Keystone logo
© Domus Academy
Ferrari Fashion School

Ferrari Fashion School

Ferrari Fashion School

pengenalanDatang dan lihat bagaimana masa depan anda di Dunia Fesyen! Sertailah Ferrari Fashion School dan buat masa depan profesional anda bersama kami. Pilih kursus "buatan khas" untuk anda dan uji bakat dan kreativiti anda. Ferrari Fashion School adalah akademi fesyen yang membentuk protagonis baru Fashion, melalui pendidikan yang sangat khusus yang memberikan "pengetahuan" dan "pengetahuan" kepada pelajarnya. Ferrari Fashion School adalah akademi fesyen di mana semangat adalah sumber tenaga dan inspirasi berterusan bagi anak muda dari seluruh dunia, untuk menjadi profesional terbaik di masa depan. Ferrari Fashion School menjaga hubungan perkongsian dengan banyak syarikat di dunia fesyen dan dengan pelajar, baik yang sekarang maupun yang sudah lulus, untuk menawarkan mereka peluang pekerjaan, pengembangan dan pertumbuhan untuk semua peringkat kerjaya mereka. Bergabung dengan sekolah fesyen ini bermaksud anda akan menjadi sebahagian daripada jalan pendidikan peringkat tinggi, dan tergolong dalam kumpulan unik profesional yang dihargai dan dihargai.

Lihat di laman web kami untuk mendapatkan maklumat mengenai Kursus dan Sarjana Profesional: Penata Gaya, Ilustrasi Fesyen, Pereka, Menjahit, Fotografi Fesyen, Pereka Cad, artis 2D, dan 3D, dan banyak lagi yang lain! Di Milan, sebuah kota yang selalu dikenal sebagai ibukota Fesyen, ikon Gaya dan Reka Bentuk Kecemerlangan, Ferrari Fashion School mempunyai ibu pejabat barunya di Via Savona 97, di tengah-tengah Daerah Fesyen baru di bandar ini, yang kini menjadi tuan rumah paling banyak Rumah Fesyen dan Pameran Antarabangsa yang penting, antaranya Armani, Canali, Fendi, Diesel, Elisabetta Franchi, dan banyak lagi. Hanya di sini, beberapa langkah dari realiti penting ini, di mana Ferrari Fashion School menjalankan tugasnya, di mana mereka menentukan gaya dan trend baru, dan ia juga merupakan pentas untuk acara antarabangsa terbesar yang berkaitan dengan Fesyen.

Bukan hanya Sekolah tetapi "syarikat fesyen" sebenar yang menjalin profesional masa depan dunia Fesyen.

Dunia fesyen sentiasa mengalami evolusi dan perubahan, dan ia selalu mencari anak muda yang telah mencapai, semasa menempuh pendidikan, bukan hanya kemahiran dan teknik teknikal peringkat tinggi tetapi juga pendekatan dan kaedah kerja yang lebih dekat dengan dunia pekerjaan dan syarikat.

Kelajuan belajar dan kualiti kursus kami dijamin oleh banyak faktor:

 • Kelas pelupusan individu: Guru mengikut setiap pelajar secara individu dengan penuh menghormati kreativiti dan cita rasa peribadinya.
 • Rancangan kajian khusus: Bergantung pada tahap pengetahuan pelajar, mungkin untuk menetapkan, setelah wawancara dengan guru, rancangan kajian "adat".
 • Lembaga pengajar: Dipilih antara profesional terbaik dalam industri ini, yang ingin berkongsi pengalaman dan profesionalisme mereka, dengan memberi "pengetahuan" dan "pengetahuan" kepada pelajar kami.
 • Ujian dan peperiksaan berkala : Untuk menilai peningkatan pelajar dan bertindak segera sekiranya berlaku masalah atau tunggakan mengenai rancangan kajian.
 • Bahan Pendidikan: Canggih dan disertakan dengan isi yang lengkap dan terkini, mengikuti trend dan kaedah antarabangsa terkini.
 • Kerja Berpasukan: Untuk mengembangkan kemahiran hubungan yang baik dan menawarkan peluang menarik untuk berurusan dengan tokoh profesional industri.
 • Bilik darjah: Bilik darjah dilengkapi dengan alat moden dan profesional, yang membolehkan para pelajar menggunakan peralatan yang sama seperti yang akan mereka dapati di dunia pekerjaan pada masa akan datang.
 • Peluang untuk menyertai bengkel, seminar dan pertandingan: Semua pelajar kami mempunyai peluang untuk mengakses analisis atau pengkhususan mendalam dan bekerja dalam hubungan rapat dengan orang profesional industri.

Buku teks dan Bahan Pendidikan

Bahan pendidikan yang terdiri daripada buku teks, templat, dan kotak, diberikan kepada pelajar kami secara percuma. Kandungannya lengkap dan terkini, dengan mengikuti trend dan kaedah antarabangsa terkini.
Lebih-lebih lagi, kami memberi semua pelajar peluang untuk mengakses Perpustakaan sekolah, di mana mereka dapat merujuk buku dan bahan, untuk mengembangkan beberapa projek sepanjang tahun.

Makmal Fesyen Ferrari

Bilik darjah dilengkapi dengan peralatan canggih yang lengkap dan berterusan, yang tersedia sepenuhnya untuk pelajar kami dan membolehkan mereka menggunakan alat dan bahan yang akan mereka temui lagi dalam dunia pekerjaan ketika itu. Bukan "bilik darjah" yang biasa tetapi persekitaran multifungsi : dari Gaya Pejabat , di mana Stylists dan Pereka mengembangkan koleksi mereka dan memberikan kreativiti mereka yang berinteraksi dengan Makmal Pemodelan dan Penyesuaian , di mana reka bentuk dan pengeluaran keseluruhan koleksi berlaku. Sebuah sekolah, yang dikandung sebagai Syarikat Fesyen sebenar , di mana anda boleh bekerja dalam satu pasukan dan membandingkan diri anda dengan beberapa tokoh profesional, dan mungkin untuk merancang dan mengembangkan identiti Jenama sebenar , dengan mengikuti keseluruhan reka bentuk dan kitaran pengeluaran koleksi , dari konsepsi hingga produk akhir .

Acara dan Pertunjukan Landasan

Milan selalu dikenali sebagai ibu kota Fesyen yang tidak dipertikaikan dan mempunyai kalendar yang penuh dengan acara yang berkaitan dengan dunia sistem fesyen, yang berlangsung sepanjang tahun. Ferrari Fashion School adalah akademi fesyen yang memberi peluang kepada pelajarnya untuk menyertai acara dan pertunjukan semasa Minggu Fesyen Milan dan mengunjungi pameran dan muzium serta pameran perdagangan industri fesyen yang paling penting dari tinjauan antarabangsa.

Bengkel dan Seminar

Sepanjang tahun ini pelajar kami berpeluang untuk menyertai bengkel dan seminar mengenai subjek yang berkaitan dengan dunia fesyen, reka bentuk, dan menjahit, dan untuk bertemu dengan orang-orang profesional industri serta menjadi bagian dari acara, pameran, dan pertunjukan landasan pacu.

Lokasi

 • Milan

  Via Savona 97, 20144, Milan

Program

  Institusi juga menawarkan:

  Soalan