Keystone logo
Faculty of Agriculture - Banat University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine Timisoara

Faculty of Agriculture - Banat University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine Timisoara

Faculty of Agriculture - Banat University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine Timisoara

pengenalan

The Banat Universiti Sains Pertanian dan Veterinar Perubatan "King Michael I Romania" dari Timişoara(BUASVM) adalah sebuah institusi khusus dalam pendidikan tinggi agronomi dan veterinar, dengan jangka kebangsaan dan Eropah.

BUASVM terletak di Timisoara, modal City di Timis County, di barat Romania, berhampiran dengan sempadan Serbia dan Hungary, tidak jauh dari ibu kota Vienna, Budapest dan Belgrade. Timisoara dianggap ibu kota tidak rasmi di rantau ini sejarah Banat, menjadi pusat sosial, ekonomi dan budaya utama di bahagian barat Romania. Dalam Timisoara hidup bersama dengan harmoni pelbagai kumpulan etnik seperti Jerman, Hungary, Itali, Serbia dan Bulgaria. Bandar ini adalah calon untuk menjadi, pada 2021, ibu negara Eropah budaya.

King Michael I Romania mengisytiharkan Undang-undang 617 / 1945/07/30 bagi penubuhan Fakulti Agronomi dalam Politeknik Timisoara. Melalui reformasi 1948, Fakulti Agronomi telah berubah menjadi Agronomic Institut Timisoara. Selepas Disember 1989, Universiti telah mempunyai satu evolusi yang berterusan, ditandai dengan kepelbagaian domain dan pengkhususan dalam tawaran itu pendidikan, pada latar belakang pemodenan pendidikan tinggi agronomi.

Pada masa ini, BUASVM beroperasi dengan 6 fakulti (Pertanian, Hortikultur dan Perhutanan, Pengurusan Pertanian, Perubatan Veterinar, Sains Haiwan dan Bio dan Biotechnologies, Teknologi Pemprosesan Makanan), berjumlah program 27 sarjana muda ijazah, 25 program utama dan 2 sekolah kedoktoran (Vegetal dan Haiwan sumber, dan Perubatan Veterinar).

Fakulti Pertanian di Timisoara adalah fakulti yang tertua universiti kami. Fakulti Pertanian, berakar umbi dalam sejarah, diperkaya secara berterusan dengan pengkhususan baru yang memenuhi permintaan masyarakat, yang beroperasi di 6 program sarjana muda, 7 program master dan sebuah sekolah kedoktoran.

Dalam semua bidang dan pengkhususan, pelajar dilatih dalam kursus hari dan kursus pembelajaran jarak jauh (yang kedua adalah mustahil untuk pengkhususan Pertanian dan Perlindungan Alam Sekitar dan Kejuruteraan Pertanian). Kitaran 4 tahun (3 tahun dalam kes Biology), diikuti oleh peperiksaan tamat pengajian yang memberikan gelaran "Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan" (untuk jurusan Pertanian, Perlindungan Tumbuhan, Alam Sekitar dan Perlindungan Pertanian, Ukur Tanah dan kadaster, Jentera dan Peralatan Pertanian dan Makanan industri dan Pertanian diajar dalam Bahasa Inggeris), Dan "Sarjana Muda Biologi" (Biologi pengkhususan).

Mendapat manfaat daripada tradisi dan potensi pembangunan masa depan, Pertanian pengkhususan memenuhi keperluan semasa dalam bidang pertanian, latihan agronomi mampu melaksanakan sistem dan teknologi penanaman tanaman baru, untuk memastikan dan meningkatkan kesuburan tanah dan pemakanan tumbuhan yang seimbang dengan menghormati piawaian perlindungan alam sekitar.

Kecekapan yang diperolehi oleh graduan kita Pertanian adalah: membangunkan mampan teknologi pengeluaran pertanian, menyusun dan menyelaras pencapaian proses pengeluaran, membangunkan strategi bagi pelaksanaan Dasar Pertanian Bersama di peringkat kebangsaan, mendiagnosis dan menguruskan isu-isu yang berkaitan dengan organisasi dan pengurusan pertanian ladang, menghasilkan bahan biologi berkualiti tinggi untuk pendaraban tanaman, menganalisis tanah pertanian, pengurusan dan mengumpukkan dana untuk pertanian, memastikan perkhidmatan perundingan dan pengembangan dalam bidang pertanian.

Pelajar dibekalkan dengan kawasan baru-baru ini dimodenkan pembelajaran, dewan kuliah, makmal, amalan makmal, seminar. amalan pelajar berlaku dalam bidang eksperimen dan di ladang-ladang swasta utama dari Western Romania. BUASVM menyediakan kawasan pendidikan dan penyelidikan mengikut peraturan semasa.

Kampus Universiti menerima Sijil Kecemerlangan CAMPUS yang TERBAIK kategori yang dianugerahkan oleh Pertandingan Sains dan Pendidikan Antarabangsa di Oxford, UK, 2014. Dalam kampus, terdapat asrama menyediakan tempat yang mencukupi di 402 bilik-bilik dengan kira-kira 1,456 tempat; yang Perpustakaan dengan perkhidmatan book, perkhidmatan penerbitan dalaman peringkat kebangsaan dan pelatih dan perkhidmatan pertukaran antarabangsa; Universiti Kafeteria mempunyai kira-kira 500 tempat, dan makanan yang dihidangkan adalah terkenal di seluruh bandar untuk kualiti dan harga yang berpatutan; yang Gimnasium dan sukan bidang (Tenis mahkamah sistem meliputi rumput tiruan, tenis mahkamah sanga sistem meliputi, mahkamah tiruan bola baling sistem meliputi rumput, bola keranjang mahkamah konkrit sistem meliputi, bola tampar); yang Dispensary pelajar yang termasuk dispensari perubatan am dan kemudahan kebersihan pergigian; dan Kindergarten. Untuk memohon pengkhususan kami di Pertanian diajar dalam Bahasa Inggeris(Atau untuk pengkhususan lain), diploma sarjana muda adalah wajib.

Lokasi

  • Timișoara

    Calea Aradului nr.119, 300645 Timişoara, jud. Timiş, România, 300645, Timișoara

    Soalan