Keystone logo
Cardiff University Psikologi BSc
Cardiff University

Psikologi BSc

Cardiff, United Kingdom

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2024

GBP 28,200 / per year *

Di kampus

* untuk luar negara | untuk tahun rumah dua dan tiga: £9,250 / tahun satu: £9,000

pengenalan

Psikologi ialah kajian sistematik dan saintifik tentang minda dan tingkah laku. Pakar psikologi mengkaji bagaimana kita berfikir, merasa dan bertindak, secara individu dan sebagai sebahagian daripada kumpulan sosial. Psikologi mempunyai pelbagai aplikasi dalam perkhidmatan kesihatan dan sosial, dalam industri dan perdagangan, dan dalam pendidikan.

Dalam program tiga tahun ini, anda akan mempelajari psikologi dari sudut saintifik dengan penekanan pada aspek sosial, kognitif dan biologinya. Dibenamkan ke dalam persekitaran penyelidikan yang aktif, kursus ini akan membangunkan kemahiran kuantitatif dan kualitatif kritikal, yang akan membolehkan anda meramal dan menerangkan tingkah laku manusia.

Kursus ini diakreditasi oleh Persatuan Psikologi British dan disampaikan oleh pensyarah kami yang bersemangat dan aktif penyelidikan dari salah satu jabatan penyelidikan psikologi terkemuka di UK.

Mengapa Mengetahui Kursus ini

Dalam program tiga tahun ini, anda akan mempelajari psikologi dari sudut saintifik dengan penekanan pada aspek sosial, kognitif dan biologinya. Anda akan diajar dengan mengamalkan penyelidik - dalam banyak kes pakar terkemuka dalam bidang mereka.

Diakreditasi oleh Persatuan Psikologi British (BPS)

Program ini memenuhi standard kualiti tinggi dalam pendidikan yang ditetapkan oleh BPS.

10 teratas

Kami disenaraikan dalam 10 teratas untuk psikologi di UK (Panduan Universiti Lengkap, 2024).

Peluang Mendapat Pengalaman Profesional sebagai Sebahagian daripada Ijazah anda

Kami adalah salah satu daripada beberapa sekolah psikologi yang menawarkan peluang untuk mendapatkan pengalaman profesional dalam kursus Psikologi dengan Penempatan Profesional (BSc).

96% Pekerjaan

96% daripada graduan kami bekerja, dalam pengajian lanjutan, atau kedua-duanya 15 bulan selepas menamatkan kursus mereka (Tinjauan Hasil Siswazah, 2021/22).

Penyelidik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang terlibat dalam reka bentuk dan penyampaian kursus

95% daripada penyelidikan kami adalah terkemuka di dunia atau di peringkat antarabangsa (Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan, 2021). Anda akan diajar oleh penyelidik yang bekerja merentasi spektrum psikologi untuk menangani cabaran utama yang dihadapi oleh masyarakat dan alam sekitar.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Chat with students

Soalan