Keystone logo
Contemporary China Studies Programme

Contemporary China Studies Programme

Contemporary China Studies Programme

pengenalan

Contemporary China Studies Programme memberikan anda peluang yang unik untuk belajar dan pengalaman masa kini China semasa program pengajian satu semester yang luar biasa yang membawa kredit ECTS untuk program pengajian anda di rumah. CCSP adalah pengalaman pembelajaran yang unik untuk pelajar-pelajar Sarjana Muda yang ingin tahu tentang budaya dan gaya hidup Asia, yang ingin belajar di universiti bertaraf dunia dan yang ingin meneroka dunia perniagaan di China dengan sangat menarik dan antarabangsa persekitaran yang boleh diakses. CCSP terletak di Shanghai, salah satu daripada bandar-bandar yang paling menarik di dunia hari ini, dan mengajar dengan kerjasama Fudan University, salah satu universiti berorientasikan penyelidikan paling berprestij di China dan menduduki tempat ke-40 di dunia oleh QS. Dengan CCSP, anda mempunyai pilihan kursus bahasa Cina, kursus akademik yang diajar oleh Inggeris dalam pelbagai topik serta latihan dalam organisasi tempatan atau syarikat multinasional. Bersama-sama dengan lawatan kumpulan biasa dan aktiviti sosial yang memperkenalkan anda kepada budaya Cina tradisional, CCSP adalah program akademik pelbagai disiplin yang memberikan perspektif teori dan praktikal yang mendalam mengenai status baru China sebagai kuasa global.

Kenapa CCSP?

  1. Tinggal di bandar yang menakjubkan dan bertenaga
  2. Belajar di universiti bertaraf dunia
  3. Mengalami dunia perniagaan di China
66928_iStock-638610500.jpg

Universiti Teratas

Contemporary China Studies Programme diajarkan di Fudan University, salah satu universiti berorientasi penyelidikan paling berprestij di China. Dalam ranking QS terkini universiti dunia, Fudan University menduduki ranking sebagai universiti 1St di Shanghai dan ke-40 di seluruh dunia. Terdapat 30,000 pelajar di Fudan, termasuk 5.000 pelajar antarabangsa.

Sekolah Pembangunan Sosial dan Dasar Awam, yang menjadi tuan rumah program CCSP, adalah salah satu kubu kuat global dalam pengajaran dan penyelidikan dalam sains sosial. Rakan kongsi antarabangsanya termasuk Universiti Harvard, Sekolah Ekonomi dan Sains Politik London, Trinity College dan banyak lagi. Sepuluh peratus pelajar sekolah adalah pelajar antarabangsa, dari AS, Kanada, Jepun, UK, Jerman, Perancis, Itali dan negara-negara Nordik. Pensyarah-pensyarah CCSP mempunyai pengalaman yang luas dalam melakukan penyelidikan dan pengajaran akademik di universiti terkenal di China dan luar negeri, seperti Harvard University, University of Chicago, University of Washington-Seattle, dan GeorgiaTech. Pemimpin perniagaan tempatan dan pakar profesional dari pelbagai organisasi dijemput untuk mengemukakan kajian kes.

Kehidupan kampus

Dengan 30,000 pelajar termasuk 5.000 pelajar antarabangsa, Fudan bukan sahaja yang terbaik tetapi juga salah satu universiti terbesar dan paling antarabangsa di Shanghai. Sebagai pelajar antarabangsa di Fudan, anda mempunyai akses kepada mana-mana persatuan pelajar di universiti, serta semua kemudahan lain seperti kantin, perpustakaan, dan tempat sukan.

66929_iStock-589097990.jpg

Bandar yang menakjubkan

Shanghai: wow!

Shanghai tidak syak lagi salah satu daripada bandar-bandar yang paling menarik di dunia hari ini. Bandar ini berada di pusat gempa bumi China yang belum pernah terjadi sebelumnya ke arah pembangunan ekonomi, inovasi teknologi, dan kebangkitan budaya. Shanghai adalah di mana Timur memenuhi Barat dan di mana gabungan lama dan baru dalam fesyen yang menakjubkan. Tiada usaha terselamat untuk menunjukkan bahawa Shanghai telah menjadi salah satu metropolises paling mengagumkan dan bertenaga di dunia ini. Dan dengan satu juta penduduk asing, Shanghai menawarkan kemudahan antarabangsa yang canggih, dan peluang yang tidak terhad untuk membuat kawan baru, membina rangkaian profesional dan meneroka peluang pekerjaan di masa hadapan. Semester pengajian di Shanghai sangat bagus untuk CV anda. Tidak hairanlah Shanghai dengan cepat menjadi salah satu destinasi pengajian yang paling popular di dunia untuk pelajar antarabangsa.

Kehidupan di Shanghai

Kehidupan di Shanghai sangat menarik dan pelbagai, namun mudah dan selamat. Sebagai salah satu bandar metropolitan terbesar dan moden, Shanghai tidak pernah tidur. Ia adalah periuk budaya timur dan timur, tradisi lama dan baru. Shanghai menawarkan pelbagai pilihan untuk hiburan, membeli-belah, bar dan restoran, bersiar-siar, konsert, dan pertunjukan. Sangat mungkin untuk menjalani kehidupan yang sangat mirip dengan itu di mana-mana metropolis utama Eropah. Anda juga boleh memilih untuk hidup seperti penduduk setempat. Makanan Cina adalah baik dan murah. Kedai-kedai tempatan menjual pelbagai perkara yang anda tidak akan dapati di Eropah, selalunya murah.

66930_iStock-613689196.jpg

Pilihan intern

Contemporary China Studies Programme direka untuk memaksimumkan peluang anda untuk belajar tentang pengalaman dan pengalaman China pada masa tinggal 4 atau 5 bulan di Shanghai. Pilihan kursus akademik, semua yang diajar dalam bahasa Inggeris oleh profesor dan pensyarah Universiti Fudan yang terkenal, memberikan anda pengetahuan teori dan akademik mengenai perkembangan baru-baru ini di China dalam bidang seperti budaya dan masyarakat, perniagaan dan ekonomi, politik dan diplomasi. Kursus bahasa yang diajar pada peringkat pemula dan peringkat pertengahan, membolehkan anda merasai apa yang diperlukan untuk bercakap dan membaca bahasa Cina atau meningkatkan kemahiran bahasa anda jika anda sudah mula mempelajari bahasa tersebut. Dan latihan magang menyediakan peluang yang unik untuk memahami bagaimana ia berfungsi di sebuah syarikat di China dan mengembangkan kemahiran profesional baru. Bersama-sama dengan lawatan kumpulan biasa dan aktiviti sosial yang memperkenalkan anda kepada budaya Cina tradisional, CCSP adalah program akademik pelbagai disiplin yang memberikan perspektif teori dan praktikal yang mendalam mengenai status baru China sebagai kuasa global.

Lokasi

  • Shanghai

    220 Handan Rd, WuJiaoChang, Yangpu Qu, Shanghai Shi, China, 200433, , Shanghai

    Soalan