Keystone logo
Florida College

Florida College

Florida College

pengenalan

Falsafah yang mendasari pendidikan ini dinyatakan oleh pengasasnya dalam pernyataan ini dari piagam penggabungan: "Objektif Perbadanan dan sifat umum tujuan penciptaannya adalah seperti berikut: Untuk menubuhkan dan memelihara kolej di mana seni, sains dan bahasa harus diajarkan dan juga untuk memberi peluang kepada remaja putra dan wanita muda untuk mempelajari Alkitab sebagai kehendak Tuhan yang dinyatakan kepada lelaki dan sebagai satu-satunya peraturan iman dan praktik yang mencukupi, semasa mereka dididik dalam seni liberal; . . . "

Florida College didedikasikan untuk pendidikan seluruh manusia, yang bermaksud bahawa program pengajian dirancang untuk memberi pelajar pemahaman tentang dunia di mana mereka tinggal, pengetahuan tentang warisan semula jadi mereka, dan kecekapan dalam berfikir dan hidup yang sangat mustahak untuk melaksanakan tanggungjawab mereka dalam masyarakat.

Mempersiapkan lelaki dan wanita muda secara intelektual dan rohani sehingga mereka dapat menyesuaikan diri dengan perubahan melalui pengetahuan umum mereka yang luas, kemampuan untuk bekerja dengan orang lain dan kemampuan untuk memahami, menaakul, dan berkomunikasi adalah fungsi asas sebuah kolej seni liberal. Latihan untuk pekerjaan teknikal khusus dalam perniagaan dan industri adalah tugas yang terlalu khusus untuk dilakukan oleh kolej seni liberal. Oleh itu, banyak pengetahuan teknikal yang diperlukan mesti diserahkan kepada industri yang memerlukannya. Kompetensi asas untuk profesion dan pekerjaan, dan pemahaman tentang tingkah laku manusia adalah fungsi pendidikan perguruan dengan betul.

Lokasi

  • Temple Terrace

    North Glen Arven Avenue,119, 33617, Temple Terrace

    Soalan