Keystone logo
© Eva Dang
College Of Agriculture, Food & Rural Enterprise

College Of Agriculture, Food & Rural Enterprise

College Of Agriculture, Food & Rural Enterprise

pengenalan

Anda akan pergi jauh untuk mencari kemudahan yang lebih baik untuk belajar kursus dalam Pertanian, Makanan, Hortikultur atau Berkuda. Dengan pelaburan berterusan, kami terus memperbaharui kemudahan kami untuk memberi manfaat bukan hanya kepada pelajar kami tetapi juga orang dari industri yang meneruskan perkembangan profesional mereka melalui kursus pendek kami.

Amalan membuat sempurna

Sekiranya anda seorang jenis orang yang tidak mahu terjebak di belakang meja sepanjang hari, kursus dan kerjaya yang mereka jalani sesuai untuk anda. Pengalaman praktikal yang relevan, di kemudahan pakar moden, adalah sebahagian daripada semua kursus kami.

Pautan industri

CAFRE mempunyai hubungan yang baik dengan perniagaan dan organisasi , yang kebanyakannya menggunakan graduan kami. Mereka menunjukkan sokongan mereka dengan menyediakan penempatan kerja, pensyarah tetamu dan projek kursus kehidupan sebenar. Syarikat juga memberi derma murah untuk membantu pelajar Pengajian Tinggi kami membiayai kos mendapatkan ijazah.

Prospek pekerjaan yang hebat

Pelajar belajar di CAFRE kerana mereka berminat untuk mengikuti kerjaya di bidang pengajian yang mereka pilih. Hasil kajian kami sendiri - lebih dari 92% graduan memperoleh pekerjaan atau maju dalam pendidikan lanjutan dalam masa enam bulan setelah tamat kursus.

Kampus Berfokus

Anda dilayan sebagai individu di CAFRE kerana kakitangan mengenali 1,700 pelajar di tiga kampus kami. Kakitangan ramah dan mudah didekati dan memastikan bahawa anda disokong secara peribadi dan akademik untuk mencapai potensi anda.

Sokongan kewangan

Dengan kos Pengajian Tinggi dan kos penginapan yang kompetitif, anda akan dapati bahawa belajar dengan CAFRE tidak semahal yang anda fikirkan. Kursus Pendidikan Lanjutan sepenuh masa kami dibiayai oleh Jabatan Pertanian, Alam Sekitar dan Hal Ehwal Luar Bandar dan kebanyakan pelajar layak mendapat pembiayaan tersebut. Syarikat dan organisasi di seluruh Ireland menyokong pelajar melalui pemberian bendahari.

Kehidupan universiti

Sekiranya anda belajar di Yayasan atau Ijazah Kepujian kami yang disahkan oleh Universiti Ulster, anda boleh menjadi 'Pelajar Bersekutu'. Anda akan mendapat Kad Pelajar, akses ke perpustakaan Universiti Ulster dan keahlian Pusat Sukan untuk menamakan beberapa faedah. Pelajar yang mengikuti Ijazah Kepujian dalam Teknologi Pertanian adalah pelajar Queen's University dan boleh mendapatkan akses ke sumber Universiti.

Kakitangan berpengalaman

CAFRE adalah 'Rakan Akses' dari Penguasa Pengajian Tinggi yang membolehkan kolej menggunakan sumber mereka untuk meningkatkan, memberi maklumat dan meningkatkan pengajaran dengan memberikan peluang pengembangan staf tambahan.

Masih belum selesai?

Setelah menamatkan ijazah, anda boleh memohon kursus Master dalam Perniagaan untuk Industri Makanan dan Perusahaan Luar Bandar. Ini adalah ijazah sarjana Queen's University Belfast yang disampaikan di Loughry Campus, Cookstown.

Lokasi

  • Antrim

    Tirgracy Road,45, BT41 4PS, Antrim

    Soalan