Keystone logo
Eastern Mennonite University

Eastern Mennonite University

Eastern Mennonite University

pengenalan

mengenai EMU

Pendidikan EMU membantu pelajar mencari tujuan hidup mereka dan bersedia untuk membuat perubahan untuk kebaikan bersama kedua-dua di rumah dan di seluruh dunia. ahli akademik yang ketat EMU ini menekankan hubungan satu-satu dengan profesor, kesedaran silang budaya, penjagaan untuk penciptaan dan perkhidmatan kepada orang lain.

EMU menawarkan program sarjana muda, ijazah dan seminari dari perspektif Mennonite Anabaptist dalam suasana yang cantik di Shenandoah Valley yang indah.

Pelajar mengambil kursus di kampus utama kami di Harrisonburg, Virginia; di tapak Lancaster, Pennsylvania kami; dalam talian; dan di seluruh dunia melalui program silang budaya kami yang terkenal.

Hanya saiz yang betul

EMU adalah cukup kecil bahawa anda boleh dengan mudah mengenali rakan-rakan sekelas dan fakulti dalam pelbagai program. Profesor mentor yang mengenali anda secara peribadi dan menasihati anda 1: 1. Anda boleh melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti seperti teater, Persatuan Kerajaan Pelajar, kementerian kampus, sukan intramural atau antar perguruan, muzik dan koir. Semua ini memberi peluang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai diri anda dan membangunkan pengalaman berharga untuk resume masa depan anda.

Seni liberal

Sebagai seorang pelajar sarjana muda, apa sahaja yang utama anda, anda akan mendapat manfaat daripada nilai pendidikan seni liberal. Majikan dan sekolah siswazah menghargai pemohon dengan asas pendidikan seni liberal kerana mereka adalah baik-bulat pemikir kritikal dan penyelesai masalah yang mempunyai pendedahan yang luas kepada isu-isu dan peluang daripada pelbagai disiplin dan masyarakat.

Kehidupan Selepas tamat pengajian

graduan EMU mendapat lebih daripada ijazah - mereka menemui tujuan hidup mereka dan memimpin organisasi mereka berkhidmat untuk kepentingan bersama. EMU alumni adalah orang yang berjaya perniagaan, pengamal reflektif, dan profesional. Beribu mempunyai kesan yang besar dengan agensi-agensi perkhidmatan antarabangsa seperti Jawatankuasa Pusat Mennonite dan Mennonite Perkhidmatan Bencana sebagai tambahan kepada program perkhidmatan lain berdasarkan denominationally dan sekular.

EMU lulusan Leymah Gbowee adalah satu daripada tiga wanita dianugerahkan Nobel Peace Prize 2011. Leymah memulakan perjalanan beliau di EMU dengan Summer Perdamaian Institute-terkenal dunia kita dan pergi untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam transformasi konflik.

Hampir 90% daripada grads EMU yang menjawab kaji selidik alumni mendapati kerja dalam bidang pengajian mereka dalam masa setahun selepas tamat pengajian. Majikan mengambil graduan EMU di semua peringkat kerana akhlak mereka yang kuat dan nilai-nilai, menghormati orang lain, keinginan untuk membuat perubahan, komunikasi dan kemahiran pemikiran kritikal, dan keyakinan diri. Ketahui lebih lanjut mengenai kejayaan sarjana muda selepas tamat pengajian.

Apakah yang dimaksudkan dengan Mennonite?

Tidak biasa dengan Mennonite? Mennonite tergolong dalam gereja damai bersejarah. Ramai pelajar EMU datang dari tradisi iman Mennonite, tetapi majoriti pelajar EMU datang dari tradisi agama lain. Berpuluh-puluh kumpulan agama diwakili di kampus dari seluruh dunia. kepelbagaian yang membolehkan untuk pertemuan silang budaya di kampus dan dalam bilik darjah.

Virginia dan Pennsylvania

EMU mempunyai kampus utama dan tapak di Lancaster, Pennsylvania, menawarkan kelas-kelas di lokasi luar tapak dalam kedua-dua Pennsylvania dan Virginia, dan menawarkan banyak kelas (dan dua darjah) dalam talian. Sama ada anda di kampus yang indah di Shenandoah Valley (Harrisonburg, VA) - hampir dua hutan negara dan Taman Negara Shenandoah - di dalam kelas yang berkembang maju kami di Lancaster, PA, atau di sebuah gereja di Philadelphia, anda akan notis hospitaliti dan masyarakat yang begitu penting untuk EMU.

EMU Percaya ...

nilai-nilai teras kongsi EMU adalah di tengah-tengah sebuah universiti Kristian seperti yang lain. sarjana muda kami, siswazah, seminari dan program lain menyediakan pelajar untuk berkhidmat dan memimpin di peringkat global.

Komuniti Global dan Kesedaran silang budaya

Kita hidup dalam dunia yang semakin disambungkan. Di sini, kita bertanya kepada diri sendiri bagaimana pilihan kita memberi kesan kepada orang lain di seluruh dunia.

Kami terkenal program silang budaya - berumur lebih daripada tiga dekad - adalah salah satu yang paling kuat program pengajian silang budaya di negara ini. Ia adalah sebahagian daripada apa yang membuat EMU sebuah universiti Kristian seperti yang lain.

kajian silang budaya - sentiasa dengan fakulti veteran dan kakitangan - adalah satu keperluan untuk pelajar EMU. Sesetengah menyertai program selama tiga minggu dalam masyarakat tempatan atau lebih besar Amerika Utara. Sesetengah menghabiskan semester di bandar Washington, DC, yang mengambil bahagian dalam latihan yang menarik. Lain menghabiskan semester di bahagian lain dunia, sering Timur Tengah, Asia Tengah dan Asia Timur, Amerika Latin, atau Afrika.

Apabila anda telah mengembara ke Amerika Tengah, melawat ladang biji kopi, dan tinggal dengan petani berjuang, anda mula memahami gambaran yang lebih besar. Atau apabila kajian silang budaya anda membawa anda ke bandar raya Afrika Selatan, Soweto untuk belajar tentang sejarah dan berlarutan kesan apartheid tangan pertama, perasaan anda empati yang mendalam, bersama-sama dengan pemahaman anda tentang saling dihubungi kami.

Kemapanan dan Stewardship

EMU telah menjalankan amalan kemampanan lama sebelum "hijau" menjadi bergaya. bangunan cekap tenaga kami adalah antara yang terbaik kemudahan kolej berprestasi di negara ini.

array solar di atas bumbung Perpustakaan Hartzler adalah pemasangan solar terbesar di negeri Virginia apabila ia telah dipasang pada tahun 2010. taman kampus kami menyediakan mengemukakan untuk dewan makan; sisa compostable dari dewan makan suapan taman. Sustainability ditenun ke dalam kurikulum di pelbagai peringkat.

Iman dan Fellowship

Iman adalah penting pada EMU. Kami semua berangkat bersama-sama - walaupun kami boleh mengambil laluan yang berbeza - ke arah memperdalam iman kita, belajar bagaimana kita boleh hidup di hari itu iman kepada hari, dan mencapai matlamat akademik dan profesional.

Kira-kira satu pertiga daripada badan pelajar sarjana muda adalah Mennonite. Berpuluh-puluh mazhab dan tradisi iman, dan lebih daripada 30 negara, adalah sebahagian daripada keluarga EMU itu.

Antara satu cara pelajar ijazah menyambung kepada Kristus di kampus termasuk: kapel sepanjang minggu ini, perayaan malam Ahad, ibadah melalui muzik, kajian Alkitab di dewan kediaman dan rakan kongsi doa bersedia untuk menyokong anda sepanjang tahun anda. pelajar-pelajar lain menikmati menjadi sebahagian daripada rangkaian pelajar dewasa yang berkongsi nilai dan matlamat yang sama.

Perkhidmatan kepada orang lain

Mendekati kepada orang lain adalah penting. Pada EMU, anda akan mengambil bahagian dalam khidmat masyarakat dan mungkin juga merasa perubahan kehidupan. Ramai alumni melakukan perkhidmatan sukarela untuk setahun atau lebih selepas tamat pengajian, atau bahkan untuk seumur hidup melalui kementerian gereja dan dalam profesion perkhidmatan yang lain.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Harrisonburg

    Eastern Mennonite University 1200 Park Road, 22802 , Harrisonburg

  • Lancaster

    Eastern Mennonite University 1846 Charter Lane, 17601, Lancaster

    Soalan