Keystone logo
Faculdade de Engenharia de Minas Gerais (FEAMIG)

Faculdade de Engenharia de Minas Gerais (FEAMIG)

Faculdade de Engenharia de Minas Gerais (FEAMIG)

pengenalan

Dibuat pada tahun 1962, Fakulti Kejuruteraan Minas Gerais - FEAMIG - adalah rujukan kebangsaan dalam pengajaran kejuruteraan. Pada masa ini, kolej itu menawarkan kursus ijazah dalam bidang Kejuruteraan Ukur, Kejuruteraan Awam dan Kejuruteraan Pengeluaran dan sensu kursus lepasan ijazah dalam Kejuruteraan Keselamatan, Kejuruteraan Road, Kejuruteraan Kualiti, Alam Sekitar dan Geo-rujukan Harta Luar Bandar .

Kolej dikekalkan oleh Institut Pendidikan Candida de Souza. Mengintegrasikan pengajaran, penyelidikan saintifik dan lanjutan, FEAMIG menyediakan pelajar pendidikan yang lengkap, mengukuhkan pengetahuan saintifik, teknologi, pentadbiran, kemanusiaan, etika dan sosial. Untuk tujuan ini, Fakulti mempunyai program permulaan saintifik, tunjuk ajar, Pusat Bimbingan Pendidikan latihan tambahan kepada kursus dan Lembaga Penyelarasan, yang menyelaras kerja-kerja guru dan memberi sokongan kepada pelajar. Melatih profesional yang mahir, mampu untuk membangunkan penyelesaian yang berdaya maju untuk keperluan pasaran dan masyarakat adalah matlamat FEAMIG.

Pada tahun 2009 telah diterbitkan untuk Pengiktirafan Pembaharuan Kursus Kejuruteraan Ukur, pada tahun 2012, pesanan Pengiktirafan Pembaharuan kursus Kejuruteraan Pengeluaran. Pada tahun 2013 ia telah diterbitkan ordinan Operasi Kursus Permit Kejuruteraan Awam, yang mendapat gred 4 oleh MPM.

Lokasi

  • Belo Horizonte

    R. Aquiles Lôbo, 524 - Floresta, Belo Horizonte - MG, 30150-160, Brazil, , Belo Horizonte

    Soalan