Keystone logo
Compass College of Cinematic Arts Sarjana Muda Seni Halus (BFA) dalam bidang seni sinematik dan media
Compass College of Cinematic Arts

Sarjana Muda Seni Halus (BFA) dalam bidang seni sinematik dan media

Grand Rapids, Amerika Syarikat

12 Months

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Compass Kolej Seni sinematik menawarkan Sarjana Muda Seni Halus (BFA) dalam bidang Cinematic dan Media Arts, menggabungkan intensif, kajian tentang proses pembuatan filem dan media seni digunakan dengan empat kepekatan: Executive Melahirkan, Menulis, Post-pengeluaran dan Pemangku. Program ini dirancang untuk pelajar yang sedang mencari untuk bekerja dengan studio utama seperti Warner Brothers, Disney, Pixar atau Paramount, di mana Ijazah sarjana muda diperlukan. Ia juga merupakan pilihan yang sangat baik jika anda adalah seorang usahawan yang ingin membina syarikat anda sendiri pengeluaran atau perniagaan multimedia, atau bekerja di agensi pemasaran atau multimedia korporat.

Program Sarjana Muda Seni Halus adalah sekurang-kurangnya 120 jam kredit dan bermula pelajar segera latihan dalam filem dan seni media pengeluaran. Anda akan mula dari hari pertama pembelajaran seni bercerita naratif dan bagaimana untuk memindahkan kemahiran ini ke dalam layar atau bentuk lain. Anda akan belajar menghasilkan, peralatan, lampu dan filem estetika. Dari situ, anda akan bergerak ke kelas memberi tumpuan kepada pra-pengeluaran, pasca produksi, sinematografi dan pengarahan.

Jika anda memilih untuk mengambil bahagian di dalam trek bertindak, anda juga akan mendapat hak untuk bekerja belajar teknik lakonan yang berbeza dan memperbaiki kemahiran semula jadi anda dalam kelas seperti suara dan Pergerakan dan Pemangku untuk Kamera. Plus, anda akan mendapat jam pengalaman di kamera kerana anda bertindak dalam projek filem itu banyak yang diwujudkan setiap semester!

Pada akhir semester, anda dan rakan-rakan rakan-rakan anda akan bersaing untuk padang cerita untuk studio sekolah untuk projek Capstone itu. Anda akan membangunkan skrip dan membuat bidaan untuk kedudukan pada set projek. Kemudian ia tenang di set manakala cerita-cerita terbaik mendapatkan dijadikan sebuah filem. Sama seperti ia dilakukan dalam dunia sebenar - belanjawan sebenar, panggilan pemilihan pelakon dan carian lokasi. Selepas bungkus akhir, anda akan mengalami kerja anda dalam acara tayangan perdana filem awam, di mana semua projek dikaji dan dikritik.

Dan itu hanya tahun pertama dalam program BFA.

Dalam tempoh dua tahun akan datang, anda akan menghabiskan banyak masa di set filem, belajar dan mengamalkan kraf bercerita yang besar. Bergantung kepada minat dan tumpuan kajian anda, anda akan bergerak ke dalam trek lebih dalam cerita, pengeluaran atau pasca produksi. Anda akan menyerap theHow saya memohon? Objektif FAQsProgram maklumat terkini mengenai cara-cara untuk mencapai penonton anda melalui penulisan, pemasaran dan amalan perniagaan penanda aras lain sementara masih disambungkan untuk filem projek di kampus. hands-on anda latihan berterusan, membuat kemahiran dan bakat anda yang berharga dalam mana-mana saluran media visual.

Program ini wrap dengan magang. Dan kemudian ... sudah tiba masanya untuk memulakan perjalanan baru anda sebagai Compass College dihormati Seni sinematik siswazah. Anda akan telah diperolehi itu.

Objektif Program: BFA Ijazah

matlamat pendidikan rendah Compass College adalah untuk melatih pelajar dalam pembikinan filem dan media seni, memberikan mereka alat-alat yang kreatif diperlukan untuk berjaya dalam industri hiburan. kurikulum dan pengajaran cerita-centric CCCA disepadukan, projek fokus, dan tangan-on. Melalui pendekatan yang komprehensif ini, pelajar belajar dan menggunakan proses penulisan dan penerbitan serta unsur-unsur yang diperlukan untuk berjaya dalam industri filem dan seni media. Untuk mencapai ini, CCCA menyediakan pelbagai objektif program untuk pelajar kami.

program BFA Compass Kolej menyediakan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk pekerjaan, pertama, dengan memahami filem dan pengeluaran media unsur-unsur, kedua, dengan melibatkan diri dalam kajian yang lebih mendalam sekitar trek khusus kajian (Executive Melahirkan, Post-Production, atau Story), dan ketiga, dengan mengamalkan unsur-unsur melalui tangan-on pembelajaran. Antara kemahiran yang pelajar akan belajar dalam program ini termasuk keupayaan untuk: - Buat filem daripada konsep kepada penciptaan dan menyediakan saringan untuk keluarga, rakan-rakan dan orang awam.

 • Berfungsi sebagai ahli yang menyumbang daripada pasukan pengeluaran.
 • Memahami hubungan komunikasi dan budaya pembikinan filem.
 • Membina hubungan utama dengan ahli-ahli kelas, alumni, dan profesional.
 • Memahami keperluan asas setiap ketua jabatan filem utama: Penulis, Penerbit Eksekutif, Unit Pengeluaran Pengurus, Pengarah, 1 Penolong Pengarah, Pengarah Fotografi, Gaffer, Field Sound, Pengarah Seni, dan cengkaman Key.
 • Membina dan kemahiran amalan yang diperlukan untuk pekerjaan dan pembelajaran akademik lanjut, seperti: - Berkomunikasi dan rangkaian dalam suasana yang profesional - Penyelesaian masalah - Sambil melahirkan idea-idea kreatif jelas - Bekerjasama dengan dan / atau membawa ahli-ahli pasukan dalam tugas-tugas tertentu - Keupayaan untuk penyelidikan dan mengesahkan topik dan idea - Menetapkan matlamat - kedua-dua peribadi dan profesional - Menghargai idea dan pendapat disumbangkan oleh individu.
 • Kritikal memeriksa media visual dan bentuk seni lain dan mengaitkannya dengan kehidupan dan kerja mereka.
 • Berkomunikasi dengan cara yang jelas, profesional, dan ringkas.
 • Memeriksa budaya tempatan dan global dari perspektif yang berbeza, seperti pemasaran dan agama.
 • Meningkatkan tahap kemahiran mereka dalam pengkhususan yang dipilih (Executive Melahirkan, Post-Production, Story).
 • Membina dan amalan kemahiran set diperlukan untuk pekerjaan dan pembelajaran akademik lanjut, seperti: - Membangunkan satu reel profesional demo dan / atau portfolio kerja - Mensintesis maklumat ke dalam idea-idea kreatif dalam suasana pasukan - Mencapai gol dalam tempoh masa yang realistik

Soalan Lazim: BFA Ijazah

Apa ijazah perlu saya selepas menamatkan Ijazah Sarjana Muda Seni Halus Program?

Anda akan menerima Ijazah Sarjana Muda Seni Halus (BFA) dalam bidang Cinematic dan Media Arts.

Kenapa saya perlu meneruskan ijazah BFA?

Bukan sahaja ijazah BFA dari Compass College menyediakan anda dengan pengetahuan yang lebih mendalam, kemahiran, dan pengalaman dalam industri yang anda ingin masukkan, ia akan membuka lebih banyak peluang pekerjaan dan pertumbuhan kerjaya.

Apakah jenis kelas saya akan mengambil?

Program BFA menyediakan anda dengan asas yang lebih luas pengetahuan dan peluang untuk pakar dalam disiplin tertentu. Anda boleh memilih antara Eksekutif Pengeluar, Post-Production, Story (penulisan), dan Pemangku. Setiap kepekatan mempunyai set kursus khusus untuk memajukan pengetahuan anda dalam suatu kawasan tertentu. Bergantung kepada kepekatan yang anda pilih, anda menjadualkan boleh mempunyai ruang untuk beberapa elektif di mana anda boleh memilih untuk mengambil kelas dari kepekatan yang berbeza yang menarik minat anda. Untuk maklumat dan tentu lebih lengkap penerangan, sila layari College katalog kami.

Anda menyimpan menyebut ini berbeza "kepekatan." Bagaimana saya boleh mengetahui lebih lanjut mengenai pilihan saya? Seperti yang dinyatakan, dalam program BFA, anda akan dapat untuk memilih kawasan tertentu kepekatan: Executive Melahirkan, Post-Production, Story, atau Pemangku. Untuk mengetahui lebih lanjut, sila layari College katalog kami. penerangan Kursus kepekatan BFA bermula pada halaman 15.

Berapa banyak kredit yang saya perlu melengkapkan untuk menamatkan pengajian dengan ijazah BFA? Pelajar akan melengkapkan 60 jam kredit pada tahun pertama pengajian mereka di Compass College (tahun pertamanya / mahasiswa tingkat kedua - biasanya siap dalam tempoh dua tahun di mana-mana kolej lain). Satu lagi 60 kredit diperlukan semasa dua tahun terakhir, berjumlah 120 kredit keseluruhan.

Berapa banyak kredit yang saya akan mengambil setiap semester?

A sepenuh masa, pelajar dipercepatkan akan mengambil 60 kredit pada tahun pertama, menyamai lebih kurang 22 kredit istilah pertama, 24 kredit penggal kedua, dan 16 kredit penggal ketiga. Pada tahun-tahun kedua dan ketiga, seorang pelajar sepenuh masa akan mengambil 12-16 kredit setiap semester. Kelas juga boleh didapati a la carte.

Berapa lama masa yang diambil untuk melengkapkan program ini?

Ini bergantung kepada sama ada anda melengkapkan tahun pertama (60 kredit) dalam trek 12 bulan atau jika anda melanjutkan yang ke trek 24 bulan. Selepas anda selesai tahun pertama (sama ada 12 atau 24 bulan), ia akan mengambil masa kira-kira lima semester tambahan pada sepenuh masa kadar untuk melengkapkan baki program BFA.

Adakah Compass College menerima kredit pemindahan dari kolej-kolej lain?

Ya, berdasarkan kes demi kes. Jika anda sebelum menghadiri kolej lain, sila mempunyai transkrip anda dihantar ke Compass College dan lengkap dan kembalikan borang ini ke Pejabat CCCA Pendaftar. Jika anda mempunyai soalan lain, sila hubungi Pejabat Pendaftar kami di 616.988.1000.

Adakah Compass College menerima Penempatan Advance (AP) kredit kelas yang saya ambil semasa sekolah tinggi?

Compass College akan memberikan kredit untuk skor 3, 4, atau 5 pada ujian AP. Untuk menerima kredit, pelajar perlu meminta Lembaga College menghantar laporan skor ke Kolej Office Compass Kemasukan. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana kredit memohon, kami menggalakkan anda untuk mengkaji semula Carta AP Jacinto kami. Jika anda mempunyai soalan lain, sila hubungi Pejabat Pendaftar kami di 616.988.1000.

Apakah tuisyen untuk program BFA itu?

Kos tuisyen boleh didapati pada halaman Bantuan Kewangan kami atau menghubungi Bantuan Kewangan Pejabat Kewangan di 616.988.1000.

Adakah Bantuan Kewangan yang disediakan?

Ya, bantuan kewangan boleh didapati. Anda akan perlu untuk melengkapkan FAFSA (tersedia pada bulan Januari untuk tahun persekolahan akan datang) untuk membolehkan Bantuan Pejabat Kewangan untuk meletakkan bersama-sama pakej anugerah untuk anda.

Saya akan dapat untuk melengkapkan latihan sebagai sebahagian daripada program ini? Ya. The capstone untuk program BFA adalah kursus latihan siswazah. Anda akan dikehendaki untuk melengkapkan sekurang-kurangnya 135 jam jam di magang, serta mengambil bahagian dalam mesyuarat kumpulan dan lain-lain kerja kursus bertulis.

Syarat-syarat permohonan

Compass Kolej Seni sinematik menerima permohonan daripada pelajar-pelajar yang tidak sabar-sabar untuk mempelajari proses pembikinan filem dan yang mempunyai pemacu untuk melaksanakan kemahiran yang mereka membangunkan. Kemasukan berlaku secara berperingkat sehingga semua kerusi kohort dipenuhi. Walau bagaimanapun, pertimbangan keutamaan akan diberi kepada pelajar yang telah menamatkan portfolio dan permohonan mereka sebelum 1 April. Permohonan yang diterima selepas 1 April akan dipertimbangkan sekiranya terdapat kekosongan. Anda dialu-alukan untuk memanggil dan memeriksa ketersediaan pada bila-bila.

Kini kami menawarkan satu tarikh mula dalam tahun - September - tetapi tidak ada rasa dalam menunggu untuk memohon! Jika anda adalah sebuah sekolah tinggi kanan atau di luar, jangan tunggu! Jika pembikinan filem adalah keghairahan anda dan anda tahu, ia tidak pernah terlalu awal untuk mengemukakan permohonan anda untuk semakan. Aplikasi boleh dimuat turun sekarang.

Permohonan yang lengkap termasuk: 1. Borang permohonan siap dan ditandatangani oleh pelajar 2. Tidak dikembalikan $ 25 Bayaran permohonan 3. Rasmi transkrip sekolah tinggi (dengan tarikh tamat pengajian) atau bukti selesai GED 4. College transkrip (s) dari kolej atau universiti yang dihadiri sebelum ini (Pelajar perlu melengkapkan borang ini jika mereka ingin untuk memindahkan kredit dalam daripada institusi lain) 5. ACT atau SAT skor ujian (kod AKTA CCCA adalah 6098 dan kod SAT adalah 5933) 6. Dua esei (250 + perkataan setiap satu) 7. Borang Perakuan Akademik 8. Watak Borang Perakuan 9. Portfolio kerja kreatif yang berkaitan dengan filem dan kerja 10 bukan filem. Yang di-orang atau temu bual telefon dengan Kemasukan Wakil CCCA Apabila semua syarat kemasukan telah berpuas hati, pemohon akan menerima suatu notis bertulis mengenai status penerimaan program mereka. Satu jawatankuasa kemasukan menyemak permohonan, dan pemohon diberitahu tentang status penerimaan masing-masing dalam tempoh empat minggu selepas selesainya keperluan permohonan. CCCA berhak untuk peluang minimum permohonan dan keperluan pada bila-bila.

Keperluan Portfolio

Tujuan portfolio adalah untuk membolehkan kakitangan dan fakulti di Compass College untuk mendapatkan rasa siapa anda dan di mana anda berada dalam perjalanan anda sebagai seorang artis. Ia bertujuan untuk menunjukkan kepada kita bakat kreatif dan seni anda dan untuk berkongsi pengalaman anda dengan kami. Jangan malu. Sekarang adalah masa untuk menunjukkan kerja-kerja anda yang terbaik!

A portfolio lengkap hendaklah mengandungi perkara berikut: 1. Mendapat sekurang-kurangnya dua perkara yang berkaitan filem. Ini boleh termasuk apa-apa filem, skrip, rawatan, dokumentari, video muzik, lakaran pengeluaran dan / atau papan cerita, dan lain-lain

 1. Mendapat sekurang-kurangnya dua bukan berkaitan filem, barangan kreatif: Ini boleh termasuk fotografi, lukisan, ukiran, puisi, penulisan kreatif, bangunan, muzik, atau usaha kreatif yang lain.

Sila masukkan komen mengenai kedudukan yang anda diadakan di setiap projek (iaitu penulis, editor, pelakon, jurugambar, pengarah, dan lain-lain). Setiap butiran di dalam portfolio anda juga perlu dilabelkan dengan nama anda. Jawatankuasa kemasukan kajian tidak mengambil kira persembahan portfolio (berbanding tulisan tangan ditaip, kertas longgar vs. pengikat / folder, dan lain-lain).

Nota: Sila tidak termasuk flash-drive, keping asal karya seni atau fotografi, dan lain-lain yang anda inginkan telah dikembalikan kepada anda, kerana kita tidak boleh bertanggungjawab untuk bahan-bahan asal. Sebaliknya keping asal, kami menjemput pemohon mengemukakan filem kerja yang berkaitan pada DVD atau melalui pautan internet. Bukan filem kerja yang berkaitan (patung, lukisan, dan lain-lain) boleh diambil gambar dan gambar-gambar boleh dikemukakan bagi menggantikan item asal. Mengemukakan keping dengan cara ini tidak akan memberi kesan hasil keputusan pasukan kemasukan.

Portfolio boleh dikemukakan dalam pelbagai cara:

SERAHAN MELALUI POS

Amerika Syarikat Perkhidmatan Pos, UPS, FedEx, atau pembawa lain Semua media, termasuk skrip dan penulisan kreatif, boleh dikemukakan pada satu DVD (tidak diperlukan, boleh dikemukakan secara berasingan, jika mahu).

Nota: Sila pastikan untuk mengesahkan bahawa semua media adalah pada cakera yang dikemukakan dan semua cakera jelas dilabelkan dengan nama pemohon dan maklumat kenalan. Sila ingat bahawa pemohon dikehendaki untuk mengemukakan komen mengenai jawatan yang disandang pada setiap projek. Ini boleh dimasukkan sebagai dokumen pada cakera atau pada lembaran kertas yang berasingan disertakan dengan cakera.

SERAHAN MELALUI E-MAIL

Anda boleh menghantar e-mail bahan portfolio ke Pejabat Kemasukan. Sila gunakan .pdf atau format .jpeg dan jelas tajuk setiap dokumen dalam format berikut: lastname_firstname_nameofapplicationcomponent (iaitu Esei, Filem Berkaitan, dan lain-lain) Anda juga boleh menghantar pautan ke bahan-bahan video dalam talian menggunakan Vimeo atau YouTube.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Komunikasi dan Perniagaan Antarabangsa (BA)
  • Munich, Jerman
 • BA (Hons) Pengajian Kewartawanan
  • Lincoln, United Kingdom
 • Pengeluaran Media BA (Kepujian)
  • Lincoln, United Kingdom