Keystone logo
DEKRA Hochschule für Medien

DEKRA Hochschule für Medien

DEKRA Hochschule für Medien

pengenalan

DEKRA | Hochschule für Medien adalah universiti yang diiktiraf oleh negeri yang diiktiraf oleh Wissenschaftsrat dan beribu pejabat di Berlin-Friedrichshain.

Ia menawarkan tiga program sarjana muda: Filem dan Televisyen, Kewartawanan dan PR dan Pengurusan Komunikasi. Spektrum peluang pengkhususan adalah luas dan merangkumi reka bentuk media, komunikasi pemasaran dan psikologi komunikasi kepada kewartawanan dalam talian, kewartawanan TV, kesederhanaan dan PR untuk mengarahkan, kamera, pengeluaran, pasca produksi dan audio.

Universiti ini merupakan sebahagian daripada Rangkaian Akademi DEKRA, salah satu penyedia pendidikan swasta terbesar di Jerman.

Kaitan praktikal dan rangkaian yang kuat

Semua kursus di DEKRA | Hochschule für Medien mengikuti pendekatan berorientasikan aplikasi. Fokusnya ialah latihan praktikal untuk media dan industri kreatif berdasarkan pengajaran saintifik. Salah satu cara kami untuk memastikan latihan dan pembelajaran sepanjang hayat adalah melalui kerjasama dengan pelbagai rakan kongsi: syarikat media, organisasi bukan untung dan kerajaan, dan institusi pendidikan lain.

Penjagaan rapi dan persekitaran pembelajaran yang menarik

Kami menawarkan pelajar kami perkhidmatan peribadi yang khusus menangani kekuatan dan keperluan masing-masing. Di samping itu, persekitaran pengajaran dan pembelajaran yang menyenangkan dan biasa adalah salah satu ciri khas universiti. Ceramah berlaku dalam kumpulan kajian kecil. Dalam konteks ini, guru bertindak sebagai penjana dorongan yang menggabungkan pengalaman dan kepakaran mereka dari sains dan sektor swasta ke dalam pengajian mereka. Malah di luar kuliah, pensyarah mengambil masa untuk soalan-soalan pelajar kami.

Anda penting kepada kami - dari awal

Keperluan rasmi untuk ijazah Sarjana Muda di DEKRA | Kolej Media adalah kelayakan masuk universiti (Abitur atau Fachhochschulreife) atau latihan vokasional dengan beberapa tahun pengalaman profesional. Tiada nombor clausus (NC). Di samping itu, tiada folder, filem, artikel, dan lain-lain mesti dikemukakan terlebih dahulu. Yang paling penting untuk kajian yang berjaya di sini ialah motivasi anda sendiri: Oleh itu, kami memberi perhatian khusus kepada maklumat terperinci dan perundingan individu. Penyelidikan, bengkel, acara, kaunseling belajar peribadi hanyalah beberapa tawaran tetap untuk calon pelajar.

Faedah anda sepintas lalu

 • Kajian yang diluluskan oleh negara di sebuah universiti yang ditubuhkan
 • Pengajaran yang cemerlang dengan profesor dan pensyarah dari lapangan
 • Kaitan praktikal yang konsisten dengan pelbagai projek
 • Rangkaian besar dengan rakan kongsi dari media, perniagaan dan masyarakat
 • Sokongan individu maksimum - pembelajaran intensif dalam kumpulan kecil
 • Suasana pembelajaran terbuka dan kreatif
 • Pinjaman teknikal juga untuk projek swasta
 • Tiada yuran tersembunyi - model pembiayaan menarik
 • Tiket semester dimasukkan
 • Lokasi pusat di tengah-tengah Berlin dengan sambungan hebat

Kami berada di sana untuk anda secara peribadi

Anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai program pengajian, mempunyai soalan tentang pembiayaan atau universiti am? Perkhidmatan penasihat pelajar kami dengan senang hati membantu.

Wawasan terbaik yang anda dapatkan secara langsung di laman web. Oleh itu, kami dengan sukacitanya mengajak calon pelajar menghadiri acara kami di universiti.

Lokasi

 • Berlin

  Ehrenbergstraße,11-14, 10245, Berlin

  Soalan