Keystone logo
Instituto Politécnico de Viseu – Escola Superior de Tecnologia e Gestão de Viseu (ESTGV)

Instituto Politécnico de Viseu – Escola Superior de Tecnologia e Gestão de Viseu (ESTGV)

Instituto Politécnico de Viseu – Escola Superior de Tecnologia e Gestão de Viseu (ESTGV)

pengenalan

Sekolah Menengah Teknologi dan Pengurusan Viseu ( ESTGV ) dikehendaki melatih, pada tahap yang lebih tinggi, juruteknik yang berkelayakan yang sesuai dalam bidang yang kurang dalam bidang pengaruh mereka dan untuk mempromosikan aktiviti penyelidikan dan pembangunan, bertujuan untuk menghubungkan pendidikan tinggi dengan syarikat, seperti menyumbang untuk menyelesaikan masalah serantau.

Misi dan Nilai

Sekolah Teknologi dan Pengurusan Viseu ( ESTGV ) adalah unit pengajaran dan penyelidikan yang bersepadu di Institut Politeknik Viseu (IPV). Ia dicipta oleh Undang-undang No. 46/85, dari 22 November, dengan kursus Pengurusan menjadi yang pertama berfungsi pada tahun 1987/1988 sekolah.

ESTGV , sebagai institusi pengajian tinggi, merupakan pusat untuk penciptaan, penyebaran dan penghantaran budaya, sains dan teknologi, mengartikulasikan kegiatannya dalam bidang pendidikan, latihan vokasional, penyelidikan dan penyampaian perkhidmatan kepada masyarakat. ESTGV dikawal oleh piawaian kualiti yang memastikan latihan yang mencukupi kepada keperluan komuniti di mana ia beroperasi.

ESTGV meneruskan objektifnya dalam bidang sains generik, khususnya dalam bidang kejuruteraan, teknologi dan pengurusan, dengan tujuan untuk:

 • latihan profesional dengan tahap penyediaan manusia, budaya, sains dan teknikal yang tinggi;
 • Pelaksanaan aktiviti penyelidikan asas dan digunakan;
 • Penyediaan perkhidmatan kepada masyarakat, dalam perspektif peminjaman timbal balik, dalam bidang intervensi khusus;
 • Pertukaran budaya, saintifik dan teknikal dengan institusi yang serupa atau dengan tujuan yang serupa;
 • Sumbangan, dalam ruang lingkup kegiatannya, kepada pembangunan wilayah di mana ia dimasukkan dan negara, kerjasama dan pemahaman antarabangsa di kalangan rakyat.

Berikut adalah ESTGV :

 • Selesaikan kitaran pengajian yang membawa kepada ijazah sarjana dan tuan, serta kursus tamat pengajian yang lain, mengikut undang-undang;
 • Peruntukan kursus pascasiswazah, pengkhususan, pengemas kini dan latihan semula yang boleh dikreditkan dengan sijil atau diploma yang sesuai;
 • Pertubuhan dan kerjasama dalam aktiviti lanjutan, bersifat kebudayaan, saintifik atau teknikal;

Panduan dan merealisasikan aktiviti penyelidikan dan pembangunan. Untuk melaksanakan fungsinya, ESTGV boleh mewujudkan perjanjian, perjanjian dan protokol kerjasama dengan organisasi awam atau swasta, nasional, asing atau antarabangsa.

Lokasi

 • Viseu

  Escola Superior de Tecnologia e Gestão de Viseu Campus Politécnico

Soalan