Keystone logo
Crandall University

Crandall University

Crandall University

pengenalan

Sejarah Pada akhir 1940-an, Konvensyen United Baptist menjadi bimbang tentang orang-orang muda yang meninggalkan Atlantik Kanada untuk pendidikan kolej Alkitab. Walaupun hakikat bahawa denominasi mempunyai Universiti di Wolfville, NS, terdapat bidang pendidikan Kristiani yang tidak dilindungi. Pada tahun 1949, Sekolah Latihan Alkitab United Baptist ditubuhkan di Moncton sebagai kedua-dua kolej Bible dan sekolah menengah. Untuk dua dekad yang akan datang, orang muda datang dari seluruh Atlantik Kanada untuk belajar dalam konteks Kristian dan hidup dalam masyarakat Kristian. Kecemerlangan akademik dengan cepat menjadi ciri khas sekolah baru, dan banyak orang memberi persembahan untuk memperluas kemudahan dan program. Dr Myron Brinton meninggalkan pastor yang berjaya untuk membimbing institusi baru untuk kebanyakan dekad pertama. Pengertian keluarga dan komitmen Kristiannya menjadikan pentas untuk banyak tradisi. Menjelang tahun 1968, Sekolah sedang dalam peralihan kerana penekanannya berubah menjadi program pasca-sekolah menengah. Ia menjadi Kolej Alkitab dan Kolej Seni Liberal Junior Kristian. Pada tahun 1970, nama itu telah diubah menjadi Atlantic Baptist College untuk mencerminkan program-program baru. Sepanjang tempoh ini, Presiden, Dr. Stuart E. Murray, berusaha membina fakulti yang kuat dan menyediakan pilihan kursus yang lebih luas. Pada tahun 1983, Badan Perundangan New Brunswick meluluskan piagam yang memberikan Atlantic Baptist College, hak untuk menawarkan ijazah sarjana muda. Lebih sedekad kemudian, pada 1996, Akta Badan Perundangan asal telah dipinda untuk menukar nama itu kepada Universiti Atlantic Baptist. Ini dilakukan untuk mencerminkan pertumbuhan dan pembangunan Universiti yang berterusan seperti yang dibuktikan oleh pemberian ijazah dalam pelbagai bidang, termasuk Seni, Sains, Perniagaan, dan Pendidikan. Pada tahun 2008, dan pada tahun 2010, sedikit pindaan kepada Akta telah dibuat, terlebih dahulu untuk memperluas penyediaan darjah di luar tahap sarjana muda, dan kedua untuk menukar nama itu kepada Crandall University sebagai penghormatan kepada Joseph Crandall, yang mengasaskan beberapa gereja Baptis di lebih besar Kawasan Moncton pada akhir 1800-an. Nama baru ini juga dipersembahkan sebagai cara untuk lebih jelas menawarkan jemputan kepada pelajar Kristian dan penyokong yang bukan dari tradisi Baptis. Pernyataan Misi Misi Crandall University adalah mengubah kehidupan melalui pendidikan universiti yang teguh berdasarkan iman Kristian. Misi ini dicapai melalui:

 • Pengajaran seni liberal, sains dan kajian profesional yang merangkumi:
 • Pendekatan berpusatkan pelajar yang berfokus kepada pembelajaran dan bukannya penyampaian maklumat sahaja;
 • Komitmen untuk pertumbuhan holistik orang: kesejahteraan rohani, intelektual, peribadi / sosial dan fizikal;
 • Kerja berpasukan kakitangan, fakulti, pentadbir dan ahli lembaga yang cemerlang dan berdedikasi;
 • Perkembangan komuniti bersatu dan penyayang di mana para peserta peka terhadap keperluan antara satu sama lain, menggalakkan satu sama lain dalam pembentukan watak, kemahiran kepimpinan dan integrasi iman dan pembelajaran di mana mereka bersedia untuk kedudukan pengaruh dan kepimpinan masa depan dalam perkhidmatan Kerajaan Tuhan;
 • Keterbukaan kepada orang setiap kaum, warna, jantina dan kepercayaan yang memilih untuk menjadi sebahagian daripada komuniti Crandall University .
 • Penyelidikan oleh fakulti yang merangkumi tetapi tidak terhad kepada:
 • Pengembangan ilmu dalam disiplin ulama;
 • Satu standard kecemerlangan yang menegaskan komitmen Universiti terhadap integriti akademik;
 • Memajukan integrasi iman dan pembelajaran melalui biasiswa dan penerbitan yang menilai teori / kesimpulan berdasarkan pandangan dunia Kristian.

Penyataan Iman Tuhan: Ada satu Tuhan, yang kekal ada dalam tiga orang: Bapa, Anak, dan Roh Kudus. Dalam Ketuhanan, ketiga orang ini adalah sama dan bersatu dalam intipati dan kesempurnaan. Mereka menjalankan pejabat yang berbeza tetapi harmoni dalam kerja penebusan yang hebat. Tuhan adalah Bapa kepada semua orang dalam pengertian umum Penciptanya dan Penyelaras alam semesta. Dia mempunyai belas kasihan untuk semua manusia. Tuhan adalah Bapa, dalam pengertian peribadi, kepada semua yang mengaku iman kepada Anak-Nya yang tunggal dan unik, Yesus Kristus. Yesus Kristus adalah Tuhan yang nyata dalam daging; kita mengesahkan kelahiran dara-Nya, kemanusiaan tanpa dosa, mukjizat-mukjizat ilahi, kematian kematian sekali untuk semua masa, kebangkitan tubuh dan kenaikan, kerja mediator di hadapan Bapa, dan harapan berkat pengembalian peribadi-Nya dalam kekuasaan dan kemuliaan. Roh Kudus adalah orang ketiga Ketuhanan yang berasal dari Bapa dan Anak. Roh Kudus menuduh umat manusia berdosa, kebenaran, dan penghakiman Tuhan; memanggil orang untuk bertaubat dan beriman kepada Yesus Kristus, mendiaminya dan membolehkan orang percaya hidup dalam kudus; dan memberi kuasa kepada orang percaya untuk menyaksikan dan bekerja untuk Tuhan Yesus Kristus. Kitab Suci: Kitab Suci Perjanjian Lama dan Baru mempunyai kuasa mereka dari Tuhan sahaja dan diberikan kepada kita melalui ilham ilahi. Mereka adalah satu-satunya standard yang sempurna, tertinggi, tidak sempurna, dan mencukupi untuk semua perkara iman dan kelakuan. Mereka telah dipelihara dengan berhati-hati oleh pengabdian Tuhan melalui kerja orang percaya yang setia. Kemanusiaan: Kemanusiaan diciptakan tanpa dosa. Dengan ketidakpatuhan manusia dan wanita pertama, dosa masuk ke dalam umat manusia. Melalui ketidaktaatan ini, semua manusia dilahirkan berdosa, di bawah laknat kutukan dan kematian, memerlukan pertobatan dan pengampunan. Keselamatan: Keselamatan umat manusia yang hilang dan berdosa mungkin hanya melalui kebaikan Yesus Kristus dan kematian penggantiNya bagi kita. Keselamatan harus diterima melalui pertobatan dan iman, dan itu selain dari pekerjaan. Ia dicirikan oleh penjanaan semula oleh Roh Kudus. Gereja: Gereja terdiri daripada semua orang percaya sejati dalam Tuhan Yesus Kristus. Alkitab juga mengenal pasti Gereja tempatan sebagai kumpulan orang percaya yang dibaptis yang dianjurkan untuk menyembah, pemuridan, jangkauan, dan pelayanan kepada orang lain untuk Tuhan. Kebangkitan dan Penghakiman: Akan ada kebangkitan umum badan-badan yang adil dan yang tidak adil. Tuhan akan menghakimi semua manusia. Mereka yang diselamatkan akan hidup selamanya dalam kehadiran Tuhan. Mereka yang hilang dalam dosa akan menerima kutukan kekal.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

 • Moncton

  Box 6004 Moncton

  Soalan