Keystone logo
© Booth University College
Booth University College - Winnipeg

Booth University College - Winnipeg

Booth University College - Winnipeg

pengenalan

Kolej Universiti Booth

Terletak di Winnipeg, Manitoba, Kanada, Booth University College ialah sebuah institusi Kristian yang berakar umbi dalam sejarah 156 tahun The Salvation Army dalam memenuhi keperluan masyarakat yang paling terdedah. Sangat komited kepada keadilan sosial, kami menggabungkan kepercayaan Kristian dan kesarjanaan yang ketat dengan semangat untuk perkhidmatan. Pendekatan pembelajaran kami bertunjangkan kecemerlangan akademik dan berdasarkan visi harapan, keadilan sosial dan belas kasihan untuk semua.

Dalam dunia yang berubah-ubah hari ini, pelajar harus mahir dalam sastera, falsafah, sejarah, agama, seni halus dan kedua-dua sains sosial dan fizikal. Dengan adanya asas ini, pelajar kami bersedia untuk mengejar pengetahuan dalam bidang kepakaran pilihan mereka. Sama ada bidang itu ialah kemanusiaan, sains sosial atau ijazah profesional, pendedahan kepada rangkaian luas pengetahuan manusia menjadikan graduan kita sebagai insan dan warganegara yang lebih baik. Penyepaduan pengetahuan ini dalam pandangan dunia Kristian, menyediakan pelajar kami untuk meneroka sempadannya dengan keberanian dan komitmen. Dengan bimbingan profesor dan pengajar yang komited, kami mengharapkan pelajar kami menangani isu yang paling sukar dan kompleks pada hari ini dengan harapan dan keyakinan.

Komitmen Kami – Pendidikan untuk Dunia yang Lebih Baik

Komitmen Kolej Universiti Booth adalah untuk menyediakan Pendidikan untuk Dunia yang Lebih Baik. Kami mendidik pelajar untuk memahami kerumitan dunia kita dengan membangunkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi penyumbang aktif kepada masyarakat dan untuk mengetahui bagaimana kepercayaan Kristian memaksa mereka untuk membawa harapan, keadilan sosial dan belas kasihan kepada dunia. Kami melampaui penyediaan pelajar untuk kerjaya. Kami menyediakan dan memberi inspirasi kepada mereka untuk keluar dan memberi kesan positif dalam komuniti mereka dan dunia di sekeliling mereka.

Sebagai sebuah kolej universiti Kristian, misi kami dibentuk oleh realisme alkitabiah yang mengakui dunia, walaupun dicipta oleh Tuhan dan dikurniakan kebaikan dan keindahan-Nya, sangat bermasalah. Di samping kekayaan dunia ini dan maruah kehidupan manusia, kita menyedari bahawa kita hidup dalam dunia yang telah kehilangan kemuliaan di mana ia dicipta.

Kami mahu pelajar kami melihat keindahan dunia tetapi juga dimaklumkan tentang cabaran hidup bersama di planet ini. Cabaran persekitaran dalam kesusahan yang mendalam ini, dikemukakan oleh masyarakat dan sistem sosial yang rakus dalam selera mereka untuk "banyak dan banyak" dan cabaran ketidakadilan yang berpunca daripada kepentingan diri berleluasa.

Sebagai sebuah institusi pendidikan Kristian, kami meneroka dunia sebagaimana adanya, dengan gabungan kemegahan dan keganasan, keputusasaan dan harapan, ketidakadilan dan kerinduan untuk melakukan yang lebih baik. Kebanyakan kerja kita bersama adalah usaha untuk mengembangkan pemahaman kita melebihi apa yang kita selalu fikir, ketahui atau percaya.

Tetapi sebagai kolej universiti Kristian, adalah penting untuk kita melakukan lebih daripada sekadar memahami dunia sebagaimana adanya. Kita juga mesti melihat melampaui apa yang wujud pada masa ini, melepasi kekangan masa ini dan membayangkan dunia yang lebih baik. Kita mesti menyediakan pelajar kita bukan sahaja untuk mengenal pasti dan memahami cabaran masa kini tetapi juga untuk membayangkan penyelesaian untuk masa depan; bukan sahaja untuk menerangkan mengapa dunia ini seadanya, tetapi juga untuk berusaha untuk menjadikannya lebih baik; bukan sahaja untuk menghiburkan mereka yang menderita, tetapi juga untuk menyembuhkan luka mereka.

Pendidikan untuk Dunia yang Lebih Baik ialah komitmen kami dan merupakan teras kepada misi Kolej Universiti Booth atas sebab ini. Matlamat kami adalah untuk mendidik pelajar kami supaya mereka boleh menjalani kehidupan yang dimaklumkan oleh disiplin minda mereka dan diubah oleh kepercayaan Kristian. Kami ingin menyediakan pelajar kami untuk bersedia dan mampu bekerja keras untuk membawa dunia yang lebih baik ini dekat.

Kenyataan Misi

Kolej Universiti William dan Catherine Booth, sebuah kolej universiti Kristian yang berakar umbi dalam tradisi teologi Wesleyan The Salvation Army, menyatukan kepercayaan Kristian, kesarjanaan yang ketat dan semangat untuk berkhidmat. Kolej Universiti mendidik pelajar untuk memahami kerumitan dunia kita, untuk membangunkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi penyumbang aktif kepada masyarakat dan untuk mengetahui bagaimana kepercayaan Kristian memaksa mereka untuk membawa harapan, keadilan sosial dan belas kasihan ke dalam dunia kita.

Wawasan 2020: Jalan Menuju Pelan Strategik UC Booth

Kami berhasrat untuk menjadikan kenyataan misi kami lebih daripada sekadar kata-kata dan menjadi kenyataan. Untuk mencapai matlamat ini, Kolej Universiti Booth telah mengenal pasti enam inisiatif strategik. Terperinci dalam pelan strategik kami, yang akan diteruskan pada tahun-tahun akan datang.

Inisiatif Strategik

 • Kembangkan Profil Universiti Kami
  • Setelah beralih ke kolej universiti, Booth UC akan terus berkembang sebagai universiti kecil dengan melaksanakan program baharu, mengembangkan fakultinya, meningkatkan perkhidmatan dan meningkatkan reputasinya sebagai universiti pilihan Kristian dengan budaya pembelajaran yang bertenaga. Kunci kepada perkembangan ini ialah mengejar keahlian dalam Persatuan Universiti dan Kolej Kanada (AUCC), sebuah badan akreditasi yang sesuai dan satu perubahan terakhir dalam nama kepada "Universiti Booth".
 • Meningkatkan Pengalaman Pelajar
 • Booth UC akan menekankan kehidupan pelajar holistik dengan menyepadukan program kurikulum dan kokurikulum untuk menyediakan pelajar dengan pengalaman transformasi yang bertenaga. Kami akan berusaha dengan sengaja untuk membangunkan graduan yang menjalani kehidupan yang seimbang dan inovatif.
 • Menubuhkan Sekolah untuk Meneruskan Pengajian
 • Melalui pembangunan Sekolah Pengajian Berterusan dan inisiatif lain, Booth UC akan muncul sebagai pusat pembangunan kepimpinan, latihan dan pendidikan Tentera Penyelamat untuk pegawai (pasca-CFOT), kakitangan yang bekerja dan anggota awam. Kami akan terus mencipta peluang yang menyediakan pengajian berterusan kepada orang dan organisasi di luar The Salvation Army.
 • Menanam dan Mengekalkan Iman, Perkhidmatan, Harapan, Keadilan dan Kerahiman Kristian
 • Sebagai sebuah kolej universiti Kristian, Booth UC akan menumpukan tenaga dan sumber untuk mendidik pelajar dalam kepercayaan Kristian dan dengan tujuan untuk berkhidmat dengan membawa harapan, keadilan dan belas kasihan kepada dunia yang bercirikan keputusasaan, ketidakadilan dan dendam.
 • Meningkatkan Enrolmen Kami
 • Booth UC akan membangunkan strategi pengurusan enrolmen yang komprehensif dan jangka panjang yang menekankan pengambilan dan pengekalan pelajar, akhirnya membawa kepada pertumbuhan enrolmen berterusan lebih daripada 500 pelajar menjelang 2020.
 • Memperkukuh Sumber untuk Mencapai Misi Kami
 • Booth UC akan mengekalkan pendekatan proaktif untuk membangunkan dan melibatkan kakitangan dan fakulti yang cemerlang dengan memupuk hubungan yang kukuh dengan penderma dan membangunkan kemudahan untuk memberi perkhidmatan kepada populasi pelajar yang semakin meningkat.

Wawasan 2020: Jalan Menuju Universiti Booth

Sir Isaac Newton pernah berkata, "Jika saya telah melihat lebih jauh, itu adalah dengan berdiri di atas bahu gergasi."

Melaksanakan visi untuk Kolej Universiti Booth memerlukan kita melihat di luar apa yang ada di hadapan kita untuk membayangkan apa yang mungkin berlaku. Kita perlu meluangkan masa untuk mendaki di atas angin puyuh operasi harian untuk berfikir dengan lebih luas dan lebih mendalam tentang apa yang Tuhan lakukan di dan melalui Kolej Universiti Booth. Kita mesti mencapai kejelasan tentang ke mana kita akan pergi. Kita perlu mempunyai matlamat di hadapan kita.

Untuk mencapai ini, kami telah berdiri di atas bahu gergasi yang telah mendahului kami, mereka yang meletakkan asas Kolej Universiti Booth. Kami telah berdiri di atas bahu fakulti, kakitangan, pelajar, alumni dan penderma—dahulu dan sekarang—yang telah banyak memberi sumbangan kepada Booth UC.

Sekarang, setelah melakukan ini, kita dapat melihat dengan lebih jelas di mana Tuhan membawa kita seterusnya. Kami membayangkan Booth UC sebagai universiti Kristian yang berakar dalam tradisi teologi Wesleyan The Salvation Army. Kami membayangkan Booth UC sebagai sebuah institusi di mana kesarjanaan, kepercayaan Kristian dan perkhidmatan bersatu. Kami mengimpikan Booth UC sebagai salah satu cara Tuhan membawa kami ke dunia yang lebih baik.

Kami teruja untuk berkongsi dengan anda dan merangka kursus yang akan membawa kami ke sana. Kita tidak boleh menjadikan visi ini realiti dengan kekuatan kita sendiri. Kami sudah pun mengalami berkat Tuhan atas usaha kami dan kami memerlukan sokongan anda untuk membantu kami bergerak ke hadapan.

Perangkaan

  Kemasukan

  Memohon ke Kolej Universiti Booth

  Tiada yuran permohonan untuk pelajar Kanada dan Amerika, jadi mengapa perlu menunggu? Mohon dalam talian dalam langkah mudah ini.

  • Tentukan program
  • Semak syarat kemasukan
  • Terokai biasiswa dan anugerah kami untuk melihat perkara yang anda layak terima
  • Lengkapkan permohonan anda dalam talian. Pastikan anda memuat naik semua dokumen sokongan yang diperlukan
  • Susun transkrip rasmi anda untuk dihantar ke Pejabat Kemasukan

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Tarikh Akhir Permohonan
  Scholarships at Booth UCApril 30, 2023

  Lokasi

  • Winnipeg

   Webb Place,447, R3B 2P2, Winnipeg

   Soalan