Keystone logo
Clarkson University Graduate School

Clarkson University Graduate School

Clarkson University Graduate School

pengenalan

Clarkson's program sarjana menyusun ke dalam kehidupan anda sudah sibuk.

Kami mendapat bahawa para pelajar kami menjalani kehidupan yang sangat menarik. Mereka adalah graduan kolej baru-baru ini yang mencari kelebihan persaingan itu. Mereka ibu bapa. Mereka adalah doktor dan guru masa depan. Mereka adalah usahawan, inovator, dan pencipta. Mereka pekerja sepenuh masa di Fortune 500 syarikat. Mereka adalah sukarelawan dalam komuniti mereka.

Itulah sebabnya kami telah membuat pilihan fleksibel yang sesuai dengan gaya hidup anda. Dalam talian, di salah satu daripada empat lokasi kami di New York State atau hibrid (gabungan pilihan dalam talian dan di tapak) membolehkan anda mengambil kursus di ruang yang berfungsi untuk anda. Peluang waktu sambilan dan sepenuh masa membolehkan anda melengkapkan program anda pada masa anda.

Dan bahagian yang terbaik? Anda mendapat pendidikan tinggi yang terakreditasi yang akan membawa kepada kejayaan masa depan dalam bidang anda, yang diajar oleh pakar fakulti dalam suasana kelas kecil.

Mengenai Sekolah Siswazah

Di Clarkson, inovasi adalah impak. Pelajar yang memilih Clarkson untuk program siswazah dan profesional datang dengan tujuan: untuk memajukan ilmu pengetahuan, untuk meneroka idea-idea yang mendorong masyarakat, dan membina kerjaya yang bermakna. Melalui kurikulum dan interaksi yang berkaitan dengan pemimpin dalam industri, perniagaan, dan pendidikan, anda akan bersedia untuk memahami sistem yang rumit, menjalin hubungan merentas orang dan bidang, dan mencari penyelesaian kreatif untuk beberapa cabaran yang paling menyusahkan hari ini. Anda akan memperdalam pangkalan pengetahuan anda untuk mempercepatkan idea anda menjadi produk hebat dan organisasi utama yang mempunyai kesan.

Sambungan membuat perbezaan. Rangkaian alumni Clarkson adalah lebih daripada 40,000 orang yang kuat dan penuh dengan pemimpin yang mengilhami organisasi yang berdampak, menghasilkan idea-idea yang mengubah cara orang hidup dan melibatkan diri dengan badan pelajar semasa dengan cara yang bermakna. Dekan dan fakulti kami berunding secara tetap dengan majlis penasihat mereka sendiri yang terdiri daripada pemimpin industri, majikan alumni, rakan penyelidikan, ahli konsortium pemikir tangki, dan rakan sebaya di akademia. Sebagai pelajar siswazah yang didaftarkan, anda boleh mengikuti program Persatuan Alumni Clarkson dan mengakses perkhidmatan Pusat Kerjaya kami untuk memajukan perkembangan profesional anda.

Ketat dan peribadi. Dari Fulbright dan Yayasan Sains Kebangsaan Para sarjana yang berpengalaman profesional dan penyelidik yang bekerjasama dengan pemimpin pemikiran dalam industri ini, fakulti di Clarkson membawa pengalaman dan jaringan mereka sendiri ke dalam pengajaran dan nasihat mereka. Mereka boleh dikaitkan dengan tuntutan kehidupan di luar bilik darjah, sama ada anda ibu bapa yang bekerja, pekerja kerjaya, atau sukarelawan khidmat masyarakat. Anda akan mengenali fakulti secara peribadi sebagai saiz kelas dengan sengaja kecil di semua mod pembelajaran: tapak, talian, sepenuh masa dan sambilan.

Berbaloi. Pendekatan pendidikan Clarkson memberikan keputusan. Menurut Institusi Brookings, gelaran Clarkson meningkatkan pendapatan pertengahan kerjaya graduan lebih daripada 40%. PayScale Inc. menduduki peringkat Clarkson dalam 12 Program Pemberian Ijazah Sarjana Terbaik dengan potensi gaji. Dan satu daripada lima alumni Clarkson sudah menjadi CEO, pemilik sebuah syarikat, atau dalam kedudukan eksekutif kanan.

133608_54e5d044495baa14f6da8c7dda2f30771139d9e34e507441702c7ad69744c7_1280.jpg

Pengiktirafan

 • 95% daripada Graduan Program Pendidikan yang Dilantik dalam 3 Bulan Selepas Pengijazahan
 • Lebih daripada 90% Graduan Program MBA dalam 3 Bulan Selepas Pengijazahan
 • Program Pengurusan Rantaian Bekalan Top-20, Berita AS & Laporan Dunia, Kolej Terbaik Amerika 2016
 • Kolej Terbaik untuk Veteran, Berita AS & Laporan Dunia, Kolej Terbaik Amerika 2016 .
 • Program MBA dalam talian disenaraikan sebagai salah satu daripada 40 negara teratas, US News & World Report 2015 .
 • Top 50 Kebanyakan Industri Keusahawanan Amerika, Forbes
 • Program Perniagaan Siswazah Terbaik, Berita AS & Laporan Dunia, Program Atas Talian Terbaik

Misi Sekolah Siswazah

Dalam kesesuaian dengan Misi Universiti Clarkson, Sekolah Siswazah sepenuhnya ditujukan untuk kejayaan komuniti sarjana dan penyelidik siswazah kami. Kami komited untuk mencapai kecemerlangan dalam dimensi utama pengalaman siswazah oleh:

 • Menarik, merekrut, dan mengekalkan pelajar berbakat, pelbagai, dan bermotivasi
 • Menyediakan pelajar dan fakulti dengan perkhidmatan yang berkualiti tinggi yang diselaraskan
 • Menggalakkan perkongsian akademik industri untuk menyokong pertumbuhan inisiatif penyelidikan dan peluang kerjaya
 • Menjadi sumber pusat untuk semua graduan

Visi Sekolah Siswazah

Menjadi pusat pengajian siswazah, pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan siswazah bertaraf dunia.

Misi, Visi & Nilai Clarkson

Program akademik Universiti Clarkson dan batasan pengalaman pengalaman sempadan dan bervariasi dalam kandungan. Di tengah-tengah proses pendidikan dan operasi institusi adalah matlamat dan nilai asas yang menentukan pengalaman bersama yang membentuk pertumbuhan setiap pelajar Clarkson. Universiti telah menyatakan misi, visi, dan nilai-nilainya dan menerusi proses perancangan strategiknya, menggunakan pernyataan tujuan dan identiti ini untuk menilai dan mengesahkan arah dan evolusi yang berterusan Clarkson ke arah kecemerlangan.

Kampus kami

Clarkson terdiri daripada tiga lokasi kampus fizikal di New York State.

Potsdam - Kampus utama kami di 640 hutan dan kawasan perairan adalah rumah kepada semua program ijazah sarjana muda, banyak sarjana dan Ph.D. program serta pusat penyelidikan, kemudahan sukan, dan kediaman untuk hampir 4,000 pelajar.

Schenectady - Di tengah-tengah Schenectady, Kampus Wilayah Modal kami (CRC) adalah rumah kepada beberapa program pengajian siswazah dan profesional, program jangkauan K-12, dan kemudahan pelbagai guna.

Beacon - Di tebing Sungai Hudson adalah Institut Beacon Clarkson untuk Rivers and Estuaries, berkhidmat sebagai rumah kepada program siswazah, penyelidikan air terobosan, dan program jangkauan K-12.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • Potsdam

  8 Clarkson Ave., 13699, Potsdam

 • Schenectady

  80 Nott Terrace, 12308, Schenectady

  • Beacon

   199 Main St., 12508, Beacon

   Soalan