Keystone logo
Cyprus West University

Cyprus West University

Cyprus West University

pengenalan

Cyprus West University ialah universiti bukan untung yang terletak di Famagusta, Cyprus Utara telah ditubuhkan pada 2015. Cyprus West University mempunyai 5 fakulti, 3 sekolah dan 20 program sarjana muda dan bersekutu yang berbeza ditawarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Turki. Cyprus West University diiktiraf oleh YÖK, Lembaga Pendidikan Tinggi Republik Turki dan YÖDAK, Majlis Perancangan, Penilaian, Pentauliahan dan Penyelarasan Pendidikan Tinggi Cyprus Utara dan diluluskan oleh Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan TRNC.

Kampus CWU

Kampus dalam lawatan yang direka untuk bakal pelajar. Pelajar akan melihat bagaimana rupa universiti, kemudahan, pelajar dan kehidupan di Cyprus. Temui wakil kemasukan kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang program kami dan memutuskan apa yang terbaik untuk anda.

153348_1.jpg

Perspektif Kami Terhadap Pendidikan

Ia akan menjadi usahawan, bukan negeri atau syarikat besar yang akan membolehkan dunia bangkit daripada kemelesetan ekonomi yang dialaminya. Tetapi untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya, pelajar perlu berpendidikan tinggi dan membentuk personaliti yang dikenali dalam dunia akademik. Sesetengah graduan universiti bersedia untuk meneruskan kerjaya peribadi mereka manakala yang lain mungkin mengejar inisiatif untuk mencipta pekerjaan untuk orang lain. Walau bagaimanapun, matlamat pendidikan universiti melangkaui sempadan terhad untuk mencari pekerjaan atau memulakan perniagaan dan melibatkan membantu pelajar mencari kebenaran, pembangunan peribadi dan membuka ufuk baharu.

Nilai kami

Nilai asas Cyprus West University adalah untuk menyumbang kepada kebajikan sosial melalui membina pengetahuan libertarian, penyertaan dan berasaskan projek yang menghormati kepercayaan dan kepelbagaian. Dalam hubungannya dengan semua pemegang saham sosial, Cyprus West University mengamalkan komunikasi yang telus, bertanggungjawab, hormat, fleksibel dan dua hala. Cyprus West University tanpa mengira masa dan keadaan, menyokong ketuanan sains dan teknologi, dengan alasan untuk kebebasan dan autonomi aktiviti pendidikan dan latihan dalam semua bidang politik dan ekonomi.

Cyprus West University menyediakan persekitaran yang menyokong kreativiti, pembelajaran, dan penerokaan, dan menganggap perbezaan budaya sebagai kekayaan dengan menyediakan persekitaran di mana pelajar antarabangsa dan ahli fakulti boleh bekerjasama. Berdasarkan sains positif dan nilai budaya tradisional, pelajar Cyprus West University memperoleh pengetahuan dan kemahiran profesional dalam persekitaran sosial mereka dan belajar untuk menghadapi struktur dan masalah kompleks dunia hari ini.

153349_2.jpg

Misi

Cyprus West University komited untuk menyediakan perkhidmatan kepada masyarakat dengan pelajar yang yakin diri dan kakitangan akademik yang mempunyai tanggungjawab sosial dalam cahaya pemikiran individu dan terbuka kepada pendekatan antara disiplin juga yang boleh menyumbang kepada sains, pengeluaran artistik dan inovasi teknologi di peringkat nasional dan antarabangsa.

Penglihatan

Universiti kita akan menjalankan aktiviti akademik dengan reka bentuk pendidikan yang inovatif, antara disiplin yang sensitif kepada keperluan rakyat negara kita, dengan budaya korporat liberal dan penyertaan yang menghormati kepelbagaian dan kepercayaan. Maklumat yang dihasilkan dalam bidang ini akan memberi peluang kepada pelajar kami untuk menerima pendidikan bertaraf dunia dan mempunyai pengetahuan dan kemahiran untuk bersaing dalam kerjaya profesional mereka di seluruh dunia.

153346_orientations.jpg

Lokasi

  • Famagusta

    İsmet İnönü Bulvarı, 29 Cyprus West University, 99450, Famagusta

Soalan