Keystone logo
Cameron University inc business

Cameron University inc business

Cameron University inc business

pengenalan

Universiti Cameron komited untuk memberikan para pelajarnya pendidikan berkualiti dari fakulti yang prihatin dan berkelayakan. Saiz kelas kecil menyediakan persekitaran di mana kejayaan belajar dan pelajar menjadi keutamaan.

Sejarah Universiti Cameron berakar pada kenegaraan Oklahoma. Pada tahun 1908, setahun setelah Kenegaraan, Badan Perundangan Oklahoma telah mewujudkan enam sekolah menengah pertanian - satu di setiap daerah kehakiman. Sekolah Pertanian Negeri Cameron dinobatkan sebagai Pendeta ED Cameron, seorang menteri Baptis dan Penguasa Sekolah Negeri Oklahoma yang pertama. Kelas pertama diadakan pada Hari Kenegaraan, 16 November 1909, di ruang bawah tanah sebuah bangunan bank di pusat bandar Lawton sementara sebuah bangunan kampus baru dibina di sebelah barat bandar.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Oklahoma City

    2800 W. Gore Blvd. Lawton, 73505, Oklahoma City

    Soalan