Keystone logo
Botho University

Botho University

Botho University

pengenalan

University Botho telah ditubuhkan pada tahun 1997 dan telah dengan cepat berkembang sejak beberapa tahun untuk menjadi berkualiti tinggi pembekal pengajian tinggi terkemuka pelbagai disiplin. Botho University adalah salah satu daripada institusi pengajian tinggi tempatan pertama di Botswana yang akan diiktiraf oleh Majlis Pembangunan Sumber Manusia (MPSM). Semua program telah diluluskan oleh Lembaga Kelayakan Botswana (BQA) dan Majlis Pendidikan Tinggi (CHE) dalam Lesotho. Botho Universiti kini menawarkan program melalui empat fakulti iaitu Fakulti Perniagaan dan Perakaunan, Fakulti Pengkomputeran, Fakulti Kejuruteraan dan Sains Gunaan dan Fakulti Pendidikan dan Pembelajaran Jarak. Semua program kami telah dibangunkan dengan input daripada industri itu graduan kita bersedia untuk memukul tanah berjalan. Kini kami menawarkan kelayakan dari peringkat sijil ke peringkat ijazah Sarjana dengan pelan di tempat untuk program kedoktoran yang akan dilancarkan tidak lama lagi. Dengan lebih 6000 pelajar dan hampir 500 kakitangan dan berkembang, Botho University adalah tempat yang dinamik dan menarik untuk menjadi.

Botho Universiti juga menawarkan pelbagai jenis program untuk profesional dan organisasi dalam perkhidmatan. Di bawah Fakulti Pendidikan dan Pembelajaran Jarak, terdapat lebih daripada 200 program pembangunan profesional jangka pendek, yang boleh disesuaikan untuk memenuhi keperluan pelanggan. Botho Universiti juga telah forayed ke dalam program pembelajaran jarak jauh, dengan kumpulan pertama pelajar pembelajaran jarak jauh bermula kelas pada bulan Februari 2015. Kami kini berpusat di empat kampus berbeza terletak dalam Botswana - Gaborone, Francistown dan Maun - dan Lesotho - Maseru.

tumpuan strategik Botho Universiti adalah untuk meningkatkan kepelbagaian pelajar dengan menarik pelajar antarabangsa. Selain Botswana dan Lesotho, kita sudah mempunyai beberapa pelajar dari negara-negara lain di rantau ini seperti Afrika Selatan, Namibia, Zimbabwe, Zambia, Republik Demokratik Congo, dan Ethiopia antara lain. Botho Universiti juga mempunyai beberapa perkongsian dengan institusi antarabangsa yang terkenal seperti University of Venda di Afrika Selatan, Universiti Teesside di UK, Universiti Ohio, Black Hills Universiti Negeri dan Wayne State University di Amerika Syarikat, Indian School of Mines dan Universiti Manipal di India. Pelajar belajar dengan Universiti Botho mempunyai peluang yang besar untuk mengambil kesempatan daripada ini perkongsian antarabangsa melalui program pertukaran pelajar kami. Pelajar-pelajar kita telah memulakan pecah tanah projek latihan di India dan mengembara ke Amerika Syarikat dan UK mendapatkan pendedahan antarabangsa, semua menjadi sebahagian daripada tumpuan yang besar kami pada kebolehpasaran graduan.

Botho Universiti percaya dalam menyediakan pelajar dengan suasana pembelajaran yang lebih tinggi. Kami terus melabur dalam infrastruktur yang baik dan sumber pembelajaran berorientasikan teknologi terkini. kampus kami di Gaborone terkenal kerana menjadi piawaian antarabangsa dan banyak acara-acara kebangsaan dan antarabangsa telah diadakan di premis kami kerana kualiti daripada kemudahan termasuk berprestij Afrika Sukan Remaja pada tahun 2015. kampus yang akan datang kami di Francistown sudah menjadi tajuk utama atas sebab-sebab yang betul dan perancangan sedang di peringkat akhir untuk membina kampus di Maun juga.

kerapian akademik digabungkan dengan kecemerlangan dalam semua aktiviti kurikulum, memastikan bahawa graduan Universiti Botho mempunyai gabungan kuat kemahiran. Kami adalah salah satu bahagian atas kedudukan institusi sukan di Botswana telah memenangi semua penghargaan tertinggi dan kejohanan di negara ini. Ini tidak menghairankan memandangkan hakikat bahawa kita mempunyai kemudahan sukan yang luas untuk bola keranjang, bola jaring, bola tampar, bola sepak dan catur.

Botho Universiti didorong oleh nilai-nilai teras kecemerlangan, kepimpinan, dan inovasi, dan bertujuan untuk menjadi pusat kecemerlangan pendidikan yang lebih tinggi dan pemandu untuk perubahan sosial yang positif. Fokus kami terhadap kualiti telah menghasilkan University Botho menjadi satu-satunya University di Botswana dengan BOS ISO 9001: 2008. Dengan reputasi yang sempurna untuk kualiti di pasaran, graduan University Botho sedang memimpin dalam mengubah ekonomi.

Pernyataan wawasan

Botho Universiti bercita-cita untuk menjadi sebuah pusat kecemerlangan, inovasi dan kepimpinan dalam pengajian tinggi dan seorang pemandu untuk perubahan sosial dan ekonomi yang positif.

Kenyataan Misi

Beroperasi dengan model perniagaan kewangan dan berdaya maju yang kuat, BU akan menyediakan pengalaman pendidikan yang berkualiti, terus ditanda aras kepada standard akademik kebangsaan dan antarabangsa bagi melahirkan serba boleh, graduan mendapat kerja untuk pasaran global.

Lokasi

 • Gaborone

  Botho University Gaborone Campus Botho Education Park, Kgale,, , Gaborone

 • Gaborone

  Botho University Francistown Campus Plot 6434, Tati River Plots,, , Gaborone

  • Lesotho Online

   Botho University Lesotho Campus 4,Maseru Mall Thetsane Maseru, , Lesotho Online

   • Gaborone

    Botho University Maun Campus Opp. Maun Technical College, Boseja, , Gaborone

    Soalan