Keystone logo
© European School of Economics
European School of Economics

European School of Economics

European School of Economics

pengenalan

European School of Economics ( ESE ) ialah Sekolah Perniagaan swasta tanpa sempadan, berbilang budaya dan pragmatik, diiktiraf sepenuhnya di UK dan diluluskan dalam Daftar Penyedia Pembelajaran.

ESE menawarkan Ijazah Sarjana Muda, MSc Sarjana atau MBA dan program Pendek di pusatnya di London, Madrid, Rom, Milan dan Florence.

Graduan ESE adalah antara profesional perniagaan yang paling kompetitif di pasaran, bersedia untuk peranan kepimpinan dalam pemasaran antarabangsa , kewangan , komunikasi dan pengurusan . Dengan keupayaan untuk menyesuaikan kursus pengajian mereka secara individu, pelajar ESE :

 • belajar di luar negara dengan pusat ESE di seluruh dunia
 • bergerak dengan lancar di antara kampus-kampus berdasarkan penggal demi penggal
 • belajar serentak untuk mendapatkan ijazah di negara asal mereka
 • pindahkan sehingga 240 kredit UK ke dalam Program Sarjana Muda, dan sehingga 90 kredit UK ke Program Siswazah
 • mulakan pengajian pada bulan September, Januari atau April dan selesaikan pengajian setahun walaupun dari tarikh mula musim sejuk
 • pakar dalam sektor perniagaan yang canggih, seperti fesyen, acara, muzik, sukan, seni, media dan sumber manusia antara lain
 • melengkapkan latihan magang dalam atau luar talian, memilih daripada lebih 1500 organisasi terkemuka di seluruh dunia

Sekolah tanpa sempadan, European School of Economics ialah konsep baharu dalam pendidikan tinggi. Menggabungkan kecemerlangan akademik, antarabangsa dan pragmatisme, program ijazah dan sijil ESE direka untuk menyediakan generasi baharu pemimpin dan usahawan.

Mengenai Pengasas & Presiden ESE

Elio D'Anna ialah penceramah cemerlang yang menyatakan falsafah pendidikannya dengan cara yang unik. Kata-kata beliau menggalakkan pendengar untuk mengekalkan sikap proaktif dan sentiasa berusaha untuk integriti dan perpaduan makhluk. Pendengar dari seluruh dunia terpesona dengan falsafah inovatifnya dan digalakkan, sebagai individu yang bertanggungjawab, untuk mengekalkan badan yang sihat, diilhamkan oleh prinsip (kesejahteraan dan) kekayaan. Kata-kata Elio semasa pertemuannya dengan pihak berkuasa dunia, pemenang Hadiah Nobel, ahli politik, ahli ekonomi, profesor dan pelajar di forum dan universiti adalah nota yang dimainkan pada seruling ajaib. Pemimpi dari seluruh dunia mendengar perkataan ESE dan memegangnya rapat seperti buku panduan ke destinasi yang hebat.

Kemasukan

ESE menawarkan kemasukan terus ke program ijazah British tiga tahun sepenuh masa

Pelajar dengan tahap A yang berjaya, IB 24, atau mana-mana daripada pelbagai kelayakan alternatif dengan sekurang-kurangnya diploma Sekolah Tinggi Amerika 12 tahun, layak untuk diterima tanpa GPA yang diperlukan. Di samping itu, ESE membenarkan tempoh tangguh 90 hari dari permulaan kursus untuk penyerahan markah ujian bahasa yang mencukupi.

Sebagai sebuah badan swasta yang tersenarai di UK, ESE berhak untuk mengurus pendaftarannya di luar UCAS, memberikan kebebasan kepada pelajar untuk memohon pada bila-bila masa yang mereka mahu, secara langsung dan tanpa syarat.

Keperluan Visa

Semua pelajar antarabangsa yang ingin belajar di European School of Economics di Itali perlu memberikan bukti bahawa mereka mempunyai sama ada hak undang-undang atau kebenaran undang-undang daripada kerajaan Itali untuk belajar di Itali.

Adakah Anda Memerlukan Visa?

Jika anda warganegara Eropah, anda tidak perlu memohon sama ada visa belajar atau Permit Kediaman tetapi mesti memberikan salinan pasport atau ID negara anda yang sah.

Jika anda bukan warganegara Eropah, anda mesti mempunyai visa belajar dan memohon dalam masa 8 hari untuk mendapatkan permit kediaman anda.

Semasa proses pendaftaran anda, Jabatan Perkhidmatan Pelajar kami akan memberikan maklumat penting tentang penginapan anda di Itali.
Mereka akan membantu semua pelajar Antarabangsa kami untuk memahami dokumen yang perlu dikumpul sebelum memohon visa mengikut laman web rasmi Visa "Visto Per L'Italia".
Sila ambil perhatian bahawa adalah menjadi tanggungjawab pelajar untuk memulakan proses Visa dalam masa yang ditetapkan. Memandangkan ia boleh menjadi proses yang panjang, kami menasihatkan pelajar untuk memohon tepat pada masanya.
Warganegara negara berikut yang memohon program Kursus Pendek tidak memerlukan visa belajar, kerana pelajar boleh tinggal di Itali selama kurang daripada 90 hari tanpa visa.

Permit kediaman

Dalam tempoh 8 hari selepas ketibaan pelajar di Itali, langkah pertama ialah memohon Permit Tinggal (Permesso di Soggiorno). Permit kediaman ini membolehkan pelajar belajar secara sah dan tinggal di Itali untuk jangka masa tertentu.

Memohon Permit Kediaman Itali adalah sangat mudah:

Pelajar perlu pergi ke Pejabat Pos dan meminta "Permesso di Soggiorno Kit", sampul surat putih dengan beberapa borang. Anda akan mendapati terdapat dua borang: pelajar antarabangsa hanya perlu mengisi Modulo 1 dan menyediakan salinan:

 • pasport (semua muka surat),
 • insurans kesihatan yang meliputi tempoh penginapan (sama disediakan semasa permohonan Visa),
 • salinan surat pendaftaran,
 • bukti sokongan kewangan (anda boleh menyerahkan dokumen yang sama yang anda gunakan untuk mendapatkan visa anda).

Jabatan Perkhidmatan Pelajar kami akan membantu anda mengisi borang dan menyediakan semua maklumat yang diperlukan untuk memastikan penyerahan disediakan dengan betul.

Sebagai alternatif, pelajar juga boleh merujuk kepada Sportello Amico meja khusus di Pejabat Pos di mana mereka boleh menerima bantuan daripada pegawai yang bertanggungjawab.

Setelah langkah-langkah ESE ke-1 selesai, Pejabat Pos akan mengeluarkan resit permit kediaman bersama-sama dengan surat pelantikan cap jari.

Sila ambil perhatian: penerimaan permohonan permit kediaman adalah bukti undang-undang bahawa permintaan sedang diproses. Pelajar mesti membawa resit bersama mereka dan mereka diingatkan bahawa adalah penting untuk menghadiri temujanji cap jari di Balai Polis Imigresen Pusat (Rom, Florence, Milan).

Testimoni Pelajar

Lokasi

 • London

  Mandeville Place, 11-13, W1U 3AJ, London

 • Madrid

  Calle Antonio Maura 12, 28014, Madrid

 • Rome

  Corso Vittorio Emanuele II, 154, 00186, Rome

 • Milan

  Via Paolo Lomazzo, 19, 20154, Milan

 • Florence

  Borgo Santi Apostoli, 19, 50123, Florence

Soalan