Keystone logo
Fontys University of Applied Sciences

Fontys University of Applied Sciences

Fontys University of Applied Sciences

pengenalan

Fontys adalah salah satu universiti ilmu pengetahuan terpenting di Belanda dan menawarkan pelbagai program sarjana dan sarjana dalam bahasa Inggeris. Kami mempunyai bilangan pelajar antarabangsa yang paling banyak berbanding mana-mana universiti lain di Belanda, dengan pelajar lebih daripada 80 negara dari seluruh dunia.

Walaupun bilangan pelajar yang besar, pendidikan di Fontys dianjurkan secara kecil-kecilan. Di Fontys, pengantarabangsaan adalah isu utama. Kami menawarkan pendidikan bahasa Inggeris kepada pelajar asing yang ingin mengikuti program kursus lengkap dan / atau kepada pelajar asing yang melawat kami sebagai pelajar pertukaran. Kualiti adalah ciri utama visi Fontys. Kami berusaha untuk mencapai tahap kualiti yang sesuai dengan mana-mana institusi pengajian tinggi dalam konteks Eropah.

Fontys memfokuskan perhatian khusus terhadap parameter yang diperlukan untuk memastikan kemajuan lancar kajian, seperti penyeliaan kerjaya kajian, bimbingan dan sistem 'buddy', jadual pelajaran dan peperiksaan, maklumbalas mengenai penilaian dan tugasan, pendaftaran kemajuan belajar, peruntukan maklumat dan aksesibiliti kakitangan pengajar.

Kami berusaha untuk menjadi institusi pendidikan yang 'memberi inspirasi kepada pertumbuhan melalui sokongan & cabaran'. Ini juga sesuatu yang anda akan perhatikan di seluruh Fontys, iaitu dalam program kursus, di tenaga pengajar, dalam pengawasan peribadi yang akan anda terima dan di kemudahan yang ada. Di Fontys, anda akan belajar bersama dengan orang lain dan kami akan memberi anda pengawasan intensif sepanjang proses ini.

Siapa kita

Fontys menyediakan pendidikan dan penyelidikan. Sebagai universiti yang luas, kami adalah institut pengetahuan awam yang terbesar di Belanda selatan. Fontys ingin menjadi enjin inovasi dengan menghubungkan pendidikan dan penyelidikannya ke proses inovasi di dalam dan di luar kawasan. Fontys mempunyai impak besar kerana pendidikan dan penyelidikannya dalam hampir semua sektor masyarakat. Oleh kerana perwakilan kami dalam kedudukan penting dalam hampir setiap sektor, semua orang yang hidup dan bekerja di Belanda selatan dihubungkan dengan Fontys, sama ada secara langsung atau tidak langsung. Kami mendidik kumpulan besar dewasa muda berbakat dalam banyak profesi. Selepas latihan, kami bertemu dengan mereka sebagai rakan sekerja, sebagai jurulatih latihan, sebagai rakan kerjasama dan / atau penyelidikan atau profesional yang ingin memperkayakan atau memperdalam pengetahuan mereka.

Organisasi kami berada dalam keadaan baik. Pelajar dan pekerja berpuas hati dan memberi kami 'tujuh tolak' dan 'tujuh tambah' masing-masing. Fontys sihat dari segi kewangan dan kualiti pendidikan kita juga berada dalam keadaan baik. Sifat-sifat asas yang kita tuntut dari diri kita sendiri tetap berlanjutan dalam kawalan dan kitaran penilaian yang disertakan. Kami menganggap diri kami sebagai rakan pengetahuan dan inovasi kawasan dan bidang profesional.

Visi pendidikan

Perkembangan teknologi, sosial dan ekonomi mempengaruhi dan mengubah dunia di sekeliling kita, sekarang dan di masa depan. Fontys memberikan sumbangan penting kepada perubahan ini dengan memenuhi lebih daripada keperluan pelajar dan dunia masa depan. Makna kami juga terletak pada kesan kami terhadap pelaksanaan perubahan dalam masyarakat - serantau, kebangsaan dan antarabangsa. Nilai tambah kami terletak pada peranan proaktif kami - dalam merancang dan membangun bersama masyarakat yang mampan dan adil.

Kami memberikan nilai tambah ini dengan menghubungkan pembangunan bakat untuk mengubah sektor kemasyarakatan dan bidang kerja. Fungsi kami sebagai institut pengetahuan terbuka adalah untuk menyediakan borang dengan menghubungkan pendidikan dan penyelidikan kepada isu-isu masyarakat semasa. Inilah cara kami menyumbang kepada inovasi dalam bidang kerja, konteks profesional dan sektor sosial. Kami membentuk agenda serantau, nasional dan antarabangsa bekerjasama dengan rakan kongsi sosial kami. Kami proaktif dan berorientasikan masa depan supaya kami dapat memberi kesan yang diperlukan kepada masyarakat, hari ini dan pada masa akan datang.

Kami memberikan nilai tambah ini dengan melabur dalam bakat. Bagi kami, bakat adalah bakat semulajadi atau ciri khas yang membolehkan anda menyumbang kepada masyarakat. Bakat membolehkan orang menggunakan kekuatan mereka. Fontys ada untuk semua orang yang ingin menemui dan mengembangkan bakat mereka di peringkat vokasional yang lebih tinggi dan setiap orang yang ingin meneruskan pembangunan profesional mereka. Kami menawarkan ruang kepada semua latar belakang budaya dan sosial.

Ambition kami

Inti tugasan yang kami berikan kepada diri sendiri dan janji bahawa ini memerlukan pelajar, bidang profesional dan masyarakat terdiri dari dua unsur:

 1. Kami menawarkan kepada pelajar peluang untuk dapat menemui bakat mereka sendiri dan berkembang menjadi profesional yang siap sedia yang menerima tanggungjawab sosial, menyumbang kepada inovasi dalam bidang profesional mereka dan terus berkembang secara optimum dengan cara mereka sendiri.
 2. Kami mengusahakan inovasi dalam bidang profesional mengenai tema yang berkaitan dengan kawasan. Di sini, kami bekerjasama dengan kerajaan, institut dan syarikat mengenai penyelidikan dan pembangunan untuk inovasi di rantau ini dan melabur dalam ekosistem di mana pelajar dan pekerja dapat (terus) profesional.

Fontys mempunyai tugasan sosial yang jelas: menawarkan pendidikan vokasional yang penuh inspirasi, mencabar dan berkualiti tinggi serta pelaksanaan praktikal, penyelidikan yang mempunyai kepentingan untuk masyarakat. Pendidikan dan penyelidikan adalah sesuai untuk soalan semasa dan masa depan serta keperluan pelajar, bidang profesional dan masyarakat (serantau). Kami ingin merumuskan, mengutamakan, menyelidik dan, jika boleh, menyelesaikan persoalan masa depan bersama rakan kongsi kami.

Misi kita

Kualiti adalah ciri utama

Fontys bertujuan untuk menjadi institusi pendidikan yang 'memberi inspirasi pertumbuhan melalui sokongan & cabaran' dan menjadi organisasi pendidikan di mana pelajar dapat berkembang dan belajar berfikir lebih lateral, iaitu 'berfikir lebih besar'. Fontys bertujuan untuk mencapai objektif ini melalui pemberian sokongan dan cabaran kepada pelajar, kakitangan dan semua pihak yang berkepentingan.

Objektif utama adalah untuk mempromosikan mentaliti seluruh organisasi yang akan memberi perhatian berterusan untuk peningkatan kualiti dari segi pendidikan, kandungan dan proses. Fontys memberi tumpuan kepada program ijazah Sarjana Muda dan Sarjana yang dibiayai oleh kerajaan Belanda. Pendidikan ini dianjurkan dengan baik dan disediakan dalam persekitaran pendidikan profesional. Fontys berusaha untuk mencapai kualiti yang tinggi, membenamkan aktivitinya dengan mantap dalam masyarakat, sementara mencapai kedudukan terkemuka sebagai institusi pengetahuan, baik secara nasional dan dalam persekitaran serantaunya.

Kualiti adalah ciri utama visi Fontys. Fontys berusaha untuk mencapai tahap kualiti yang sesuai dengan mana-mana institusi pengajian tinggi dalam konteks Eropah.

Lokasi

 • Eindhoven

  Rachelsmolen 1, 5612 MA Eindhoven Postbus 347, 5600 AH, , Eindhoven

 • Tilburg

  Bs. Zwijsenstraat 11, , Tilburg

  • Venlo

   Tegelseweg 255, 5912 BG Venlo, Venlo

  Soalan