Keystone logo
Faculdade Das Américas (FAM)

Faculdade Das Américas (FAM)

Faculdade Das Américas (FAM)

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1998, Pusat Pengajian Amerika (FAM) adalah sebuah institusi di bandar São Paulo yang menawarkan kursus-kursus dalam pelbagai bidang ilmu.

Institusi ini datang dengan niat untuk menawarkan pilihan yang berbeza pengajian tinggi swasta di São Paulo, mengutamakan kualiti kursus, iaitu, menyediakan kemudahan yang mencukupi dan moden yang memenuhi permintaan pelajar yang berminat untuk mengembangkan kedua-dua di peringkat peribadi sebagai profesional.

Kursus-kursus yang ditawarkan oleh FAM dinilai oleh Kementerian Pelajaran Malaysia (MPM) dengan konsep yang sangat baik, ramai di antara mereka dengan markah penuh. Projek pedagogi yang berbeza, infrastruktur dengan piawaian antarabangsa (yang pertama di Brazil) dan fakulti yang berkelayakan, yang terdiri daripada guru-guru dan doktor. Komponen FAM yang membuat sebuah institusi yang sesuai untuk membentuk berkebolehan dan profesional yang bekerja di pasaran buruh.

Cadangan pendidikan adalah berdasarkan keprihatinan terhadap pelajar dan masa depan yang profesional mereka. Pelaburan yang bertujuan untuk menyediakan kemudahan yang mencukupi dan moden untuk memenuhi keperluan universiti.

Untuk ini dan banyak sebab lain yang sekolah di Amerika adalah pintu kepada kejayaan kerjaya anda, selepas semua, cerita kejayaan kita adalah milik anda!

SEJARAH Satu impian peribadi menjadi kenyataan dengan penyenggara: tawaran untuk bandar São Paulo, di kawasan kejiranan Saguhati, satu perkhidmatan pendidikan yang berbeza sedia ada pada rangkaian persendirian pengajian tinggi.

Ini adalah yang paling inovatif kali projek pendidikan baru-baru ini dan kami berbangga untuk menunjukkan ia dimatikan.

Transformasi ini bermula dengan pengambilalihan bekas ibu pejabat Rekod Theatre, dengan semua masa lalu budaya tertulis dalam sejarah seni bandar São Paulo, terutama dalam dekad tahun 60/70, di mana dan apabila terdapat peristiwa sivik dan seni yang berbeza yang Mereka memulakan transformasi pesat sosio-ekonomi, kesenian dan kebudayaan São Paulo.

Panggilan jiwa Rumah Kebudayaan, penyelenggara yang berubah pada tahun 1995 oleh campur tangan seni bina tiga tahun, bangunan-teater, kini dikenali sebagai Bangunan Yara Vianna Lamacchia.

Dibuka pada bulan Januari 1998, dengan kemudahan yang direka untuk piawaian antarabangsa paling moden keselesaan dan keselamatan. Ruang yang indah dan santai untuk menambah pengetahuan, berkongsi idea dan bertambah rakan-rakan.

Pada bulan Ogos 1998 dimulakan dengan aktiviti-aktiviti Pusat Pengajian Amerika, dengan pengambilan satu pasukan pakar-pakar berkata dalam bidang pendidikan, untuk membangunkan Kebenaran Projek kursus berikut:

Lokasi

  • São Paulo

    R. Augusta, 1508 - Consolação, São Paulo - SP, 01305-100, Brazil, , São Paulo

    Soalan