Keystone logo
Diné College

Diné College

Diné College

pengenalan

Diné College adalah institusi perguruan pertama yang dikendalikan dan diakreditasi secara berkala di Amerika Syarikat. Ditubuhkan pada tahun 1968 sebagai Navajo Community College, kemudian dinamakan Diné College . Navajo Nation berusaha mewujudkan sebuah institusi pengajian tinggi yang mendorong pemuda Navajo untuk menjadi anggota penyumbang Navajo Nation dan dunia.

Di bawah arahan Lembaga Pemangku Raja yang terdiri daripada lapan orang, dilantik oleh Presiden Navajo Nation dan disahkan oleh Jawatankuasa Pendidikan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia Majlis Bangsa Navajo, Kolej meneruskan matlamatnya untuk kejayaan pelajar.

Hari ini, Diné College melayani populasi pelajar Navajo yang dominan di seberang 27.000 batu persegi Bangsa Navajo yang merangkumi seluruh negeri Arizona, New Mexico, dan Utah. Kolej ini menawarkan kursus Pendidikan Umum yang memberi pelajar pengalaman berkualiti tinggi sambil memperoleh pelbagai program Sijil serta Ijazah Bersekutu dan Sarjana Muda dalam bidang yang penting bagi pembangunan ekonomi, politik, alam sekitar, dan sosial Bangsa Navajo.

Lokasi

  • Tsaile

    Tsaile, Amerika Syarikat

    Soalan