Keystone logo
Carl Benz School of Engineering

Carl Benz School of Engineering

Carl Benz School of Engineering

pengenalan

Carl Benz School of Engineering ialah Kolej Kejuruteraan Mekanikal Institut Teknologi Karlsruhe (KIT) yang terkenal di seluruh dunia dan menawarkan ijazah Sarjana Muda dalam Kejuruteraan Mekanikal yang diajar dalam bahasa Inggeris.

Sekolah Carl Benz ialah sebuah institusi bebas dalam Institut Teknologi Karlsruhe (KIT) dengan struktur seperti kolej. Ia menawarkan peluang kepada pelajar dari seluruh dunia untuk mempelajari ijazah sarjana muda dalam kejuruteraan mekanikal sepenuhnya dalam bahasa Inggeris atau hanya mendapatkan pandangan untuk mempelajari kejuruteraan melalui salah satu Sekolah Musim Panas. Setelah berjaya menamatkan program 3 tahun, pelajar dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Sains (B.Sc.) oleh KIT.

Sebagai sebahagian daripada KIT, Sekolah Carl Benz mencipta dan menyampaikan pengetahuan untuk masyarakat dan alam sekitar. Daripada penyelidikan asas kepada aplikasi, KIT cemerlang dalam pelbagai disiplin, iaitu dalam Sains Semula Jadi, Sains Kejuruteraan, Ekonomi, dan Kemanusiaan dan Sains Sosial. Ia berusaha untuk membuat sumbangan penting kepada cabaran global umat manusia dalam bidang Tenaga , Mobiliti dan Maklumat . Sebagai Universiti Penyelidikan dalam Persatuan Helmholtz, KIT ialah sebuah institusi sains dan pendidikan yang unik, yang mengambil bahagian dalam persaingan antarabangsa dan memegang kedudukan utama dalam universiti teknologi di seluruh dunia (lihat Kedudukan ). Usaha inovasi KIT membina jambatan antara penemuan saintifik penting dan aplikasinya untuk manfaat masyarakat, kemakmuran ekonomi, dan pemeliharaan asas semula jadi kehidupan kita.

Sepanjang tempoh pengajian mereka, pelajar Sekolah Carl Benz menerima keistimewaan pelbagai tambahan kolej antarabangsa seperti struktur:

 • Pelajar mempunyai akses kepada kemudahan dan perkhidmatan di KIT.
 • Pelajar menghadiri kelas kompak dengan struktur elit, yang ditawarkan oleh pensyarah universiti KIT.
 • Pelajar menerima bimbingan dan sokongan kerjaya yang berterusan.
 • Pelajar menyertai pelbagai aktiviti sosial dengan tumpuan bukan sahaja untuk belajar tetapi juga pada pembinaan rangkaian rapat rakan sebaya antarabangsa, persahabatan dan hubungan sepanjang hayat serta untuk berkembang sebagai individu.

Mengapa belajar di Sekolah Carl Benz?

Orientasi Antarabangsa

CBS adalah pelbagai, berfikiran terbuka dan sangat berorientasikan antarabangsa. Terdapat lebih daripada 90% pelajar antarabangsa di kampus dan alumni kami datang dari lebih 50 negara di seluruh dunia.

Rangkaian Industri yang Teguh

Ramai graduan berminat untuk memasuki pasaran buruh Jerman. Untuk memudahkan ini, kami menggalakkan pelajar kami melakukan latihan amali. Sebagai sebahagian daripada pengkhususan Pengurusan Pengeluaran Global, pelajar juga mengambil bahagian dalam program latihan industri.

Kaji Masa Depan Kejuruteraan

B.Sc. dibahagikan kepada kajian teras dalam bidang umum Kejuruteraan Mekanikal, termasuk pengkhususan dalam Kejuruteraan Automotif, Pengurusan Pengeluaran Global dan/atau Kejuruteraan Tenaga.

Bimbingan Pengajian & Kerjaya

CBS menyediakan sokongan kepada pelajar mengenai soalan harian dengan bimbingan belajar secara individu serta perkhidmatan kerjaya yang diperibadikan.

Lokasi Sempurna

Karlsruhe terletak di tengah-tengah Eropah dan menawarkan akses mudah ke gunung, tasik, sungai, hutan, istana, ski dan sukan luar yang lain. Banyak tempat di Eropah, seperti Paris (2.5 jam), Amsterdam (5.5 jam), London (6 jam) atau Prague (7 jam), selesa dan pantas untuk dicapai melalui kereta api.

Ciri-ciri Kampus

Perumahan Dalam Kampus Selamat

CBS menawarkan semua dalam satu: Penginapan kampus dan ahli akademik, serta kemudahan riadah (iaitu, bilik muzik), semuanya boleh didapati di bawah satu bumbung.

  Lokasi

  • Karlsruhe

   Schloßplatz,19, 76131, Karlsruhe

  Soalan