendapatkan pendidikan Kristian yang hebat, dan sebahagian daripada itu membantu menjadikannya semampu yang kami boleh - sekarang dan pada masa hadapan.

   Hardin-Simmons tidak mungkin menjadi pilihan kolej termurah anda. Ya, kami telah mengatakannya. Walau bagaimanapun, (anda tahu akan ada tetapi) kami percaya kami adalah salah satu nilai terbaik dalam semua pendidikan tinggi. Ini bermakna anda akan mendapat pendidikan berkualiti yang lebih baik daripada HSU daripada kolej yang lebih murah, dan kualiti yang serupa atau lebih baik daripada banyak universiti swasta yang lebih mahal.

   Bagaimanakah kita boleh mengukur nilai kita?

   • Nisbah 12:1 pelajar kepada fakulti kami untuk perhatian individu;
   • 90% daripada fakulti kami memegang ijazah tertinggi yang ada dalam bidang mereka;
   • Bertauliah penuh selama 10 tahun (sehingga 2018);
   • Semua bantuan kewangan itu;
   • Keluarga dan tradisi HSU yang anda tidak dapati di tempat lain.

   Biasiswa Pelajar Antarabangsa

   Hardin-Simmons University menyediakan biasiswa cemerlang untuk pelajar antarabangsa sarjana muda berpencapaian tinggi yang ingin belajar di Amerika Syarikat di kampus Abilene, Texas kami. Selepas menerima kemasukan ke universiti, pelajar antarabangsa yang layak akan dinilai secara automatik untuk biasiswa ini. HSU mempertimbangkan rekod akademik pelajar, markah peperiksaan kemasukan kolej, penglibatan kokurikulum, status pendaftaran dan jurusan yang dijangkakan apabila memberikan biasiswa kepada pelajar antarabangsa.

   Biasiswa Akademik 2021-2022 untuk Pelajar Antarabangsa

   • Biasiswa Kepujian: $21,000 USD setahun (pemilihan yang sangat kompetitif, anugerah apabila diterima ke dalam program kepujian)
   • Biasiswa Pemegang Amanah - $16,000 USD setahun (skor SAT: 1330 atau lebih tinggi)
   • Biasiswa Presiden - $14,000 USD setahun (skor SAT: 1230 atau lebih tinggi)
   • Biasiswa Dekan - $12,000 USD setahun (skor SAT: 1130atau lebih tinggi)
   • Biasiswa Universiti - $10,000 USD setahun (skor SAT: 1030atau lebih tinggi)

   Biasiswa Tambahan untuk Pelajar Antarabangsa

   • Biasiswa Pemadanan Gereja - Sehingga $2,000 USD setahun
   • Biasiswa Warisan HSU - $1,500 USD setahun (dianugerahkan untuk tanggungan pastor atau mubaligh Kristian)
   • Biasiswa Jabatan - Jumlah berbeza bergantung pada program akademik
   • Geran Berasaskan Diperlukan - Jumlah berbeza bergantung pada keperluan kewangan
   • Kerja Pengajian Kerja Kampus - Sehingga $4,400 USD setahun

   Biasiswa Luar

   Biasiswa luar ialah biasiswa yang boleh digunakan untuk mana-mana universiti dan datang daripada sumber yang tidak berkaitan dengan universiti tertentu. Selalunya, anda boleh memohon biasiswa ini secara dalam talian tetapi ada yang masih mahukan permohonan kertas. Sudah tentu, kesemuanya mempunyai kelayakan dan tarikh akhir.

   Anda mungkin diminta untuk memberikan beberapa maklumat peribadi atau menulis tentang keperluan kewangan anda, tetapi agensi biasiswa tidak boleh meminta akaun bank atau nombor kad kredit anda. Jika agensi biasiswa meminta maklumat bank peribadi, jangan memohon biasiswa itu. Selain itu, apabila mencari biasiswa luar, semak alamat URL untuk https:// yang memberitahu anda bahawa ia adalah tapak yang selamat. Jika tapak tersebut tidak selamat, jangan memohon biasiswa itu.

   Testimoni Pelajar

   Lokasi

   • Abilene

    2200 Hickory, Abilene, TX, 79698, Abilene

   Soalan