Keystone logo
Duoc UC

Duoc UC

Duoc UC

pengenalan

intst4

Mengenai Duoc UC

Duoc UC adalah bukan keuntungan, institusi pengajian tinggi swasta. Kami menawarkan dua setengah tahun Program Teknikal dan empat tahun Professional Program. Pada tahun 2010, kami menerima 7 daripada 7 tahun akreditasi institusi dari Agensi Akreditasi Negara, yang memperakui kualiti projek pendidikan kita dan relevan di kalangan institusi pengajian tinggi di negara kita.

Hanya tiga institusi pengajian tinggi di Chile telah diberikan perbezaan ini. Duoc UC adalah satu-satunya institut profesional, bersama-sama dengan, Pontificia Universidad Católica de Chile dan Universidad de Chile, yang paling penting dua Universiti di negara ini, telah pernah menerima pengiktirafan ini.

Kami juga adalah sebahagian daripada Ketahui Chile: sebuah konsortium 21 institusi pengajian tinggi Chile yang bekerja bersama-sama, dengan sokongan dari kerajaan Chile untuk meningkatkan promosi Chile sebagai destinasi untuk pelajar antarabangsa yang memilih negara kita untuk hidup pengalaman belajar di luar negara.

intst2

Sejarah Kami

Duoc UC telah diasaskan pada tahun 1968 oleh sekumpulan pelajar pada majlis berprestij Pontificia Universidad Catolica de Chile, dengan bantuan profesor dan kesatuan sekerja, untuk menawarkan kursus-kursus latihan untuk pekerja -collar biru yang tidak mempunyai akses kepada pendidikan universiti. Pada tahun 1973 "Fundación Duoc" dicipta untuk mencapai kemerdekaan pengurusan dan kewangan daripada University, proses penswastaan ​​ini telah disiapkan pada tahun 1974. Pada tahun 1981 Institut Profesional Duoc dan Pusat Latihan Teknikal Duoc telah diwujudkan di bawah naungan asas ini. Pada tahun 1982 Kementerian Pelajaran diiktiraf institut profesional dan pada tahun 1983 pusat latihan teknikal. Duoc UC kekal sebagai sebahagian daripada rangkaian Pontificia Universidad Catolica de Chile.

intst1

Mengapa saya perlu memilih Duoc UC?

Duoc UC adalah salah satu institusi pendidikan utama di Chile. Pada tahun 2010, kami menerima 7 daripada 7 akreditasi institusi dari Suruhanjaya Akreditasi Negara (Comisión Nacional de Acreditación), yang memperakui kualiti projek kami dan relevan di kalangan institusi pengajian tinggi di negara kita. Hanya tiga institusi pengajian tinggi di Chile mempunyai perbezaan ini. Duoc UC adalah satu-satunya institut profesional, di samping dua Universiti yang paling penting di negara ini.

pelajar masa depan kita dapat memilih salah satu dari 82 program ijazah teknikal dan profesional kami melalui 9 buah sekolah lebih 16 kampus di Santiago, Concepción (selatan Chile), Viña del Mar dan Valparaíso (The Quarter Bersejarah Seaport Kota Valparaíso adalah UNESCO Tapak warisan Dunia). infrastruktur kami termasuk lebih 130 makmal dan bengkel. peralatan lain yang ada boleh didapati melalui wilayah seluas 712.385 ft².

Duoc UC menawarkan program pendidikan "industri berfokuskan", melalui 2 tahunnya "teknikal" dan 4 darjah "profesional" selama setahun. Ia menyediakan merangsang persekitaran dan kemudahan state-of-the-art belajar untuk membuka jalan untuk kejayaan akademik.

intst3

Menawarkan Akademik kami

Sekolah Perniagaan dan Pentadbiran

Duoc UC menawarkan latihan teknikal dan vokasional alternatif yang pelbagai dan serba boleh dalam bidang pengurusan dan perniagaan. Sekolah Perniagaan dan Pentadbiran Duoc UC membangunkan potensi pelajar mereka, sama ada untuk bekerja untuk syarikat-syarikat swasta atau untuk memulakan usaha mereka sendiri.

Pengajian Komunikasi

Pada hari ini, kami sangat disampaikan dan disambungkan kepada satu sama lain melalui platform yang berbeza: media, rangkaian sosial dan peranti mudah alih yang menghubungkan kami 24 jam sehari untuk orang di seluruh dunia.

The Duoc UC Pengajian Komunikasi menyampaikan pelbagai kajian yang akan mengubah pelajar ke profesional yang terlatih yang boleh memahami dan melaksanakan komunikasi dalam pelbagai bahasa dan bentuk ungkapan mereka.

Sekolah Pembinaan

The Duoc UC Sekolah Pembinaan menawarkan pelbagai bidang pengajian yang dari tahun pertama pengajian menggabungkan teknologi terkini dalam bilik darjah, bengkel, peralatan makmal dan sokongan komputer, untuk membolehkan pelajar membangunkan semua kemahiran teknikal mereka.

School of Design

Design boleh didapati di mana-mana: dalam produk yang digunakan, bekas-bekas yang melindungi makanan, di ruang yang kita mendiami, dalam bahasa komunikasi yang kita berinteraksi, dan walaupun dalam perkhidmatan yang kita gunakan setiap hari. Hari ini, reka bentuk adalah melintang sebahagian daripada segala-galanya, dan terdapat banyak industri dan sektor ekonomi yang menjana nilai melalui bekerja dengan profesional reka bentuk.

The School of Design melatih pakar reka bentuk, yang oleh rangkaian antarabangsa yang kukuh dan visi inovasi sosial boleh mencapai pembangunan sepenuhnya.

Pusat Pengajian Kejuruteraan

Bagi memenuhi cabaran besar abad XXI ini latihan modal insan khusus dalam mata pelajaran kritikal untuk pembangunan masyarakat kita, seperti tenaga, pengangkutan dan perlombongan, diperlukan. Mereka yang dilatih dalam bidang ini perlu mempunyai pengetahuan, kemahiran dan sikap (kemahiran bekerja) untuk membuat projek-projek menjadi nyata dan mencapai pembangunan negara, di samping menggabungkan kemahiran teknologi dan interpersonal.

Pusat Pengajian Kejuruteraan menyediakan pelajar Duoc UC dengan latihan dan Kejuruteraan ijazah teknikal dalam bidang penyelenggaraan, mesin dan perlombongan, Elektrik dan Automasi, dan juga automotif dan Autotronics teknologi Mechanical.

Pusat Pengajian Teknologi Maklumat dan Telekomunikasi

Dalam dekad yang lalu dunia telah melalui perubahan yang mendalam. Perkembangan teknologi terutamanya dalam ICT, bukan sahaja telah mengubah kehidupan seharian kita, tetapi telah mencipta dunia baru yang tidak mungkin dapat dibayangkan sebelum ini.

Dalam persekitaran yang terbuka dan global yang menggalakkan inovasi dan teknologi persimpangan, Sekolah Informatik dan Telekomunikasi di Duoc UC bertujuan untuk melatih orang-orang yang akan menjadi pemimpin dunia esok, mampu mengubah realiti kita ke dalam dunia yang memperkayakan kehidupan rakyat dan masyarakat amnya.

Sekolah Sumber Asli

Pusat Pengajian Sumber Asli menawarkan pelbagai kursus yang bertujuan untuk mencapai keseimbangan di antara keperluan manusia dan penggunaan sumber-sumber semula jadi.

Sekolah Kesihatan

Pusat Pengajian Kesihatan di Duoc UC menawarkan kerjaya dengan penglihatan manusia, moden, dinamik, inovatif dan tegas masalah kesihatan, dengan asas etika yang kuat dan menggunakan pusat simulasi klinikal yang paling moden di negara ini. Sekolah ini juga menyediakan alat yang membolehkan pelajar untuk menjadi pakar yang terbaik di kawasan itu.

School of Tourism

Hari pelancongan di Chile dan dunia telah mengalami pertumbuhan yang kukuh, menjana pelbagai jenis aktiviti daripada luar dan eko-pelancongan, bekerja di atas kapal pelayaran, dalam sektor masakan dan gastronomi, atau dalam lapangan terbang dan hotel, antara lain.

pelajar Duoc UC akan membangunkan kemahiran bahasa dalam bahasa Inggeris dan Portugis, bekerja dengan alat-alat teknologi yang berkaitan dengan pelancongan, dan mengalami kepuasan "kerja yang dilakukan dengan baik" dengan melihat senyuman pelanggan yang berpuas hati.

Lokasi

  • Santiago

    Padre Alonso de Ovalle 1586, Santiago, Región Metropolitana, , Santiago

Soalan