Keystone logo
Blue Ridge Community College

Blue Ridge Community College

Blue Ridge Community College

pengenalan

Blue Ridge Community College adalah pelaburan pintar untuk masa depan anda. Kami menawarkan pendidikan kehidupan nyata, berpandangan ke depan, dan mudah diakses untuk mempersiapkan pelajar untuk kejayaan abad ke-21 di tempat kerja atau di kolej dan universiti empat tahun. Kampus kami yang terletak di Henderson dan Transylvania County, kursus dalam talian, dan pilihan pendaftaran sekolah menengah menyediakan Pathways untuk melanjutkan pendidikan anda, memulakan kerjaya baru, atau memperkayakan kemahiran anda.

Blue Ridge Community College adalah institusi pasca-sekunder yang komprehensif selama dua tahun yang terletak di pergunungan di North Carolina barat. Ia melayani daerah Henderson dan Transylvania.

Menawarkan lebih daripada 100 darjah, diploma, dan sijil di 30 bidang pengajian. Menawarkan pelbagai jenis kursus perpindahan kuliah. Mempunyai program artikulasi dengan kolej dan universiti empat tahun. Menyediakan salah satu program Pendidikan Berterusan terbesar di negeri ini.

BRCC mempunyai rangkaian program teknikal yang luas yang dirancang untuk mempersiapkan pelajar untuk kerjaya yang berjaya dalam bidang kejururawatan, teknologi automotif, penguatkuasaan undang-undang, tindak balas kecemasan, teknologi kejuruteraan, teknologi pemesinan, dan banyak lagi.

Bertauliah pada tahun 1969, College adalah salah satu daripada 58 institusi awam dalam Sistem Kolej Komuniti North Carolina. Ia beroperasi di bawah kepimpinan presiden dan lembaga pengawas yang terdiri daripada 15 orang. Misi Kolej adalah untuk memperkasakan individu dengan pengetahuan dan kemahiran untuk memperkayakan komuniti kita dan membina tenaga kerja yang kompetitif.

Lokasi

  • Flat Rock

    West Campus Drive,180, 28731, Flat Rock

    Soalan