Keystone logo
Edith Cowan University

Edith Cowan University

Edith Cowan University

pengenalan

Mengapa ECU adalah pilihan yang bagus untuk pelajar antarabangsa

Edith Cowan University (ECU) ialah universiti awam di Australia Barat. Ia dinamakan sebagai penghormatan kepada wanita pertama yang dipilih ke parlimen Australia, dan merupakan satu-satunya universiti Australia yang dinamakan sempena nama seorang wanita. Kami mempunyai tiga kampus di Australia Barat, masing-masing menawarkan lokasi yang moden dan bertenaga untuk belajar dan belajar.

Kampus kami mempunyai kemudahan terkini, termasuk internet tanpa wayar, akses 24 jam ke makmal komputer, perpustakaan dengan ruang belajar terbuka di luar waktu pejabat dan persekitaran yang selamat untuk anda belajar, sama ada sendiri atau bersama pelajar lain. Kami juga komited untuk mengekalkan persekitaran kami dengan mengurangkan jejak kami dan menggalakkan pencapaian komuniti yang mampan.

189108_18192-1-2837.jpg

Apabila anda belajar di ECU, anda akan mendapat pendidikan 5 bintang. Itu termasuk cara anda diajar, cara anda mengembangkan kemahiran untuk masa depan dan cara anda disokong sepanjang kursus anda. Kualiti pengajaran adalah sangat penting, dan di ECU, peraturan kualiti pengajaran. Dalam tinjauan bebas - setiap tahun selama 16 tahun yang lalu - graduan kami telah menilai kami 5 bintang untuk kualiti pengajaran (Panduan Universiti Baik)

189107_18192-1-0214.jpg

Kami mempunyai 8 sekolah pengajaran dan penyelidikan secara kolektif menyampaikan pelbagai kursus merentasi seni dan kemanusiaan, perniagaan dan undang-undang, pendidikan, kejuruteraan, perubatan dan sains kesihatan, kejururawatan dan perbidanan, sains dan Akademi Seni Persembahan Australia Barat. Rangkaian ijazah komprehensif kami telah dibangunkan melalui perundingan dengan kumpulan industri dan tenaga pengajar kami mempunyai pengalaman industri yang luas. Jadi, anda boleh mengharapkan pengajaran dan penyelidikan yang berkaitan dengan industri dalam persekitaran kajian yang menyokong yang penuh dengan kemudahan yang memenangi anugerah.

Ijazah yang membawa anda ke tempat

Ijazah ECU diiktiraf di peringkat antarabangsa dan kebanyakan kursus kami diiktiraf secara profesional oleh badan dan organisasi profesional kebangsaan dan antarabangsa. Maksudnya ialah kelayakan ECU anda akan membantu anda mencari kerja di seluruh dunia, termasuk di negara asal anda.

Pengalaman keseluruhan terbaik

Di ECU kita tahu bahawa kehidupan universiti lebih daripada belajar dan menghadiri kuliah. Di sini kami menggalakkan anda untuk memperkayakan kehidupan anda dengan kelab pelajar, pasukan sukan, peluang sukarelawan dan banyak lagi. Malah, kami mendapat kedudukan terbaik daripada semua universiti Australia untuk pengalaman keseluruhan pelajar antarabangsa prasiswazah dalam tinjauan QILT 2020.

Pengajaran berkualiti tinggi

Kami adalah salah satu universiti terbaik Australia untuk pengajaran. Selama 16 tahun berturut-turut yang menakjubkan, graduan kami telah menilai kualiti pengajaran kami 5 bintang dalam Panduan Universiti Baik. Hanya tiga universiti lain di negara ini boleh menandinginya.

Sambungan industri yang hebat

ECU mempunyai banyak perkongsian dan hubungan dengan kumpulan dan organisasi industri di seluruh Australia Barat, Australia dan di seluruh dunia. Hubungan ini membantu kami memberi anda peluang untuk mendapatkan pengalaman praktikal, latihan amali atau praktikum semasa anda belajar. Ia juga boleh membantu anda mencari pekerjaan selepas anda menamatkan pengajian!

Perkongsian industri kami yang menarik dan inovatif membantu anda memperoleh pengalaman industri yang berharga dan kelebihan daya saing yang diperlukan dalam pasaran kerja global hari ini, siapa tahu latihan amali anda yang seterusnya boleh memberi anda kerjaya terbaik seperti Graduan Reka Bentuk Antarabangsa Aryana. Ketahui bagaimana latihan amali di IBM meletakkannya di hadapan pertandingan!

Sokongan pelajar legenda

Belajar di negara lain boleh mencabar ramai orang. Tetapi di ECU, kami membantu anda mengatasi sebarang cabaran akademik atau peribadi melalui banyak perkhidmatan sokongan kami. Kami adalah salah satu universiti terbaik di Australia untuk sokongan pelajar – malah kami mempunyai pasukan Kejayaan Pelajar!

Tahun tambahan hak pengajian selepas kerja

Selepas menamatkan pengajian anda, anda mungkin layak mendapat Visa Siswazah Sementara yang memberi anda peluang untuk hidup, bekerja dan belajar sambil memperoleh pengalaman kerja yang berharga dalam pasaran kerja Australia yang berkembang maju. Status bandar serantau Australia Barat bermakna anda mungkin layak tinggal di Australia Barat selama empat hingga enam tahun selepas menamatkan pengajian sarjana muda atau pasca siswazah.

WA Memperluaskan Senarai Pekerjaan Kemahiran Siswazahnya

Pelajar antarabangsa adalah bahagian penting dalam komuniti WA dan kini dengan lebih 300 pekerjaan dalam Senarai Pekerjaan Siswazah kelayakan baharu anda malah boleh membawa kepada pemastautin tetap, menggabungkannya dengan gaji yang murah, dan kedudukan Perth sebagai salah satu bandar paling sesuai didiami di dunia , tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk belajar di WA.

Ciri-ciri Kampus

Kemudahan kampus

ECU menyediakan persekitaran pembelajaran yang menyokong dengan menyediakan pelbagai perkhidmatan dan kemudahan di kampus kepada semua pelajar kami.

Perkhidmatan berfokuskan pelajar

Perkhidmatan tertumpu kepada pelajar dan kakitangan termasuk:

Penginapan

Kami mempunyai penginapan di kampus di ketiga-tiga kampus, diuruskan oleh Campus Living Villages.

Penjagaan anak

Kampus Joondalup dan Mount Lawley menawarkan pusat penjagaan kanak-kanak yang profesional dan serba lengkap.

Makmal komputer dan internet tanpa wayar

Pelajar menikmati akses 24 jam ke kemudahan pengkomputeran di kampus.

Perkhidmatan kaunseling

Perkhidmatan ini boleh membantu anda menangani sebarang isu akademik atau peribadi. Ia adalah percuma untuk semua pelajar.

Perkhidmatan ekuiti, kepelbagaian dan hilang upaya

Perkhidmatan ini menyediakan sokongan kepada pelajar yang mempunyai keperluan pengajian yang pelbagai.

Perkhidmatan kesihatan

Pusat perubatan terletak di lokasi yang sesuai di kampus Joondalup dan Mount Lawley, menyediakan rawatan GP dan kejururawatan.

Bantuan bermasalah pendengaran

ECU menyediakan dua jenis sistem bantuan pendengaran - induksi dan inframerah - di beberapa bilik pengajaran dan pembelajaran di tiga kampus.

Jenis gelung aruhan lantai membenarkan penggunaan alat bantu pendengaran peribadi anda dengan Telecoil (gegelung pikap) secara langsung.
Penyelesaian inframerah memerlukan pinjaman salah satu daripada dua jenis penerima:

 • Penerima yang serasi dengan alat bantu pendengaran anda dengan Telecoil.
 • Alat dengar penerima inframerah.

Penerima pembesaran pendengaran IR boleh didapati dari Pejabat Ekuiti, Kepelbagaian dan Kurang Upaya dan dari lokasi berikut:

 • eLab Joondalup (JO.31.233)
 • Mount Lawley eLab (ML.10.136)
 • eLab Barat Daya (SW.3.101E)

Perpustakaan

Perpustakaan kampus menyediakan koleksi buku dan jurnal yang komprehensif, sumber elektronik dan kemudahan untuk kajian dan penyelidikan.

Hab Pelajar

Hab Pelajar ialah titik hubungan pertama untuk semua pertanyaan pelajar, termasuk maklumat akademik, pendaftaran dan kad akses.

Persatuan Pelajar, kelab dan persatuan

Persatuan Pelajar mewakili pelajar dalam pelbagai isu akademik dan undang-undang. Ia juga menawarkan banyak aktiviti sosial dan budaya melalui pelbagai kelab dan persatuan.

Kedai komersil

Makanan, kafe dan bar

Daripada minum kopi hingga hidangan yang banyak, kampus kami mempunyai pelbagai pilihan makanan dan minuman.

Salun rambut dan kecantikan

Crown Hairdressing terletak di Kampus Joondalup, berkhidmat untuk kakitangan dan pelajar lelaki dan perempuan.

Sukan dan kecergasan

Kemudahan sukan, rekreasi dan kecergasan moden terletak di ketiga-tiga kampus.

Kedai Co-Op

Kedai Kerjasama menawarkan pelbagai sumber pendidikan dan pembelajaran serta perisian, teknologi, permainan, alat tulis, pakaian, aksesori perjalanan dan banyak lagi.

Perkhidmatan cetak, salin dan imbasan

Pusat cetakan Luminate PrintWorks terbuka kepada kakitangan dan pelajar. Pakar di tapak memberi anda idea dan cadangan untuk penciptaan brosur dan poster, percetakan tesis, nota kajian dan banyak lagi. Pusat Luminate PrintWorks terletak di Kampus Joondalup, Mount Lawley dan South West.

Kampus kami

Kami mempunyai tiga kampus di Australia Barat, masing-masing menawarkan lokasi yang moden dan bertenaga untuk belajar dan belajar. Kampus kami mempunyai kemudahan terkini, termasuk internet tanpa wayar, akses 24 jam ke makmal komputer, perpustakaan dengan ruang belajar terbuka di luar waktu pejabat dan persekitaran yang selamat untuk anda belajar, sama ada sendiri atau bersama pelajar lain.

Kampus Joondalup

Kampus Joondalup kami ialah ibu pejabat Universiti. Kampus ini menawarkan kemudahan terkini, termasuk Bangunan Kesihatan dan Kesejahteraan, pusat sukan dan kecergasan berjuta-juta dolar, perpustakaan dan hab pelajar yang memenangi anugerah, kilang bir mikro, pawagam luar untuk musim panas dan seterusnya. -penginapan kampus.

Kampus Gunung Lawley

Kampus Mount Lawley kami hanya beberapa minit dari Perth CBD dan jalur kafe Beaufort Street. Ia dilengkapi dengan sumber pengajaran yang luas, kemudahan IT dan seni persembahan kelas pertama, pusat sukan dan kecergasan serta penginapan di kampus. Kampus ini juga menempatkan Akademi Seni Persembahan Western Australia (WAAPA).

Kampus Barat Daya

Terletak dua jam memandu ke selatan Perth, Kampus Barat Daya kami (Bunbury) mudah dicapai dari wilayah Margaret River yang terkenal di dunia. Kampus adalah kampus universiti terbesar di luar kawasan metropolitan dan mempunyai kemudahan moden, saiz kelas kecil, rangkaian kursus yang komprehensif dan penginapan di kampus.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Joondalup

   Edith Cowan University 270 Joondalup Drive, 6027, Joondalup

  • Mount Lawley

   Edith Cowan University 2 Bradford Street, 6050, Mount Lawley

   • Bunbury

    Edith Cowan University 585 Robertson Drive, , Bunbury

    Soalan