Keystone logo
Central College

Central College

Central College

pengenalan

Central College ( CENTRAL ) di Pella, Iowa, adalah sebuah kolej seni liberal empat tahun swasta. CENTRAL terkenal dengan ketegasan akademik, kepemimpinan dan pembentukan watak, pembelajaran pengalaman global, STEM (sains, teknologi, kejuruteraan, dan matematik), pendidikan lestari, atletik, dan perkhidmatan. Pengalaman CENTRAL berakar pada penerokaan dan penemuan diri dan ditingkatkan dengan kehidupan di komuniti kediaman yang terdiri daripada 1,150 pelajar. Central College menghargai hubungannya yang lama dengan Reformed Church di Amerika.

Central College adalah kolej seni liberal kediaman yang didedikasikan untuk membantu pelajar menemui dan mengembangkan potensi terbesar mereka. Berpandukan tradisi Kristiani yang ekumenis, komuniti kolej terlibat dalam penyelidikan terbuka yang kuat untuk mencapai kecemerlangan akademik.

Kolej ini memupuk perkembangan minda sambil memupuk kematangan rohani dan emosi dan kesejahteraan fizikal. CENTRAL mengintegrasikan persiapan kerjaya dengan pengembangan nilai-nilai yang penting untuk kewarganegaraan yang bertanggungjawab, memperkasakan graduan untuk perkhidmatan yang berkesan dalam komuniti tempatan, nasional, dan antarabangsa.

Komuniti akademik Central College berdedikasi untuk mendidik pelajar sarjana. Hampir 100 tenaga pengajar dan 350 kakitangan, sepenuh masa dan sambilan, melayani kira-kira 1,100 siswazah, yang berasal dari Iowa, 30 negeri lain, dan negara di seluruh dunia. Kekuatan rangkaian global CENTRAL melalui alumni, ibu bapa, penderma, dan rakan korporat membawa peluang yang besar bagi kolej dan pelajarnya.

Lokasi

  • Pella

    University Street,812, 50219, Pella

    Soalan