Keystone logo
Cardiff University

Cardiff University

Cardiff University

pengenalan

Tentang kita

Kami adalah universiti yang bercita-cita tinggi dan inovatif dengan visi yang berani dan strategik, terletak di ibu kota yang indah dan berkembang maju.

Kami adalah satu-satunya universiti Russell Group di Wales dan berbangga dengan reputasi lama kami untuk kecemerlangan akademik, penyelidikan termaju dan kepuasan pelajar yang tinggi.

Didorong oleh kreativiti dan rasa ingin tahu, kami berusaha untuk memenuhi kewajipan sosial, budaya dan ekonomi kami kepada Cardiff, Wales dan dunia.

Siapa kita

Kami cemerlang dalam menghasilkan penyelidikan yang berkualiti tinggi dan inovatif yang diterjemahkan kepada manfaat di dalam dan di seluruh dunia.

Kami mempunyai populasi pelajar yang pelbagai, dengan pelajar yang datang dari lebih 130 negara dan dengan pelbagai latar belakang.

Kakitangan akademik kami adalah pemimpin dalam bidang mereka yang mewujudkan persekitaran yang merangsang untuk pembelajaran.

Pendidikan

Pelajar kami mendapat manfaat daripada pengajaran yang diterajui oleh penyelidikan yang membina kebolehan intelektual masing-masing.

Ijazah dari Universiti Cardiff membuka pintu di seluruh dunia. Graduan mendapat permintaan yang tinggi oleh majikan sehingga 84% memasuki pekerjaan berkemahiran tinggi sejurus selepas tamat pengajian.

Penyelidikan

Kami menggunakan pengetahuan kami untuk membangunkan penyelidikan inovatif yang akan memberi kesan kepada dunia.

Inovasi

Kepakaran dan kemudahan penyelidikan kami digunakan oleh rakan kongsi industri dan komersial, badan kerajaan dan organisasi lain di peringkat antarabangsa. Kami cemerlang dalam menghubungkan industri, perniagaan, kerajaan dan NGO dengan ahli akademik kami.

Antarabangsa

Cardiff ialah universiti antarabangsa yang benar-benar; perkongsian dan kerjasama antarabangsa kami bermakna pelajar mempunyai akses kepada pengajaran dan penyelidikan yang diiktiraf dan dihargai di peringkat global.

Berbual dengan pelajar kami

Ingin tahu bagaimana rasanya belajar di Universiti Cardiff?

Pasukan duta pelajar kami bersedia dan menunggu untuk menjawab sebarang soalan anda.

Lokasi

  • Cardiff

    30-36 Newport Road, Adamsdown CF24 0DE, CF24 0DE, Cardiff

    Chat with students

    Soalan