Keystone logo
Boricua College

Boricua College

Boricua College

pengenalan

Boricua College adalah sebuah kolej swasta di New York City. Kolej ini dirancang untuk melayani Puerto Ricans dan keperluan pendidikan Hispanik lain dan didirikan oleh Victor G. Alicea dan beberapa yang lain.

Sistem pengajaran Boricua didasarkan pada prinsip humanistik yang mendasar untuk mendidik seluruh orang untuk menjadi pelajar yang bermotivasi diri, bebas, seumur hidup, dengan kesedaran dan komitmen untuk menjaga hubungan simbiosis yang sihat dengan persekitaran mereka.

Untuk mengembangkan pelajar memilih kumpulan kemahiran dan nilai kognitif, afektif dan psikomotorik generik yang diperlukan untuk memahami pengetahuan persekitaran seperti yang ditunjukkan dalam disiplin seni dan sains liberal.

Di Boricua College , kursus perbincangan kuliah adalah kaedah terbaik bagi pelajar kolej untuk menguasai beberapa maklumat. Kuliah-perbincangan mengenai "kajian teori", bagaimanapun, hanya satu daripada lima cara berbeza di mana pelajar dididik dan menerima arahan akademik di Kolej.

Penjelasan mengenai setiap kaedah pengajaran ini dan bagaimana ia disatukan ke dalam satu program pertumbuhan dan perkembangan pelajar.

Misi dan matlamat Kolej berakar pada tiga prinsip identiti institusi.

Suruhanjaya Amerika Tengah memberi pengiktirafan kepada Boricua College untuk Pengajian Tinggi. Ia adalah anggota Suruhanjaya Negeri New York mengenai Kolej dan Universiti Bebas, Persatuan Lembaga Pengurus Kolej dan Universiti, Persatuan Kakitangan Universiti dan Universiti, Suruhanjaya Nasional Kolej dan Universiti Bebas, dan Persatuan Kolej dan Universiti Hispanik .

Lokasi

 • New York

  Broadway,3755, 10032, New York

  • The Bronx

   Washington Avenue,890, 10451, The Bronx

   • Brooklyn

    Graham Avenue,9, 11206, Brooklyn

    Soalan