Keystone logo
Georgetown University Qatar

Georgetown University Qatar

Georgetown University Qatar

pengenalan

Mengenai Universiti Georgetown di Qatar

Universiti Georgetown di Qatar (GU-Q) adalah lokasi tambahan Universiti Georgetown, yang berpusat di Education City di Doha. Universiti menawarkan program sarjana empat tahun dalam hal ehwal antarabangsa yang membawa kepada ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perkhidmatan Asing (BSFS). Pelajar berpeluang memilih salah satu daripada empat jurusan dan satu daripada tiga sijil.

GU-Q juga menyediakan berbagai peluang pendidikan eksekutif dan profesional dan berfungsi sebagai lokasi kediaman untuk program Pengurusan Kecemasan dan Bencana Georgetown University School of Continuous Studies.

Universiti Georgetown

Ditubuhkan pada 1789, Universiti Georgetown terdiri daripada komuniti yang bertenaga yang luar biasa pelajar, fakulti, alumni, dan profesional yang didedikasikan untuk aplikasi dunia penyelidikan, biasiswa, iman dan perkhidmatan dunia.

Misi

Universiti Georgetown di Qatar (GU-Q) didedikasikan untuk memenuhi misi Universiti Georgetown untuk mempromosikan pemahaman intelektual, etika, dan rohani melalui wacana yang serius dan berterusan di kalangan orang-orang kepercayaan, budaya, dan kepercayaan yang berlainan. Menerusi semangat universiti ini, kampus Qatar Georgetown menjalankan pendidikan, penyelidikan, dan perkhidmatan untuk memajukan pengetahuan dan menyediakan pelajar dan masyarakat dengan pengalaman pendidikan holistik yang menghasilkan warga global yang berkomitmen untuk khidmat umat manusia. Kami menunjukkan nilai-nilai Universiti Georgetown; berusaha untuk membina reputasi bertaraf dunia dari Sekolah Luar Negeri Edmund A. Walsh; dan bekerja dengan rakan kongsi kami, Yayasan Qatar, dalam usahanya untuk mencapai Wawasan Nasional Qatar 2030 dan membantu membangunkan ekonomi pengetahuan Qatar.

Visi

Visi kami akan diiktiraf sebagai institusi akademik terkemuka untuk hal ehwal antarabangsa di Timur Tengah dengan menunjukkan kecemerlangan dalam pengajaran, penyelidikan, dan jangkauan komuniti.

Mengapa Qatar

Qatar, diberkati dengan angka KDNK per kapita tertinggi di dunia, terletak di persimpangan Timur dan Barat. Sebuah negara yang moden dan maju di tengah-tengah Timur Tengah dengan visi pembangunan yang bercita-cita tinggi, ia menawarkan taraf hidup yang tinggi, dengan kemudahan yang sangat baik, infrastruktur moden, dan campuran budaya tempatan dan kosmopolitan. Qatar telah menjadi hub untuk rangkaian dan mesyuarat serantau dan global dalam diplomasi antarabangsa, tenaga, kewangan dan ekonomi, media dan sukan.

Dengan ini terdapat banyak acara dan tempat kebudayaan, intelektual dan seni - termasuk bangunan ikonik seperti Muzium Seni Islam, yang direka oleh IM Pei. Negara ini menawarkan persekitaran yang selamat dan mesra keluarga dan merupakan tempat yang baik untuk hidup, belajar dan bekerja. Lokasi pusatnya menjadikannya lokasi yang ideal untuk menerokai destinasi Asia, Afrika dan Eropah. Penerbangan langsung menghubungkan Doha ke bandar-bandar di seluruh dunia.

Akreditasi

Universiti Georgetown diiktiraf oleh Suruhanjaya Tinggi Negeri untuk Pendidikan Tinggi, sebuah institusi akreditasi institusi yang diiktiraf oleh Setiausaha Pendidikan AS dan Majlis Akreditasi Pendidikan Tinggi. Wilayah Tengah negara termasuk Daerah Columbia, Delaware, Maryland, New Jersey, New York, Pennsylvania, Puerto Rico, dan Kepulauan Virgin Amerika Syarikat.

Kampus Universiti Georgetown di Qatar adalah lokasi tambahan untuk Universiti di Washington, DC. Program-program akademik yang ditawarkan di Qatar diakreditasi oleh Suruhanjaya Negara-Negara di atas Pendidikan Tinggi dan diiktiraf oleh pihak berkuasa tempatan di Negeri Qatar.

Universiti berjaya menyempurnakan kajian semula akreditasinya pada musim bunga tahun 2012. Proses ini berlaku setiap 10 tahun dan terpakai kepada seluruh universiti.

Lokasi

  • Doha

    Education City | P.O. Box 23689, , Doha

Soalan