Keystone logo
Bluffton University

Bluffton University

Bluffton University

pengenalan

Di Bluffton, anda boleh yakin mahasiswa yang luar biasa, siswazah dan berterusan dan program pendidikan profesional.

Yang terkandung dalam empat nilai yang kekal kami penemuan, masyarakat, hormat dan perkhidmatan, anda akan menemui pendidikan watak-bangunan yang membantu anda mencapai matlamat peribadi dan profesional anda untuk digunakan dalam pasaran global. Berasaskan nilai-nilai Mennonite daripada usaha damai dan perkhidmatan, tradisi iman Bluffton yang berfungsi sebagai rangka kerja yang berguna untuk cari gali dan pembangunan iman peribadi anda. Dalam erti kata lain, di Bluffton anda akan membangunkan nilai-nilai Kristian untuk masyarakat global.

Rumah kepada badan pelajar pelbagai rupa lebih daripada 1,100, Bluffton terletak di 65 ekar yang subur, kawasan hutan yang melapisi tebing Little Creek Riley di kampung Bluffton, Ohio. Anda dengan cepat akan merasa sebahagian daripada masyarakat kampus kami yang anda membangunkan hubungan dengan rakan sebaya dan fakulti yang berdedikasi.

Sebagai seorang pelajar sarjana muda, kehidupan pelajar aktif kami menjadikan ia mudah untuk membuat kawan-kawan baru dalam erat itu, menyambut suasana anda rumah-jauh-dari-rumah.

Program Akademik

Pendekatan Bluffton untuk belajar di dalam program-program akademik yang memasukkan bermakna, interaksi peribadi dengan kajian buku teks, ceramah, aktiviti kampus, peluang perkhidmatan dan pilihan silang budaya yang akan membawa anda di seluruh Amerika Syarikat dan dunia.

Kemajuan Kerjaya

Program ijazah dan pendidikan berterusan kami membuat ia mungkin untuk melengkapkan ijazah anda semasa mengimbangi kerja, keluarga, gereja dan komitmen lain. Kelas Siswazah dan pendidikan berterusan turut ditawarkan di Bluffton, Archbold dan Piqua, Ohio.

The Bluffton Perbezaan

Bluffton bergabung dengan Mennonite Gereja-Amerika Syarikat, namun majoriti pelajar Bluffton tidak Mennonite. Ini mewujudkan suasana di mana semua pelajar dijemput untuk meneroka dan datang untuk memiliki kepercayaan mereka sendiri.

Sejarah Kami

Terletak di tebing Little Creek Riley di Bluffton, sebuah bandar kecil di barat laut Ohio, Bluffton Universiti ditubuhkan pada tahun 1899 sebagai Pusat Mennonite College. Sebagai asas yang diletakkan untuk bangunan pertama sekolah, Nuh C. Hirschy, presiden pertama Bluffton ini, menyimpulkan ucapannya dengan idea yang telah terbukti tahan lama sebagai struktur itu sendiri: ". Marilah kita mengharapkan hanya yang terbaik" Kita ada, dan kami terus berbuat demikian.

Walaupun Bluffton bergabung dengan Mennonite Church Amerika Syarikat, pelajar, fakulti, kakitangan dan alumni tidak semestinya Mennonite. Elmer Neufeld, presiden ketujuh universiti diperhatikan "Bluffton tidak harus dilihat sebagai entah bagaimana kurang daripada Mennonite untuk kepelbagaian, tetapi lebih daripada Mennonite, dengan Kristian saksi gereja keamanan kuat berkembang daripada pengalaman ini." Hari ini, Bluffton terus dilakukan untuk melewati nilai-nilai teras kami - penemuan, masyarakat, hormat dan perkhidmatan - kepada setiap generasi baru pelajar.

MISI KITA

"Berbentuk oleh tradisi gereja damai bersejarah dan dipelihara oleh keinginan untuk kecemerlangan dalam semua fasa programnya, Bluffton Universiti bertujuan untuk menyediakan pelajar daripada pelbagai latar belakang kehidupan serta kerjaya, kewarganegaraan bertanggungjawab, untuk perkhidmatan kepada seluruh umat manusia dan, akhirnya , bagi maksud kerajaan universal Allah. "

IMAN Mennonite

Mennonite percaya, dengan saudara-saudara Kristian mereka, dalam ikrar besar iman: Allah menjadi manusia, ketuanan Kristus, kuasa Injil, yang dikerjakan oleh Roh Kudus dan kuasa daripada kitab-kitab.

Dalam warisan Mennonite, kepercayaan ini telah membawa kepada penekanan yang tersendiri; iman adalah secara sukarela; Kristian dipanggil untuk kehidupan cinta, perdamaian dan damai; ketidakadilan adalah untuk diatasi dengan baik; kebahagiaan adalah lebih daripada bahan kesejahteraan; kuasa moral adalah lebih daripada kuasa politik; hidup adalah untuk hidup semata-mata; semua alam adalah anugerah Allah yang dihargai dengan rasa kesyukuran dan pengawasan; dan penuh kasih, perkhidmatan korban adalah ungkapan yang paling tinggi kesetiaan kepada Kristus.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Bluffton

    1 University Drive, , 45817-2104, Bluffton

    Soalan