Keystone logo
© European Forensic Institute
European Forensic Institute

European Forensic Institute

European Forensic Institute

pengenalan

Institut

European Forensic Institute ialah Institusi Pendidikan Tinggi di Malta, yang diasaskan pada 2018 dan diiktiraf sepenuhnya oleh Pihak Berkuasa Pendidikan Lanjutan dan Tinggi Malta (MFHEA) dengan no. 2018-014.

Pejabat dan makmal kami terletak di Malta Life Sciences Park yang canggih di mana pelajaran dan sesi makmal kami berlangsung.

Tentang kita

Di European Forensic Institute , misi utama kami adalah untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang inovatif di mana pelajar berhubung terus dengan profesional yang bekerja dalam semua bidang sains penyiasatan. Kami pakar dalam bidang Sains Forensik, Kriminologi, Forensik Digital dan Sains Penyiasatan dan Perisikan dengan tujuan untuk mengumpulkan pakar dalam bidang mereka dengan pelajar dan profesional. Inovasi berada di barisan hadapan dalam apa yang kami lakukan, dan kami terus mengembangkan program kami untuk memenuhi keperluan kehidupan profesional dan keperluan paling moden dalam bidang forensik dan penyiasatan. Program ini berorientasikan kepada kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk memenuhi keperluan perkhidmatan forensik Abad ke-21 yang menyokong keadilan jenayah.

"Di European Forensic Institute , kami berbangga kerana menyediakan persekitaran pembelajaran yang benar-benar tersendiri di mana pelajar berhubung terus dengan profesional yang bekerja dalam semua bidang sains penyiasatan" jelas Ketua Institut, Encik Andreas Melinato yang juga seorang jurutera dan pakar forensik dalam penyiasatan kebakaran dan pembinaan semula kemalangan jalan raya. Beliau meneruskan “kami bernasib baik dapat bekerjasama dengan profesional daripada spektrum kepakaran yang luas, daripada Penyiasatan TKP kepada Forensik Digital dan Sains Semula Jadi dalam Kimia dan Biologi kepada Sains Data dalam Teknologi Maklumat dan juga Pembelajaran Mesin dan Blockchain. Setiap pakar membawa sudut pandangan yang unik ke meja, menyumbang kepada kepelbagaian dalam pemikiran dan perbincangan yang tidak ternilai kepada pelajar".

Pengalaman pasukan akademik kami berpunca daripada banyak sektor perkhidmatan profesional termasuk kepolisan sektor awam, kehakiman, akademik dan kaunseling kepada penyiasat sektor swasta, saintis semulajadi, saintis data, jurutera dan pakar dalam IT, perkhidmatan kewangan dan undang-undang. Kerjasama kami merangkumi hubungan kerja yang rapat dengan Persatuan Sains Forensik yang paling berprestij di seluruh dunia. Di samping banyaknya pengetahuan yang tersedia untuk pemindahan, pelajar juga mendapat manfaat yang besar daripada pembelajaran tentang kemahiran dan kecekapan yang diperlukan seorang profesional secara langsung daripada pakar yang memberi mereka permulaan dalam kerjaya mereka.

Encik Robert Milne, Dekan Sains Gunaan di Institut dengan pengalaman lebih 40 tahun di Scotland Yard dan perintis Kecerdasan Forensik menambah, "model pengajaran campuran di mana pelajar mempelajari teori dalam talian dan kemudian bertemu untuk kerja makmal praktikal adalah permainan- berubah, membolehkan profesional yang sibuk berhubung dengan pelajar dengan lancar. Pengajaran sering dipandang rendah tetapi di Institut, pekerjaan yang sangat memuaskan ini boleh diakses dan benar-benar dihargai. Di samping itu, kakitangan akademik dan pelajar digalakkan untuk menjadi ahli Persatuan Sains Forensik Bertauliah (CSFS) yang memberi mereka akses kepada penyelidikan terkini dan akses kepada rakan sebaya mereka”.

Kakitangan teras kami terdiri daripada pasukan berbakat dengan pengalaman profesional yang terbilang dalam bidang masing-masing. Sebagai perusahaan yang semakin berkembang, kami juga terus membina pasukan kami melalui rekrut baharu dan memastikan latihan dan perantisan yang mencukupi untuk ahli kakitangan kami yang lebih baharu.

Ciri-ciri Kampus

Dimanakah kita

European Forensic Institute terletak di Taman Sains Hayat Malta (MLSP) futuristik. MLSP telah diilhamkan oleh agensi pembangunan ekonomi negara, Malta Enterprise, untuk menyediakan kemudahan kelas antarabangsa untuk sains hayat dan pembangunan teknologi maklumat. MLSP direka untuk menggalakkan penyelidikan dan pembangunan serta memacu pertumbuhan sektor sains hayat di Malta, membina asas yang dibangunkan negara dalam industri farmaseutikal sepanjang dekad yang lalu.

Dibiayai bersama melalui Dana Pembangunan Serantau Eropah, MLSP dibahagikan kepada dua komponen utama: Pusat Sains Hayat Malta dan Hab Digital Malta. Secara keseluruhan, pada masa ini terdapat ruang seluas 13,500 meter persegi yang terdiri daripada makmal, pejabat, bilik seminar, bilik mesyuarat dan pelbagai kemudahan berkongsi.

MLSP menyokong dan menggalakkan pertumbuhan dan kejayaan di kalangan penyewanya, menawarkan persekitaran yang merangsang untuk syarikat berintensif pengetahuan. Tanpa mengira saiz atau peringkat pembangunan syarikat, MLSP menawarkan akses kepada nasihat perniagaan dan kewangan yang berpengalaman dan profesional, serta bantuan untuk pengantarabangsaan. Gabungan kecekapan keusahawanan dan industri yang seimbang adalah penting untuk pertumbuhan dan pembangunan setiap syarikat, dan di MLSP tidak ada had pada peluang syarikat untuk terus menambah baik, membangun dan berkembang.

 • Taman ini direka untuk menyediakan persekitaran kerja yang sihat yang disokong oleh gaya hidup dan iklim Malta yang menyenangkan.
 • Ia terletak secara strategik berhampiran hospital umum utama pulau itu, Pusat Onkologi dan Universiti Malta. Ini menggalakkan kerjasama yang lebih erat dengan komuniti perubatan dan pertukaran pengetahuan, idea dan pengalaman yang berterusan.
 • Malta adalah sebuah pulau kecil yang membenarkan fleksibiliti berkenaan dengan sumber manusia dan perjalanan.
 • Taman ini terletak secara geografi di tengah-tengah Mediterranean dan dilayani oleh lapangan terbang yang mempunyai sambungan kerap ke ibu kota utama Eropah, Afrika Utara, dan Timur Tengah.
 • Ia membantu dalam membantu perniagaan dan syarikat permulaan mengekalkan kelebihan daya saing dalam pasaran global.

  Lokasi

  • San Gwann

   Malta Life Sciences Park, SGN 3000, San Gwann

   • Msida

    Msida, Malta

    Soalan