Keystone logo
Elmira College

Elmira College

Elmira College

pengenalan

Elmira College adalah kolej Phi Beta Kappa swasta, coeducational yang terletak di Elmira, New York. Ditubuhkan pada tahun 1855, Elmira adalah kolej pertama untuk wanita dengan kursus pengajian yang setara dengan kolej lelaki terbaik. "Seminari wanita" seperti yang disebut pada waktu itu, pada dasarnya sekolah menengah yang dimuliakan. Sebaliknya, sejak awal, Elmira College menawarkan program akademik yang ketat.

Menjadi coeducational pada tahun 1969, hari ini Elmira mempunyai pendaftaran sarjana sekitar 800 sepenuh masa, kebanyakannya pelajar kediaman. Kolej ini juga menawarkan sijil lanjutan, program ijazah sarjana, dan kursus bukan kredit untuk pembangunan profesional. Sebagai penjaga Quarry Farm, di mana Mark Twain menjamah selama beberapa dekad dan menulis banyak novelnya yang paling ikonik, Elmira College adalah rumah bagi Pusat Pengajian Mark Twain, salah satu daripada empat laman web Twain yang diiktiraf secara nasional yang berfungsi sebagai pusat penyelidikan untuk mengunjungi Twain para sarjana.

Berlandaskan dalam seni dan sains liberal, Elmira College menyediakan persekitaran kolaboratif dan sokongan yang membolehkan pelajar menjadi pelajar aktif, pemimpin yang berkesan, anggota masyarakat yang bertanggungjawab, dan warga negara yang terlibat secara global. Bangga dengan sejarah dan tradisi, Kolej komited dengan cita-cita penglibatan masyarakat dan pertumbuhan intelektual dan peribadi.

Lokasi

  • Elmira

    Park Place,1, 14901, Elmira

    Soalan