Keystone logo
Emirates College for Management & Information Technology

Emirates College for Management & Information Technology

Emirates College for Management & Information Technology

pengenalan

The Emirates Kolej Pengurusan dan Teknologi Maklumat (ECMIT) adalah sebuah institusi 4 tahun pengajian tinggi yang pada asalnya ditubuhkan dan dilesenkan oleh Kementerian UAE Pendidikan pada tahun 1998 sebagai Pusat Emirates Pengurusan dan Teknologi Maklumat. Pada tahun 2004, pusat ini telah dinamakan semula sebagai Emirates Kolej Pengurusan dan Teknologi Maklumat, dan satu set lima gol misi yang didorong telah dikembangkan yang mana adalah untuk membentuk perjalanan masa depan kolej. Pada tahun 2003, kolej cadangan kepada Kementerian Pengajian Tinggi (MOHESR) UAE sendiri 2 tahun AS program ijazah dalam bidang sains antara disiplin dengan jurusan dalam perniagaan dan IT yang telah diberikan akreditasi awal pada tahun 2004.

Pelan Strategik 5 Tahun pertama ECMIT untuk 2006-2011 telah dibangunkan pada tahun 2006. Disebut sebagai "Perancangan Kecemerlangan di ECMIT", rancangan itu telah mengenal pasti tujuh strategi untuk pembangunan. Pelan berkhidmat sebagai asas di mana keseluruhan kitaran perancangan, penilaian, dan penilaian kolej telah dibina selama ini. Pada tahun 2010, kolej ini membangunkan program asas 2 semester yang terdiri daripada kursus-kursus asas dalam bahasa Inggeris, Matematik, IT, Arab dan Kemahiran Belajar untuk menyediakan pelajar dalam bidang akademik yang lemah yang tidak dapat memenuhi kriteria kemasukan yang ditetapkan oleh MOHESR untuk pengajian tinggi di UAE. Program ini telah diluluskan oleh MOHESR dalam tahun yang sama.

Dalam tahun akademik 2011-12, ECMIT membangunkan pelan strategik kedua dengan satu set strategi berkembang dan objektif yang termasuk pelancaran program siswazah dan sarjana muda, pengembangan sumber pembelajaran dan semula komposisi fakulti dengan pemegang ijazah terminal. Pada tahun yang sama, misi institusi dan matlamat telah disemak semula untuk menyelaraskan mereka dengan strategi yang disemak semula.

Pada tahun akademik 2012-13, kolej berjaya disemak semula dan menaik taraf semua program ijazah bersekutu, dan dipertingkatkan dengan ketara perpustakaan dan IT sumber. Dalam tempoh yang sama, institusi yang menjalani satu siri penilaian oleh CAA yang membawa kepada akreditasi penuh untuk semua program akademik sekutunya dan akreditasi awal program BBA 124 kredit.

Kolej ini telah datang jauh sejak penubuhannya pada tahun 1998. Ia telah membangunkan struktur pentadbiran gaya barat di mana kolej itu diketuai oleh seorang presiden dengan pengalaman yang luas di Amerika Utara sistem pendidikan yang lebih tinggi dan oleh dekan hal ehwal akademik yang mempunyai kepakaran luas dalam sistem pendidikan tinggi di luar negara. Ia telah dibina semula fakulti dengan pemegang ijazah terminal 90%. Sekitar 84% daripada 17 orang ahli fakulti kini bekerja sepenuh masa. Oleh itu, pendaftaran menyaksikan pertumbuhan ketara daripada 137 (terendah) pada musim gugur tahun 2012 untuk 263 dalam musim bunga 2014.

Hal Ehwal Akademik kolej itu dianjurkan dengan lima bahagian akademik: Foundation dan Pemulihan, Pendidikan Am dan Pengajian Inggeris, Perniagaan, Teknologi Maklumat dan Bahagian Pendidikan Lanjutan. Division ini disokong oleh rangkaian yang teratur unit tambahan seperti, nasihat dan Pendaftaran, Komputer dan IT Services, Perpustakaan, Kemasukan dan Pemasaran, dan Hal Ehwal Pelajar. Program ini disampaikan dalam bahasa Inggeris dalam persekitaran yang gender bersatu yang membolehkan pelajar lelaki dan perempuan untuk belajar bersama-sama. Tambahan pula, kolej ini telah menubuhkan Perancangan Institusi dan Keberkesanan Unit yang berfungsi dengan baik yang menyelaras dan menyokong usaha ECMIT untuk memastikan kualiti dalam semua aspek operasinya. Unit ini menjalankan tinjauan pendapat dan kepuasan, mengumpul, menjana dan menganalisis maklumat untuk penyelidikan institusi dan pematuhan.

Dalam tempoh 15 tahun, kolej ini telah lulus lebih 20 kelas berjumlah lebih pelajar 2000. Hari ini pelajar-pelajar ini menduduki kedudukan yang strategik di sektor awam dan swasta, perniagaan, orang ramai dan memberi sumbangan besar kepada ekonomi negara. Selama ini, ECMIT telah mengikuti yang sesuai untuk pemikiran bebas praktikal dengan mengajar pelajar kemahiran dan pengetahuan yang mereka perlukan untuk berjaya dalam kehidupan. Walaupun mereka datang dari pelbagai latar belakang, pelajar berkongsi komitmen untuk mencapai aspirasi kerjaya masing-masing. Kolej ini telah memupuk komitmen ini dalam persekitaran akademik responsif kepada perubahan keperluan tempat kerja dan dengan menyediakan sokongan perancangan kerjaya yang kukuh dan perhatian kepada keperluan setiap pelajar. Penekanan berterusan di ECMIT adalah untuk membina rangkaian komuniti melalui sambungan dengan majikan yang berpotensi dan menyampaikan persekitaran yang menyokong di mana pelajar boleh mencapai matlamat mereka.

Lokasi

  • Dubai

    ECMIT, Al Nahda Area II, , Dubai

Soalan