Keystone logo
© ©Canadian University Dubai
Canadian University Dubai

Canadian University Dubai

Canadian University Dubai

pengenalan

Pendidikan Kanada di tengah-tengah Dubai

Canadian University Dubai (CUD) menawarkan program ijazah sarjana muda dan siswazah berdasarkan kurikulum antarabangsa yang terkemuka di dunia. Terletak di daerah perniagaan yang meriah di bandar ini, CUD memberikan pelajar peluang unik untuk memperoleh pendidikan Kanada kelas pertama sambil mengalami gaya hidup dinamik Dubai, Emiriah Arab Bersatu.

Pintu masuk ke kehidupan di Kanada

Setiap program akademik kami menawarkan pilihan untuk memulakan pendidikan tinggi anda di Dubai, kemudian pindahkan dengan kredit kepada salah satu rakan kongsi Kanada atau antarabangsa kami yang lain. Belajar di CUD menyediakan pintu masuk kepada pelajar untuk melanjutkan pengajian tinggi, penyelidikan dan peluang pekerjaan di Kanada.

Reputasi untuk kecemerlangan akademik

Kami bekerjasama dengan institusi rakan kongsi Kanada kami untuk membangunkan kurikulum bertaraf dunia, dan fakulti antarabangsa kami adalah peneraju dalam bidang mereka. Kami menyampaikan pelbagai program sarjana muda dan siswazah merentas disiplin dalam Seni Bina & Reka Bentuk Dalaman; Komunikasi dan Media; Kejuruteraan, Sains Gunaan dan Teknologi; Pengurusan; Industri Kreatif; Sains Kesihatan Persekitaran; dan Sains Sosial, termasuk Psikologi dan Sosiologi Gunaan.

Pendekatan pembelajaran berasaskan amalan

Program bermaklumat industri kami menumpukan pada kemahiran berkaitan kerja kritikal untuk memberi graduan permulaan yang lebih baik dalam ekonomi pengetahuan UAE yang semakin berkembang. Kami menawarkan pelajar peluang unik untuk bekerjasama dengan fakulti kanan dalam projek penyelidikan gunaan dan untuk meneroka inovasi dan keusahawanan melalui inkubator perniagaan pelajar kami.

Pengalaman pelajar yang cemerlang

Komuniti kampus kami yang pelbagai mewakili lebih 120 negara yang berbeza, dan kehidupan pelajar kami yang bertenaga memastikan setiap graduan kami dilengkapi dengan kemahiran dan pengalaman kewarganegaraan global yang diperlukan untuk cemerlang dalam dunia perniagaan moden.

Fakta yang cepat

 • Kedudukan #1 di Dubai dan #25 di Wilayah Arab (QS Arab Region Rankings 2022)
 • Kedudukan dalam 2% teratas (601-650) di seluruh dunia dan 4 teratas di UAE (QS World University Rankings 2022)
 • 50+ rakan akademik antarabangsa
 • 40+ program & penumpuan bertauliah
 • 120+ warganegara pelajar telah menyertai.
 • Akreditasi/Pensijilan Program Antarabangsa: CIMA, CFA, ACCA, IAA, PRSA, PRME, ECO Canada & SHRM

Ciri-ciri Kampus

  Kedudukan

  • Kedudukan #1 di universiti Dubai (QS World University Rankings 2023)/(THE Impact Rankings 2022)
  • Kedudukan dalam 541-550 teratas di seluruh dunia dan 4 teratas di UAE (QS World University Rankings 2023)
  • Kedudukan #7 untuk Pelajar Antarabangsa dan #8 untuk Fakulti Antarabangsa di seluruh dunia (QS World University Rankings 2023)
  • 18 program bertauliah dan lebih 30 jurusan/tumpuan
  • Gabungan serantau: AArU (Persatuan Universiti Arab)
  • Dilesenkan oleh Kementerian Pendidikan – Emiriah Arab Bersatu
  • Diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Akademik (CAA)
  • Komuniti pelajar yang pelbagai dengan lebih 120 kewarganegaraan
  • Akreditasi/Pensijilan Program Antarabangsa: CIMA, CFA, ACCA, IAA, PRSA, PRME, ECO Canada & SHRM

  Lesen Institusi & Akreditasi Program

  Canadian University Dubai dilesenkan untuk menganugerahkan ijazah oleh Kementerian Pendidikan UAE - Hal Ehwal Pendidikan Tinggi. Di samping itu, semua program pemberian ijazah kami diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan - Hal Ehwal Pendidikan Tinggi melalui Suruhanjaya Akreditasi Akademik.

  Kedudukan

  antarabangsa

  Canadian University Dubai telah disenaraikan dalam 2% teratas (601-650) di seluruh dunia dan 4 teratas di Emiriah Arab Bersatu menurut QS World University Rankings 2022. Sistem penarafan QS (Quacquarelli Symonds) diiktiraf antara kedudukan universiti yang paling dihormati di dunia.

  Akreditasi dan Gabungan Profesional

  Program akademik kami direka untuk menyediakan pelajar untuk amalan profesional dalam bidang pilihan mereka. Tumpuan pada kemahiran kebolehkerjaan ini telah menarik pengiktirafan industri daripada badan profesional antarabangsa terkemuka, seperti yang digariskan di bawah. Program terakreditasi Canadian University Dubai juga telah disenaraikan di Portal Akreditasi Program Antarabangsa (IPAP) oleh Kementerian Pendidikan UAE.

  IPAP ialah portal awam yang menyediakan maklumat mengenai KPI Kebangsaan Strategik yang mengukur peratusan program sarjana muda yang diiktiraf secara nasional yang telah mendapat akreditasi tambahan oleh badan antarabangsa yang diiktiraf.

  Persatuan Pengiklanan Antarabangsa

  CUD adalah antara kumpulan elit institusi pendidikan di seluruh dunia yang akan dianugerahkan sijil akreditasi berprestij daripada Persatuan Pengiklanan Antarabangsa (IAA). Graduan baharu Ijazah Sarjana Muda Sastera Komunikasi – Pengkhususan pengiklanan akan menerima Sijil Penyiapan IAA, sebagai tambahan kepada pelbagai peluang pembangunan profesional yang eksklusif kepada IAA.

  Persatuan Perhubungan Awam Amerika

  CUD ialah salah satu daripada sebilangan kecil institusi Amerika Utara dan antarabangsa, dan yang pertama dan satu-satunya di rantau MENA, yang diiktiraf oleh Persatuan Perhubungan Awam Amerika (PRSA) untuk program Sarjana Muda Sastera dalam Komunikasi - Perhubungan Awam.

  Institut Akauntan Pengurusan Bertauliah

  Pelajar program BBA dalam Perakaunan dan Kewangan boleh mendapatkan pengecualian daripada lapan daripada peperiksaan yang membawa kepada Kelayakan Profesional Institut Akauntan Pengurusan Bertauliah (CIMA), dan jawatan profesional global Chartered Global Management Accountant (CGMA). Mereka yang mengambil jurusan Pemasaran, e-Perniagaan, atau Pengurusan Sumber Manusia boleh memperoleh lima pengecualian, dengan pengecualian lain tersedia untuk graduan MBA.

  Institut Penganalisis Kewangan Bertauliah

  CUD juga merupakan universiti bersekutu dengan Program Gabungan Universiti Institut Penganalisis Kewangan Bertauliah (CFA). Gabungan ini menunjukkan bahawa kurikulum program BBA dalam Perakaunan dan Kewangan kami berkait rapat dengan amalan pengurusan pelaburan dan membantu pelajar yang bersedia untuk peperiksaan Program CFA®.

  Persatuan Akauntan Bertauliah Bertauliah

  Pelajar yang lulus dengan BBA dalam Perakaunan dan Kewangan antara 1 Januari 2021 dan 31 Disember 2025, akan menerima sejumlah tujuh pengecualian dalam kertas peperiksaan Persatuan Akauntan Bertauliah Bertauliah (ACCA) profesional, khususnya yang berkaitan dengan pengetahuan gunaan dan permohonan. kemahiran. Ketahui lebih lanjut di sini dan terokai kalkulator pengecualian ACCA untuk kertas peperiksaan ACCA yang dikecualikan.

  Autodesk

  Pelajar yang mendaftar dalam program Sarjana Muda Seni Bina, BSc dalam Pengajian Seni Bina dan BSc dalam Reka Bentuk Dalaman mendapat manfaat daripada Rakan Kongsi Akademik Sah kami dengan Autodesk, peneraju global dalam teknologi reka bentuk dan pembuatan. Selama lebih empat dekad, Autodesk telah berusaha untuk mengubah cara sesuatu dibuat. Penyelesaian mereka pada masa ini merangkumi industri yang tidak terkira banyaknya, memperkasakan inovator untuk menggabungkan teknologi dengan cara baharu, melepaskan bakat dan membuka kunci cerapan untuk menjadikan perkara baharu itu mungkin.

  Persatuan Universiti Arab

  CUD berbangga untuk menyertai Persatuan Universiti Arab (AArU) sebagai ahli aktif, yang berfungsi untuk menyokong dan menghubungkan institusi pengajian tinggi di dunia Arab, serta meningkatkan kerjasama di kalangan mereka. Pertubuhan bukan kerajaan itu termasuk 280 universiti Arab pada masa ini, 12 daripadanya terletak di Emiriah Arab Bersatu.

  Pertubuhan Kerjaya Alam Sekitar Kanada

  BSc CUD dalam Pengurusan Kesihatan Persekitaran memenuhi piawaian kecemerlangan antarabangsa Pertubuhan Kerjaya Alam Sekitar Kanada (ECO Canada) dalam amalan alam sekitar, sejajar dengan keperluan pasaran buruh yang semakin meningkat tenaga kerja alam sekitar global. Akreditasi Program Alam Sekitar Lepas Menengah Antarabangsa ini mengiktiraf CUD atas komitmen kami terhadap pendidikan berkualiti tinggi, akauntabiliti dan kepercayaan awam.

  Prinsip Pendidikan Pengurusan Bertanggungjawab

  CUD ialah ahli yang berbangga dengan Principles for Responsible Management Education (PRME), sebuah inisiatif global United Nations Global Compact untuk mempromosikan pendidikan pengurusan yang bertanggungjawab dan mampan yang merangkumi 850 sekolah perniagaan dan pengurusan terkemuka di 95 negara.

  Persatuan Pengurusan Sumber Manusia

  CUD telah diiktiraf oleh Persatuan Pengurusan Sumber Manusia (SHRM) untuk penjajaran BBA kami dalam Pengurusan Sumber Manusia dengan Buku Panduan dan Templat Kurikulum Sumber Manusia (HR) SHRM sejak 2020. Di peringkat global, lebih 400 program di kira-kira 375 institusi pendidikan telah diiktiraf oleh SHRM kerana penjajarannya dengan garis panduan dan templatnya yang mentakrifkan bidang kandungan HR minimum yang perlu dipelajari oleh pelajar HR siswazah dan siswazah. Garis panduan ini adalah sebahagian daripada inisiatif akademik SHRM untuk mentakrifkan standard pendidikan HR yang diajar di sekolah perniagaan universiti dan membantu mereka membangunkan program ijazah yang mengikut piawaian ini.

  Persatuan Universiti Antarabangsa

  Canadian University Dubai (CUD) telah menyertai Persatuan Universiti Antarabangsa (IAU), seterusnya menunjukkan komitmen kami untuk mengembangkan rangkaian rakan kongsi institusi global kami dan memudahkan pembangunan pendidikan dan penyelidikan gunaan kami untuk meningkatkan pertukaran akademik dan budaya kami.

  Lokasi

  • Dubai

   Dubai, Emiriah Arab Bersatu

  Soalan