Keystone logo
Carleton University Undergraduate

Carleton University Undergraduate

Carleton University Undergraduate

pengenalan

Selamat datang ke Universiti Carleton, Universiti Ibu Kota Kanada!

Universiti Carleton, Universiti Capital Kanada, ialah universiti yang dinamik dan inovatif dengan komitmen yang kuat terhadap pengajaran, penyelidikan dan pembelajaran. Program akademik kami, komuniti kampus, lokasi ibu kota dan kemungkinan global menyediakan banyak peluang untuk pembelajaran berlaku di dalam dan di luar bilik darjah.

Universiti Carleton terletak di Ottawa, ibu kota G7, yang menawarkan peluang yang anda tidak akan dapati di tempat lain. Dikenali terutamanya sebagai kerusi kerajaan persekutuan Kanada, Ottawa adalah itu dan banyak lagi. Ia adalah rumah kepada lebih 130 kedutaan dan komisen tinggi dari seluruh dunia, serta banyak organisasi dan muzium kebangsaan. Peratusan besar pusat penyelidikan perubatan, klinikal dan sains hayat utama Kanada terletak di kawasan Ottawa, serta industri teknologi yang terdiri daripada lebih 1,900 syarikat.

Ottawa juga merupakan salah satu ibu kota yang paling indah di dunia, dengan sejumlah besar taman kejiranan dan ruang hijau yang tenang, laluan air yang melintasi bandar, dan tanda tempat bersejarah dan seni bina. Taman Gatineau yang indah, yang menampilkan denai kembara sepanjang 165 km, terletak di Wilayah Ibu Negara.

Terletak di kampus yang indah hanya beberapa minit dari pusat bandar, Carleton telah memperoleh reputasi sebagai salah satu universiti terkemuka dalam bidang hal ehwal antarabangsa, perdagangan, kewartawanan dan teknologi tinggi. Pelbagai program yang terkenal di peringkat kebangsaan dan antarabangsa menawarkan fleksibiliti untuk memilih ijazah yang sesuai dengan minat anda.

Persekitaran pembelajaran terbaik menyatukan teori dan amalan. Penyelidikan menunjukkan bahawa pembelajaran berasaskan pengalaman menyumbang kepada penglibatan pelajar, pembelajaran yang lebih mendalam, hasil akademik yang lebih baik dan kemahiran kerja dan kehidupan yang dipertingkatkan. Di Carleton, kami berusaha untuk menyediakan pelajar pengalaman kehidupan sebenar yang membawa bilik darjah kepada dunia dan dunia ke bilik darjah. Kami menekankan penyelidikan langsung, penglibatan komuniti, pengalaman kerja dan pembelajaran yang mendalam.

Banyak program kami menampilkan pilihan koperasi atau praktikum, yang membolehkan pelajar mengembangkan kemahiran mereka dalam persekitaran tempat kerja. Kami juga menggalakkan penyelidikan sarjana muda, inisiatif keusahawanan dan Pembelajaran Khidmat Masyarakat. Mempunyai pengalaman "dunia sebenar" berbayar berfungsi untuk melengkapkan semua yang diajar di dalam bilik darjah dan membuka pintu peluang setelah tamat ijazah sarjana muda.

Carleton mempunyai sejarah panjang dalam menarik pelajar antarabangsa ke kampus kami yang mesra dan inklusif. Hari ini universiti itu mempunyai kira-kira 4,500 pelajar antarabangsa dari 150 negara, mewujudkan komuniti akademik yang pelbagai dan menyokong. Kami komited untuk memberi kembali melalui pendidikan sambil mengejar sumbangan kepada kebaikan bersama. Nilai-nilai pengasas ini merupakan nadi tumpuan universiti terhadap penyelidikan, perkongsian komuniti dan kecemerlangan pengajaran.

Perangkaan

Dengan lebih 100 jurusan dan pengkhususan untuk dipilih, Carleton menawarkan 22 program ijazah sarjana muda di seluruh fakulti Seni dan Sains Sosial, Perniagaan, Kejuruteraan dan Reka Bentuk, Sains dan Hal Ehwal Awam. Lebih 30,000 pelajar menikmati kemudahan kelas kecil dan interaktif kami, penyelidikan terkini, makmal dan kemudahan olahraga.

  English Language Requirements

  Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

  Lokasi

  • Ottawa

   315 Robertson Hall 1125 Colonel By Drive, K1S 5B6, Ottawa

   Soalan