Keystone logo
Didyasarin International College

Didyasarin International College

Didyasarin International College

pengenalan

Bijak Melabur untuk Masa Depan Great anda Didyasarin Kolej Antarabangsa (DRIC) adalah kolej antarabangsa swasta pertama di Selatan Thailand. Kolej ini terletak di Hat Yai City, kawasan bandar dan komersial penting, di mana sempadan dengan Malaysia adalah 45 kilometer jauhnya, dan Lapangan Terbang Antarabangsa adalah 15 kilometer dari bandar. Kos hidup di sini adalah munasabah dan menarik (kira-kira USD 225 sebulan), yang kurang daripada yang Bangkok dan Chiang Mai, sudah tentu. Penduduk tempatan baik hati dan mesra mengalu-alukan orang asing untuk menyertai masyarakat pelbagai budaya ini!

Didyasarin Kolej Antarabangsa (DRIC) bertekad untuk menyumbang dan memenuhi keperluan masyarakat dengan melahirkan graduan yang berkualiti dan penyelidikan yang tinggi. Misi kami adalah juga untuk melanjutkan perkhidmatan akademik kepada masyarakat, memelihara seni dan budaya Thai di bawah pentadbiran yang berkesan dan pengurusan partisipatif, bersama-sama dengan aplikasi inovasi dan teknologi moden. DRIC telah bertujuan untuk menjadi bukan sahaja sebuah institusi yang menyediakan pendidikan tinggi kepada masyarakat, tetapi juga menekankan pelajar untuk berhati-hati menggunakan pemikiran, pengetahuan, dan keupayaan dalam cahaya yang benar. DRIC berusaha untuk melahirkan graduan profesional untuk kebaikan masyarakat dengan pendidikan dan penyelidikan yang paling tinggi, dan juga perkhidmatan kepada masyarakat dengan aplikasi inovasi dan teknologi moden. Pada masa ini, DRIC adalah pemberian 200 biasiswa kepada pelajar yang layak untuk meraikan ulang tahun ke-20. DRIC ialah kolej pilihan pelajar untuk mengikuti dan memperoleh pendidikan yang sempurna untuk menjadi individu yang berpengetahuan dan berpengalaman. Graduan DRIC akan membantu mewujudkan dan membangunkan masyarakat. Anda dialu-alukan untuk datang dan menyertai dengan kami!

Pengalaman Pembelajaran yang menarik! DRIC menyediakan semua pelajar dengan "Program Mobiliti Pelajar" di mana pelajar berpeluang untuk belajar di satu negara lain sehingga satu tahun! Ini adalah masa untuk pelajar meneroka satu budaya lain dan pengalaman belajar! Juga, "Program Pendidikan Koperasi" untuk semua pelajar untuk mengalami kehidupan kerja praktikal sebelum tamat pengajian. Program, yang dikenali sebagai "koop", menyediakan kredit akademik untuk pengalaman kerja berstruktur. Program ini membantu meningkatkan pengalaman vokasional dan kemahiran pelajar dalam menyesuaikan diri dengan baik teori ke dalam amalan. Ia mengambil kepentingan baru dalam membantu orang muda untuk membuat inisiatif pembelajaran berasaskan pengalaman!

"DRIC bertujuan untuk melahirkan graduan bertaraf antarabangsa sebagai warga dunia, yang dilengkapi dengan ciri-ciri moral dan etika yang kukuh, dan keupayaan yang luar biasa, dan yang mampu untuk bertindak balas kepada perubahan yang pesat dan keperluan di serantau sosio-ekonomi. Graduan DRIC adalah orang-orang yang tahu bagaimana untuk berfikir, menegakkan nilai-nilai moral, dan berjaya. "

Lokasi

  • Hat Yai

    125/502 Polpichai Rd.

Soalan